13 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

3 büyükler ligde 53. sezona giriyor

Süper Lig'de 2010-2011 sezonu için geriye sayım sürerken, 52 yıllık geçmişi bulunan lige ''Üç Büyükler'' adeta damga vurdu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, ligde tüm sezonlarda yer alan 3 takım olarak tarihe geçti. Bu takımların kariyerlerine baktığımızda 52 sezonda 17 defa şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe en kötü derecesini 10. olarak aldı. Fenerbahçe gibi 17 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'ın en kötü derecesi 11.'lik. Beşiktaş ise ligde 11 defa ipi göğüslerken, sezonu 2 defa 11. sırada tamamla başarısızlığını gösterdi. Süper Ligde 37 sezonuna giren Trabzonspor 6 defa şampiyonluk sevincini tattı. Ligde en kötü derecesi olarak 14.'lüğü bulunuyor.

«««

Süper Lig'de 6 genç hakem bu sezon ilk kez düdük çalacak. Volkan Bayarslan, Tayfur Özkan, Ercan Hellaç, Murat Türker, Kutluhan Bilgiç ve Mesut Çarık, bu sezon üst klasmanda ilk kez görev yapacak hakemler. Bu arada, geçen sezon Süper Lig'de düdük çalan Gökhan Güneşer, Erbay Aldemir ve Nihat Akman kötü not alarak klasman düşen isimler oldu. Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak 37 hakem, çeşitli meslek gruplarından geliyor. Meslek grupları içinde 10 isimle öğretmenler, 7 isimle de mühendisler çoğunluğu oluşturuyor. Bir hakemimiz ise polis memuru olarak görev yapıyor. Ligde bu sezon görev yapacak hakemler içinde en genci, ilk kez Süper Lig'de düdük çalacak olan 29 yaşındaki Kutluhan Bilgiç. Taner Gizlenci ise 43 yaşla, düdük çalacak hakemler arasında en yaşlısı olarak ön plana çıkıyor.

«««

Bucaspor'un yükselmesiyle 7 sezon sonra Süper Lig'de temsil edilecek İzmir, Bucaspor-Beşiktaş maçıyla Süper Lig'e tekrar merhaba diyecek. Milli Lig'in kurulduğu 1959'dan, 2002-2003 sezonuna kadar yalnızca 2 sezon Süper Lig'de temsil edilmeyen İzmir, 2003-2004'ten beri hasret kaldığı Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Bucaspor ile temsil edilecek. Ege temsilcisi yarın akşam 51 bin seyirci kapasiteli İzmir Atatürk Stadında Beşiktaş'la karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip, eksiklerinin tamamlanmasının ardından maçlarını 7 bin kişilik Yeni Buca Stadı'nda oynayabilecek.

EROL DOYRAN

[email protected]

13.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  3 büyükler ligde 53. sezona giriyor

  MAÇLAR CEPTEN İZLENECEK

  Millî Takım destek bekliyor

  Gül İstanbul'da yelken yarışı startı verdi

  12 Dev Adam bugün Litvanya ile oynuyor

  Galatasaray-Karpaty maçına İngiliz hakem

  RASHEED WALLACE BASKETBOLU BIRAKIYOR

  İstikbal'den Kayserispor'a 1200 kombine bilet desteği

  Mesut, Real ile Barcelona arasında gidip geliyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.