15 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Kadıköy'de perde seyircisiz açılıyor

FENERBAHÇE, Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna bugün Kadıköy'de Medical Park Antalyaspor ile yapacağı ve geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maçla ''Merhaba'' diyecek.

Şükrü Saracoğlu Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. 34 maçlık dev maratonda ilk derbi maçını 5. haftada Kadıköy'de Beşiktaş ile oynayacak sarı-lacivertliler, 9. haftada ise yine kendi evinde Galatasaray'ı ağırlayacak. ''Sarı Kanaryalar'', 34 maçlık zorlu maratonu Sivasspor deplasmanında tamamlayacak.

SEYİRCİSİZ MAÇ SONUÇLARI

Fenerbahçe, bugüne dek seyircisiz çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. Seyircisiz oynadığı ilk 2 maçta sahadan beraberliklerle ayrılan sarı-lacivertliler, sonraki 3 maçta kazanırken, geçen sezon üst üste yaptığı iki maçta 1'er galibiyet ve yenilgi elde etti. 2002-2003 sezonunda Adanaspor maçında 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda sahasındaki 2. seyircisiz maçında Diyarbakırspor karşısında sahadan yine 2-2 ile beraberlikle ayrıldı. 2005-2006 sezonunun 33. haftasında Kayseri Erciyesspor karşısında seyircisiz maçlardaki ilk galibiyetini 4-2 ile elde eden sarı-lacivertliler, 2006-2007 sezonunda Fortis Türkiye Kupası mücadelelerinde İnegölspor karşısında 6-0, Gençlerbirliği önünde de 2-1'lik galibiyetler aldı. Fenerbahçe, Süper Lig'de geçen sezon sahasında seyircisinden yoksun çıktığı iki maçta 14. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 yenilirken, 16. haftada Ankaragücü'nü 3-2 yendi.

İLK HAFTA MAÇINI KAZANIYOR

Fenerbahçe, lig tarihindeki ilk hafta maçlarında toplam 34 galibiyet, 8 yenilgi, 10 beraberlik aldı. Sezona kendi evinde, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz ''Merhaba'' diyecek sarı-lacivertliler, lig tarihinde 36 kez ilk hafta maçlarını İstanbul'da yaptı. ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda 27 galibiyet, 4 yenilgi, 5 de beraberlik aldı. Kadıköy'deki son açılış maçında 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor'u 6-0 yenen Fenerbahçe, geçen sezonun ilk hafta maçında deplasmanda Denizlispor'u 2-0 mağlup etti.

15.08.2010


 

Kaleci Serkan F.Bahçe ile 3 yıl anlaştı

FENERBAHÇE'NİN yeni kalecisi Serkan Kırıntılı oldu.

Sarı lacivertliler genç file bekçisiyle 3 yıllık anlaşma imzaladı. Serkan'ın menajeri Haluk Canatar, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını belirterek, Serkan'ın sarı lacivertli takımda çok başarılı olacağını söyledi. İstanbul'da olan Serkan'ın en kısa sürede takımla antrenmalara çıkacağı belirtildi. Fenerbahçe'de 3. kaleci durumuna düşen Volkan Babacan ise Kayserispor'la anlaştı. Genç file bekçisinin sarı kırmızılı takımla 3 yıllık kontrat yaptığı öğrenildi. Kayserispor Asbaşkanı Şaban Mirapoğlu da yaptığı açıklamada, bu konuda hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi. Transferin en kısa zamanda resmiyete dökülmesi bekleniyor.

15.08.2010


 

Stoch, Dia geldi, Ali, Deniz, Vederson gitti

FENERBAHÇE, transfer döneminde şimdiye dek 4 oyuncuyu renklerine katarken, takımda geçen sezon forma giyen 3 oyuncusuyla da yollarını ayırdı.

Geçen sezonlarda olduğu gibi yıldız transferine yönelmeyen sarı-lacivertli ekip, yabancı transferinde Slovak Miroslav Stoch ve Senegalli Issiar Dia'yı kadrosuna katarken, Fenerbahçe'de geçen yıl sportif direktör olarak görev yapan Aykut Kocaman, teknik direktör olarak takımın başına getirildi. Transfer edilen futbolcular şöyle: İlhan Eker (Gençlerbirliği), Miroslav Stoch (Chelsea), Issiar Dia (Nancy), Caner Erkin (CSKA Moskova). Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi yollarını ayırdığı futbolcular ise şöyle: Ali Bilgin (Kayserispor), Gökçek Vederson (Bursaspor), Deniz Barış (Antalyaspor).

