15 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

11 Eylül Camiine Obama’dan destek

ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan ayı nedeniyle Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Obama, yemek sırasındaki konuşmasında, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kulelerin yakınına cami inşa edilmesi projesine destek verdi.


MEKKE, EN GÜZEL ŞEHİR OLACAK

Suudİ Arabistan hükümeti, Mekke’nin dünyanın en güzel şehri haline getirilmesi için düzenlenecek yarışmada bütün dünyadan yüzlerce İslâmî akademisyen,

Şam’da Osmanlı geleneği

Surİye’de sıcak havalar dolayısıyla Ramazan rehaveti ve iftar coşkusu bir arada yaşanıyor. Okulların tatil olmasıyla Şamlıların bir bölümünün Ramazanı


  Berlİn’deRamazan gecelerİ

Almanya’nIn başşehri Berlin’de ‘’Ramazan Geceleri’’ kültür şenliği başladı.


  New Jersey’de Sakal-ı Şerif ziyareti

ABD’nİn New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Ulu Camide Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.


  SELZEDELER İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki–mun,insanî yardım çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Pakistan’a geldi.


  Pakistan’da buruk kutlama

Pakistan, 64. Bağımsızlık Gününü muson yağmurlarının sebep olduğu seller nedeniyle karşı karşıya olduğu tarihinin en büyük tabiî afetinin gölgesinde kutluyor. Resmî rakamlara göre, sellerden 20 milyona yakın kişi etkilendi.


  İngiltere, generallerin sayısını azaltıyor

İngİlİz Savunma Bakanlığı, komuta kademesindeki subayların sayısında indirime gidiyor.


  Hizbullah’tan Hariri dâvâsına yeni deliller

Hİzbullah yaptığı açıklamada, Lübnan’ın eski Başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesiyle ilgili dâvânın çözülmesine yardımcı olacak delilleri Lübnan makamlarına sunacağını bildirdi.


  İran'ın, ilk nükleer santrali hazır

İran’In ilk nükleer santralindeki testlerin başarıyla tamamlandığı ve bir hafta sonra reaktöre yakıt verileceği bildirildi.


  Bulgaristan’da başmüftülük krizi

Bulgarİstan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, adalet, huzur ve mutluluk isteyen, ülkedeki Müslümanlar için Ramazan ayının başmüftülük sorununun gölgesinde geçtiğini söyledi.


  Guam adası 7,2 ile sallandı

Büyük Okyanus’un batı kesiminde yer alan Guam adası açıklarında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi.


  Clinton, doğrudan görüşmeler için çabalıyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail ve Filistin’in doğrudan görüşmelerde bir araya gelmelerini sağlamak için telefon diplomasisi yürütüyor.


  Yunanistan’da şimdi de mezarlık provokasyonu

BatI Trakya’nın Gümülcine şehrinde bulunan Poşpoş mahallesindeki Türk Azınlığa ait mezarlık, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. 20’den fazla mezar taşı yerinden sökülerek kırıldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.