14 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği ve dinî cemaat liderlerini buluşturan geleneksel iftar yemeğinde konuşan Süryani Ortodoks Cemaati Ruhanî Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, ‘’Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz’’ dedi.


TSK çocuklarımıza sahip çıkmadı

Pimi çekilen el bombası olayının dört şehidinden Piyade Çavuş İbrahim Yaman’ın babası Adem Yaman, çocuklarını emanet ettikleri TSK’nın Mehmetçiklere a

Gül, Azerbaycan’a gidecek

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, 16-17 Ağustos’ta Azerbaycan’a resmî ziyarette bulunacak.


  Askerî konvoya saldırı: 5 yaralı

HakkÂrİ’nİn Yüksekova ilçe merkezinde askerî araçların geçişi sırasında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen silâhlı saldırıda, 5 asker yaralandı.


  Ankara'da facia son anda önlendi

Emnİyet Genel Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün yakınlarındaki bir benzin istasyonunun bahçesinde patlayıcı madde bulundu.


  İstanbul’da terör örgütü operasyonu

İstanbul’da yasa dışı gösteri yaparak, kamu binaları ve iş yerlerine bombalı saldırı düzenledikleri iddia edilen 26 kişi yakalandı.


  STK’lar: Ramazanda silâhlar sussun

HakkÂrİ Demokrasi Platformu Sözcüsü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cemal Erip, ‘’Kutsal Ramazan ayının silâhların susmasına vesile olmasını, herkesin Ramazan ayını huzur ve barış içinde geçirmesini diliyoruz’’ dedi.


  Birileri, PKK ile el ele, gönül gönüle

Genelkurmay’ın cevap veremediği İnsansız Hava Araçlarının çektiği görüntüler, şehit ve gazi yakınlarını derinden etkiledi. Şehit babası ve eski asker Nadir Adbay, “Demek ki birileri PKK ile el ele, gönül gönüle” diye konuştu.


  HEDEF KÜRTLERİ DEVLETTEN KOPARMAK

Ergenekon'un temelinin Doğu ve Güneydoğu'da atıldığını iddia eden CHP Hakkâri eski milletvekili Esat Canan, devletin içindeki bir grubun 'PKK ile mücadele' adı altında devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirmek için planlar yaptığını söyledi. Canan, bunun özellikle devletten umudu olanları küstürdüğüne dikkat çekti.


  DSP’den YSK’ya ‘tercih” başvurusu

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit’in, YSK’ya başvurarak 12 Eylül’de yapılacak referandumda seçmenin kullanacağı mühürlerde ‘’Tercih’’ yazısının bulunmasını istediği bildirildi.


  CHP otobüsüne taşlı saldırı

İstanbul Maltepe’de CHP otobüsüne bir grup tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.


  Ramazan umresine giden 60 bin kişinin oyu tehlikede

Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek için Suudi Arabistan’a giden yaklaşık 60 bin kişi referandumda oy kullanamamakla karşı karşıya. Ramazan ayında umreye gidenlerin dönüşünde problem çıktı.


  Helâl gıda logosuna bakanlık engeli

Gida ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, ürünlerin üzerine ‘’Helal’’ logosu koyma izniyle ilgili olarak, ‘’Tarım Bakanlığı haksız rekabet maddesine dayanarak etiketlerde bu açılımı henüz gerçekleştirmedi’’ dedi.


  GDO yönetmeliği Resmî Gazete’de

Bıyogüvenlık Kanunu’na dayanarak çıkartılan, gıda ve yem amaçlı genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) ve GDO’lu ürünler ile ilgili başvuru, değerlendirme, karar, ithalat, işleme, ihracat, etiketleme, izleme, piyasaya sürme, denetim ve kontrolüne yönelik yeni yönetmelik, 26 Eylül’den itibaren yürürlükte olacak şekilde Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  SGK, kayıt dışı çalışanların peşinde

SGK Ankara İl Müdürlüğünün, bu yılın ilk altı ayında iki binin üzerinde iş yerinde denetleme yaptığı, denetlemelerde kayıt dışı çalıştırılan bine yakın kişinin, sigortası yapılarak sosyal güvenlik kapsamına alındığı bildirildi.


  6 ayda 3 bin 475 ihlâl başvurusu

Başbakanlik İnsan Hakları Başkanlığı’na 2010 yılının ilk altı ayında 3 bin 475 kişi başvuruda bulundu.


  İHH, Ramazan yardımlarına devam ediyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı, ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımlarına devam ediyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.