15.08.2010


 

Trabzon, A.Gücü ile başlıyor

TRABZONSPOR, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda bugün oynayacağı Ankaragücü maçında 3 puan alarak yeni sezona moralli girmek istiyor.

19 Mayıs Stadında Ankaragücü'nün cezalı olması nedeniyle seyircisiz oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak ve tecrübeli hakem Cüneyt Çakır tarafından yönetilecek. Yeni sezon öncesi Bursaspor ile oynadığı maçı 3 - 0 kazanarak Süper Kupa'yı kazanan ve moral bulan Trabzonspor, ligdeki ilk maçında Ankaragücü'nü yenerek hem lige de iyi bir başlangıç yapmak hem de önümüzdeki hafta UEFA Avrupa Ligi play-off maçında karşılaşacağı Liverpool maçı öncesi moral bulmak istiyor.

GÜNEŞ'E GÖRE FİNAL GİBİ MAÇ

Teknik Direktör Şenol Güneş de oyuncuların Süper Kupa rehaveti ve Liverpool maçının havasından uzak tutmak için yoğun çaba harcayarak, ligdeki hedefleri açısından Ankaragücü maçının Liverpool maçından daha önemi olduğunu futbolcularına anlatmaya çalışıyor. Ankaragücü maçının final niteliğinde olduğuna dikkat çeken Güneş, "Ligdeki hedeflerimize ulaşma adına rakibimizi yenmek zorundayız." ifadelerini kullandı. Güneş, Bursaspor maçı nasıl bir final maçıysa Ankaragücü maçını da aynı görüyoruz. Rakibimizi yenerek lige iyi başlamak ve iyi devam etmek istiyoruz'' dedi. Hazırlıklarını iyi bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Güneş, ''Rakibimiz de iddialı bir sezon geçirmeyi amaçlıyor. Çok zor bir maç olacak. Ama biz bu maçtan hedeflediğimiz sonuçla ayrılıp yoğun maç trafiğinde bir maçı daha galibiyetle kapatmayı arzuluyoruz'' diye konuştu.

TRABZON, 64 MAÇNI 33'ÜNÜ KAZANDI

Bu arada, Trabzonspor ile Ankaragücü, yarınki müsabakayla ligde 65. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 64 maçta, bordo - mavililerin galibiyetlerde 33-16 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 98 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 59 gol gördü. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Engin Baytar ve Murat Tosun Ankaragücü maçında takımdaki yerlerini alamayacak.

TEOFİLO, LİGDE SİFTAH PEŞİNDE

Geçen sezon devre arasında geldiği Trabzonspor'da gol kaydetme başarısı gösteremeyen, ancak hazırlık maçları ve Süper Kupa maçında goller atan Teofilo, Ankaragücü maçında gol atması halinde bordo-mavili forma altında ligde golle tanışmış olacak. Hollanda kampında Belçika'nın KRC Genk takımı ile oynanan hazırlık maçında 1 gol, Bursaspor ile yapılan Süper Kupa maçında 3 gol atan Kolombiyalı oyuncu, gol atması halinde ligde siftah yapacak.

15.08.2010


 

Minik basketbolculara NBA antrenörü ders verdi

NBA Koçu Brian James, "Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları" projesi kapsamında öğrencilerle kampa girdi.

Efes Pilsen Spor Kulübü ve Geçlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen, 21 ilde 33 merkezde çocuklara ücretsiz basketbol eğitimi veren "Efes ile İlk Adım Basketbol Okullları", bu yıl başarılı öğrencileri için NBA Kampı düzenledi. Okullardan seçilen 54 öğrenci NBA'de mücadele eden basketbol takımlarından Philadelphia 76ers'de antrenör olarak görev yapan Brian James'ten teorik ve pratik eğitim almaya başladı. Kulübün Merter'deki Tesisleri'nde yapılan çalışmalar sırasında düzenlenen basın toplantısına katılan Brian James, Türkiye'de 14-15 Ağustos tarihlerindeki NBA kampında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

15.08.2010


 

Kayserispor Mısırlı Mido ile anlaşamadı

KAYSERİSPOR Genel Menajeri Süleyman Hurma, Mısırlı forvet Mido ile anlaştıkları haberlerini yalanladı.

