14 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Moskova’da dev Ramazan çadırı

Ramazan ayı, Rusya’nın başşehri Moskova’da büyük bir heyecanla karşılandı. Rusya Müftüler Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dinî Eğitim Bölümü çalışanlarından Kâmil Manapov, “Moskova’da düzenlediğimiz iftar sofrasına, dostları dâvet ediyoruz. Moskova’da dev çadır sofrası kuracağız” dedi.

İFTAR SOFRASINA DÂVET RAMAZAN ayını sabırsızlıkla beklediklerini anlatan Rusya Müftüler Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dinî Eğitim Bölümü çalışanlarından Kamil Manapov, “Bu ayda sadece ibadetlerimizi arttırmakla kalmıyoruz. Ramazan ayında topluma yararlı olmak lâzım. Vakıf olarak gençlerle ilgili çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Moskova’da düzenlediğimiz iftar sofrasına, dostları dâvet ediyoruz. Ramazan ayının ikinci bölümünde de Moskova’da dev çadır sofrası kuracağız. Herkesi iftar sofrasına dâvet edeceğiz. Burada çeşitli din mensuplarından temsilcileri, zenginler, fakirler ve toplumun her kesiminden insanlar birlik ve beraberlik içinde iftar açacağız” dedi. Rusya’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar ve yangınlar sebebiyle duman altında Ramazan’a giren Moskovalı Müslümanlar, coğrafi yapı sebebiyle 17 saat oruç tutuyorlar. Moskova’da Ramazan çadırı

MÜSLÜMANLAR, Moskova’daki camilerin çevresinde kurulan Ramazan tezgâhları ve helal alış veriş marketlerine akın ediyor. Ezan saati yaklaştıkça Merkez Cami’nin avlusuna akın eden Tatar, Başkırt, Özbek, Kırgız ve başka etniklerden oluşan Rusya Müslümanları birbirlerinin Ramazan ayını tebrik ediyor.

Cami civarında iftar saatini bekleyen 78 yaşındaki Tatar kökenli Ruhulla Rahimkulov, eline aldığı bir bardak su ve ekmek parçasının hikmetini anlata anlata bitiremiyor. Moskova Tatar Aydınları Derneği üyesi olduğunu belirten Rahimkulov “Ramazan bütün ayların en mübareğidir. Bu ayda Müslümanlar namaz kılarak, oruç tutarak, umre yaparak kutsal görevlerini yerine getiriyor. Ramazan bizi manevî açıdan temizliyor. İnsanoğlu her şeyin kıymetini bilmeli. Elimdeki su ve ekmeyi görüyorsunuz. Bugün Rusya’da aşırı sıcaklar yaşanıyor. Sularımız tükenebilir, ekmeksiz kalabiliriz. Bu iki nimetin kıymetini bilelim. Bu bağlamda Ramazan ayı da insanları doğru yola dâvet ediyor” diye duygularını anlattı.

İFTAR İÇİN HERKES

EVİNDEN YEMEK

GETİRİYOR

RUSYA Müftüler Konseyi’nin Sosyal Yardımlaşma ve Dinî Eğitim Bölümü’nde ise bir başka Ramazan heyecanı var. Vakıf’ta bulunan yaklaşık 30 genç iftar sofrasına hazırlık yaparak güzel bir Ramazan dayanışması sergiledi. Evlerinde hazırladıkları börekleri, yemekleri getiren gençler ortaya muazzam bir sofra çıkartmayı başardı. Gençler iftara dakikalar kala vakıf kütüphanesindeki dinî kitapları okuyarak zaman geçiriyor. İftar saati yaklaştığında eller dua için açılıyor. İftarın ardından dernek mensupları, namazı cemaatle kılıyor. Akşam namazının ardından tekrar iftar sofrasına oturan gençler,sofrada öğrencilik yıllarında yaşadıkları Ramazan hatıralarını dile getiriyor. Yemeğin ardından cemaat Teravih namazına hazırlanmaya başlıyor, bu kısacık zaman aralığında, kimi abdest tazelerken, kimi de Kur’ân-ı Kerim okuyor.

14.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da dev Ramazan çadırı

  WikiLeaks’ten, 15 bin belge daha

  Peru’da kuduzlu yarasa dehşeti

  Ban Ki-Mun,Pakistan’a gidiyor

  Belçikalı gazeteci de bir ay oruç tutacak

  Bağdat isterse,işgal devam eder

  Alman ordusu küçülüyor

  Mescid-i Aksa’da gergin Cuma

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.