15 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

PAYLAŞMAK - 2

Sabah sahurdan sonra Zeynep heyecandan uyuyamadı. İlk defa parasını hiç tanımadığı kişilerle paylaşacaktı.

Saat dokuza gelirken kalkıp hazırlandı. Annesinin başına gidip onu kaldırdı. Annesi onu böyle heyecanlı ve mutlu görünce çok sevinmişti. Çünkü küçük bir çocuğun parası çok kıymetlidir. Zaman gelir biz bile paylaşmaktan kaçınırız. Oysa ki verilen küçük bir sadaka belâyı defeder…

Annesi de hemen hazırlandı ve çıktılar. Yolda annesi kısa, ama çok sevdiği bir hikâye anlatmaya başladı. “Bahçeli bir evde oturan güzel bir kız varmış. Kız hiç dışarıya çıkmaz, oynayan yaşıtlarına camdan bakıp mutlu olurmuş. Çocuklar her zaman onu çağırırlarmış, ama o hiçbir gün çıkmazmış. Oradaki çocuklar her sabah uyandıklarında kapılarında çilekli sakız bulurlarmış. Ne anneleri, ne de kendileri sakızları kim koyar, hiç bilmezmiş. Bu böyle yıllarca sürüp gitmiş. Sonra karşıdaki pencerede oturan kızlar taşınmış ve bir daha onlara sakız veren olmamış. Bir gün taşındıklarını bilmeyen birisi onları ziyarete gelmiş. Ona sakızları anlatmışlar. Aslında sakızları kız koyuyormuş, kendisi şeker hastası olduğu için hiçbir zaman onların tadını bilemeyecekmiş ve onlar çikolata şeker yerken yüzlerindeki tebessümü görünce çok mutlu oluyormuş.” Zeynep hikâyeyi çok beğenmişti; “Demek ki kız çok sevdiği şeyleri kendi yaşıtlarıyla paylaşmış, yanlarına gitse kokusunu duyup daha üzülecek, o yüzden karşıdan mutlu oluyormuş. Ben kuzenim gelince sakızlarımı saklardım, artık ben de paylaşacağım…”

Annesi paylaşmanın her şekilde olacağını söyledi. “Meselâ ben seninle sevgimi paylaşıyorum. Bir tavuk bizimle yumurtasını paylaşıyor, inek sütü bizimle paylaşıyor. Allah her türlü güzellikleri bizlere veriyor, paylaşan kazanıyor, paylaşmayan ise kaybedenlerden oluyor…”

Sonunda gelmişlerdi. Zeynep parasını paylaşmıştı ve artık hiç parası kalmasa da çok mutluydu. Çünkü ona da annesi ve babası parasını verecek o ise yine biriktirecekti. Ama bu günler bir daha geri gelmeyeceği için bir daha şansı olmayacaktı. Üstelik oradan ona da oyuncak verip iki kat mutlu etmişlerdi. İçinden şu şekilde duâ etti; “Allah’ım her zaman beni cimri olmaktan koru, bize verdiğin bütün güzellikleri paylaşmamızı sağla…(âmin)”

MERVE İRİYARI

15.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Hayırda yarışmak

  RAMAZAN TAKVİMİ

  HAKKI VE SABRI TAVSİYE ETMEK

  GÜNAHLARIMIZIN BAĞIŞLANMASI İÇİN...

  ONLAR BENİM KOMŞULARIM

  DAMARLARIMIZ

  RAMAZAN TAKVİMİ

  BİR RAMAZAN NİYAZI

  PAYLAŞMAK - 2

  KUR'ÂN'DAN DUALAR

  YA GAFFAR!

  EN-TEVVAB

  ESMÂ HAZİNELERİNİN KEŞFEDİCİSİ

  VERENİ TANIMAK

  RAMAZAN TAKVİMİ

  “CEYLAN, BU KARDEŞİMİZ NE DİYOR?”

  İSLÂM'DA İYİ BİR ÇIĞIR AÇAN...

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.