Hurma, İngiltere'nin Middlesbrough takımından Mısırlı forvet oyuncusu Ahmed Hüssam Hüseyin Abdelhamid (Mido) ile anlaştıkları yönünde haberler çıktığını hatırlattı. Futbolcunun Kayseri'ye geldiğini doğrulayan Hurma, bu futbolcu ile anlaşma sağlamadıklarını belirtti.

15.08.2010


 

Arsenal 14 yıllık hocasına 3 yıl daha imza attırdı

ARSENAL, teknik direktör Arsene Wenger ile sözleşmesini 3 yıl uzattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktörün bu takımdaki görev süresini 18 yıla uzatan anlaşmanın taraflarca imzalandığı bildirildi. 60 yaşındaki teknik adam da açıklamasında, işine, göreve başladığı ilk günkü kadar bağlı olduğunu, kalbinin Arsenal için attığını söyledi. Arsenal, Wenger'in görevde olduğu 14 yılda 3 lig şampiyonluğu, 4 federasyon kupası kazandı. Londra ekibi, 2005'ten bu yana ise herhangi bir kupa kazanamadı.

15.08.2010


 

Finale çıkacak tenisçilere kitap hediye edilecek

AMERİCAN Express İstanbul Challanger tenis turnuvasının finalist sporcularına, kupalarının yanı sıra Orhan Pamuk'un kitaplarının hediye edileceği duyuruldu.

Organizasyondan yapılan açıklamada, tekler ve çiftlerde bugün final oynayacak sporculara, adlarına imzalı olarak Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk'un İngilizce'ye çevirilen kitaplarının hediye edileceği belirtildi.

15.08.2010


 

Manisa ligin yeni ekibi Karabük'e konuk oluyor

BANK Asya 1. Lig'de son iki sezonda şampiyonluğa ulaşan Kardemir Karabükspor ile Manisaspor, Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında bugün karşı karşıya gelecek.

2008-2009 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de yer alan iki ekipten Manisaspor, sezon sonunda ligi birinci sırada tamamlamış ve Süper Lig'e yükselmişti. Kardemir Karabükspor ise ligde geçen sezon mutlu sona ulaşmış ve 1998-1999'dan sonra tekrar Süper Lig'e çıkmıştı. Rakibiyle 2008-2009'da Bank Asya 1. Lig'de yer alan Manisaspor, ligin ilk devresinde Manisa'da oynanan maçı 5-1 galip tamamlamış, Karabük'teki maçta ise 6-3 mağlup olmuştu. Bugün saat 21.00'de Karabük'te oynanacak Karabükspor-Manisaspor maçını Hüseyin Göçek yönetecek.

15.08.2010


 

Tyson Gay 100 metreyi 9,78 saniyede koştu

AMERİKALI sprinter Tyson Gay, dün Crystal Palace'da, Diamond League çerçevesinde yapılan 100 metre finalini yılın en iyi derecesini gerçekleştirerek kazandı.

Gay, en büyük rakipleri Usain Bolt ile Asafa Powell'ın sakatlıkları nedeniyle katılamadıkları yarışta 100 metreyi 9,78 saniyede koştu. 2007 yılının dünya şampiyonu olan Gay, bu derecesiyle Crystal Palace rekorunu da kırdı. Gay'in ardından 9,89 ile Jamaikalı Yohan Blake ikinci, 10,05 ile Trinidad-Tobagolu Richard Thompson üçüncü oldu. Yılın bir önceki en iyi derecesi, 9,82 ile Bolt ve Powell'a aitti.

15.08.2010


 

Macaristan'da fırtına ve yağış maç tatil ettirdi

MACARİSTAN Birinci Futbol Ligi'nde (Sopron Ligi) dün akşam oynanan Zalaegerszeg-Lombard Papa maçı, ev sahibi takımın 2-1'lik üstünlüğüyle devam ederken, aniden kopan fırtına ve sağanak yağmur nedeni ile yarıda kaldı.

