13 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

O çocuklar şimdi meslek öğreniyor

DİYARBAKIR’DA çoğunluğu suça bulaşmış veya uyuşturucu madde kullanmış 30 çocuk, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce rehabilite edildikten sonra alındıkları ‘’Doğalgaz ve Sıhhî Tesisatçılık Kursu’’ sayesinde meslek sahibi oldu. Hayatlarını henüz baharında bir şekilde suça bulaşmış, suça itilmiş, suç mağduru veya madde kullanmış çocuklar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde rehabilite edildikten sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nce onaylanan ‘’Doğal Gaz ve Sıhhi Tesisatçılık Kursu Projesi’’ ile topluma kazandırılacak.

Projeden yararlanan büyük çoğunluğu suça bulaşmış 30 çocuk, 45 gün süreyle mesleki eğitim alırken, haftalık 85 lira da harçlık alacak. Çocuklar, Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi bünyesindeki atölyede aldıkları eğitimle edinecekleri meslekle, yeni bir hayatın pencerelerini aralamaya çalışmanın mutluluğunu ve umudunu yaşıyor.

Çocuklardan R.O. (17), ilkokul mezunu olduğunu, 2 kez suça bulaştığını, buraya meslek öğrenmeye geldiğini belirterek, atölyede kendini çok iyi hissettiğini söyledi.

A. K. ise ‘’Artık sokakta kalmak istemiyorum, kötü arkadaşlarla gezmek istemiyorum, kötü şeyler yapmak istemiyorum’’ şeklinde duygularını dile getirdi. Uyuşturucu madde kullandığını ve suça bulaştığını mahcup bir şekilde dile getirmeye çalışan B. H.’nin hikâyesi de diğer çocuklardan farksız. Kurstaki öğretmenlerinin çok özverili olduğunu ve çok yararlı bilgiler edindiklerini ifade eden B.A. bir mesleğe sahip olacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş da ‘’Doğal Gaz ve Sıhhi Tesisatçılık Kursu Projesi’’nin temel amacının suça sürüklenen, madde kullanan veya risk altında bulunan çocuklara yönelik olduğunu belirterek, projeyle çocukların toplumsal hayata katılımlarını sağlamayı ve meslek edindirmeyi hedeflediklerini söyledi. Taş, projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nün fonlarından destek alınarak hayata geçirildiğini ifade etti. Taş, çocuklar kursa devam ederken, gençlik merkezlerindeki psikolog, sosyal hizmet hizmet uzmanları tarafından rutin görüşmelerinin de sürdüğünü ve aile takiplerinin yapıldığını anlattı.

Rehabilitasyon sürecinde aileyi de işin içine kattıklarını ifade eden Taş, ‘’Hedefimiz çocuklarımızın riskli ortamdan, suçtan uzaklaşarak birer meslek sahibi olarak topluma karışmaları’’ dedi.

Hem meslek öğreniyorlar, hem psiko-sosyal

destek alıyorlar

Gaziantep’te suça karışmış 16-18 yaş arasındaki gençler, ‘’Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi’’ sayesinde hem bir meslek öğrenerek hem de aldıkları psiko-sosyal destekle topluma yeniden kazandırılıyor. Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği MEKSA Vakfı İşletmeler Üstü Eğitim Merkezinde, risk altında suça sürüklenmiş çocukların mesleki beceri ve iş imkânı sağlanması ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması faaliyetleri kapsamında 16-18 yaş grubundaki gençlere yönelik yürütülen ‘’Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi’’ tamamlanma aşamasına geldi. İŞKUR finansal desteği ile İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, 33 kursiyer gence mesleği eğitim programları yanı sıra her gün psikologlar tarafından 2 saat psiko-sosyal destek programı uygulanıyor. Bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşayan gençlerden bazıları, madde bağımlılığından kurtulmak için kendi istekleri üzerine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi de oluyor. MEKSA Vakfı İşletmeler üstü Eğitim Merkezinde, rahat bir ortamda meslek derslerine katılan gençler masa tenisi de oynayarak güzel vakit geçiriyorlar.16 yaşındaki İskender Avlanmaz, torna ve tesviye dersi almaktan ‘’Çok memnun’’ olduğunu belirtti.

13.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bereket Konvoyu Bosna Hersek’te

  O çocuklar şimdi meslek öğreniyor

  Balya, 4.8 ile sallandı

  Çoban yangın çıkarmaktan tutuklandı

  Sabıkalı pistte yine uçak kazası

  AB ile araştırmayı sevdik

  Kimlik numarası olmayan oy kullanamayacak

  Diyanet’ten “referandum genelgesi”

  Dinçer: Emekliye promosyon için çalışıyoruz

  Zekai Özcan MHP’ye katıldı

  Hidroelektrik santralinde patlama

  Çukurca’da çatışma

  Selanik Başkonsolosluğu’na saldırı

  ERGENEKON DA YÜKSEKOVA GİBİ OLMASIN

  Seçim öne alınabilir

  MEMUR 310 TL İSTİYOR

  Gül, şehit yakını ve gazilere iftarda ağırlayacak

  Levent Ersöz: Darbecilik namussuzluktur

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.