Macaristan'ın güney-batısındaki Zalaegerszeg şehrinde oynanan maçın 60. dakikasında kopan fırtına ve ardından gelen sağanak yağmur nedeni ile maçın hakemi Jozsef Berger, futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Hakem Berger, 20 dakika bekledikten sonra fırtınanın ve sağanak yağmurun durmadığını görünce maçı tatil etti.

15.08.2010


 

Mourinho: Mesut Özil'den hâlâ vazgeçmedik

REAL Madrid futbol takımının teknik direktörü Jose Mourinho, Mesut Özil için yapılan transfer teklifinin Werder Bremen tarafından reddedildiğini söyledi.

Jose Mourinho, Almanya'nın efsane futbolcusu Franz Beckenbauer için Real Madrid ile Bayern Münih arasında yapılan gecikmeli veda maçının ardından gazetecilere, ''Özil çok iyi bir oyuncu. Bize gelse çok mutlu olurdum. Ancak hocası vermek istemedi'' dedi. Mourinho, açıklamasında, Özil'den hala vazgeçmediklerinin sinyalini de verdi. Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda oynadığı futbolla büyük bir beğeni kazanan Özil, Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve Arsenal gibi birçok büyük kulübün transfer listesine girdi. Öte yandan Real Madrid kulübünün sportif direktörü Jorge Valdano, Real Madrid'in Mesut'a5 yıllık bir sözleşme teklif ettiği belirtilerek, Valdano'nun, ''Özil için Werder Bremen'e teklifte bulunduk, ancak reddedildiği'' dediği ifade edildi.

15.08.2010


 

Chelsea'den 23 yaşındaki Ramires'e 26,5 milyon dolar

CHELSEA futbol takımı, Brezilyalı milli oyuncu Ramires ile anlaşma imzaladı.

Benfica'nın Portekiz şampiyonu olmasında büyük katkısı bulunan 23 yaşındaki futbolcu, Chelsea'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, ''Her futbolcu Chelsea formasını giymekten mutlu olur. Bana büyük bir fırsat tanındı ve bunun karşılığını vermek için elimden geleni yapacağım. Çok mutluyum'' dedi. İngiliz basınında yer alan haberlerde, futbolcu için 26,50 milyon dolar ödendiği ileri sürüldü.

15.08.2010


 

Balotelli 28 milyon avro'ya Manchester City'e gitti

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Manchester City, İtalya'nın FC Inter takımında forma giyen genç golcü Mario Balotelli'yi kadrosuna kattı.

Transfere yaptığı harcamalarla dikkat çeken Manchester City, uzun süredir transfer etmek istediği 20 yaşındaki golcü Mario Balotelli için kulübü FC Inter'e 28 milyon avro ödeyerek transferi bitirdi. İngiliz kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Balotelli'nin 5 yıllık bir sözleşmeye imza attığı ve yıllık 3,5 milyon avro alacağı belirtildi. Transferine ilişkin açıklamalarda bulunan Mario Balotelli de yeni bir maceraya başlamak üzere olduğunu belirterek, ''Inter'i ve İtalya'yı bıraktığım için üzgünüm. Profesyonel kariyerime, İtalya'da devam etmek isterdim. Ancak, kendime ilk 11'de şans bulabileceğim bir yere gidiyorum. Bu benim için çok önemli. Halen oynamaya ve öğrenmeye ihtiyacım var'' dedi.

15.08.2010


 

İnter kupaya doymuyor

İTALYA Birinci Futbol Ligi'nden (Serie A) önce yapılan hazırlık turnuvası ''TİM Kupası''nı FC Inter kazandı.

İtalya'nın güneyindeki Bari kentinin San Nicola Stadı'nda Juventus, Inter ve Milan arasında yapılan 45'er dakikalık 3 maçın oynandığı ''TİM Kupası''nın 2010 şampiyonu Inter oldu. Kupanın final maçında Inter ve Milan kozlarını paylaştı. Kupadaki Milano derbisinin de normal süresi golsüz berabere tamamlanınca penaltı atışlarına gidildi. Rakibi Milan'ı 3-2 yenen Inter, ''TİM Kupası''nın 2010 şampiyonu olmayı başardı.

15.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.