16 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bu sene lig çok zor

2010-2011 sezonu tüm takımlara hayırlı olsun. Sporseverlerin merakla beklediği süper lig, havaların en sıcak olduğu bir zamanda başladı. Futbol Federasyonu saat ayarlamaları yapmasına rağmen, oyuncuların yüksek nem oranından etkilendiklerini gördük. Avrupa futboluyla takvim uyumu doğrultusunda ligimizin başlangıç zamanı, birazda bizim isteğimizin dışında gelişen bir durum. Ligle ilgili ilk izlenimlerimiz; takımlarımızın henüz hazır olamadıkları yönünde. Bundan şunu anlayabiliriz. Hazırlık dönemi süresi veya program içeriği takımları lige hazır etmekten uzak kalmış. Teknik adamların takımlarını hazırlamada uyguladıkları programlar, kendi futbol tarzlarının yansımasıdır. Oyuncu uyumu noktasında teknik adamların elini bağlayan ortak nokta, transferlerin zamanında yapılmamasıdır. Beşiktaş, Bursaspor nispeten Trabzonspor transferlerini zamanında yapan takımlarımız olarak dikkat çekti.

F.Bahçe ve G.Saray hala transferini tamamlamayan kulüplerimizden ikisi. F.Bahçe transfer veya antrenman eksiklikleri nedenleriyle hazır olamamanın faturasını, Şampiyonlar Ligine veda ederek ödedi. Hâlâ da transferini bitirmiş değil. G.Saray, F.Bahçe'den daha da geri kalmış durumda. Üç oyuncu transfer edeceğiz diyen başkan Adnan Polat, ligin başlamış olmasına rağmen transferi bitiremedi. Böyle bir transfer politikasını hiç anlamış değilim. Sezon biter. Yeni sezon için gönderilecek oyuncular belirlenir. Yerlerine alınacak oyuncular ve alternatif transferleri belirlenir. Oyuncuların eşleri, çocuklarının okul durumları veya diğer sebepler bahane edilerek transferlerin gerçekleştirilemediği mazereti ise kabul edilir değil. Transferin başlangıç zamanı biraz erken tutulursa mesele çözülür. Kısacası bu işlerin mazereti olmamalı. Liglerin va Avrupa kupalarının başlangıç zamanı belli. Bir oyuncunun takımına uyum sağlaması için yeni takımıyla en az dört-beş maç oynaması lazım. Bu konuda eksiklik tamamen yöneticilerden kaynaklanmaktadır.

Bu sene ligin son derece çekişmeli olacağını söylemek mümkün. Geçen sezon Borsaspor'un şampiyon olması, diğer Anadolu takımlarının da iştahını kabarttı. Uzun yıllar sonra bir Anadolu takımının şampiyon olması, lige farklı bir heyecan kattı. Geçen yılın şampiyonu olan Bursaspor, kadrosunu koruyup üzeride yeni önemli oyuncularda katarak yine "şampiyonluğun iddialı adayıyım" diyor. Trabzonspor bu sezonun en iddialı takımlarından birisi olacak gibi görünüyor. Oynadıkları futbol gerçektende etkili. Bir diğer iddialı aday Beşiktaş. Önemli transferler yaptı. Kadro yapısını hayli zenginleştirdi. Hülasa aslanın ağzında bir şampiyonluk yarışı izleyeceğiz bu sezon... SAİD OKUR [email protected].

16.08.2010


 

Kara delik

Geçen sezonu ilk beşte tamamlayan takımlar içinde transferin en hızlı ekibi Beşiktaş oldu. UEFA maçları sebebiyle yeni sezon çalışmalarına rakiplerinden önce başlayacağının bilincinde olan yönetim Mustafa Denizli’den boşalan teknik direktörlük görevine hiç zaman kaybetmeden kariyerli bir teknik direktör olan Alman Bernd Schuster’i getirdi. Hocanın istekleri doğrultusunda gerçekleştirilen Hilbert, Quaresma ve Guti transferleri ile de taraftarını mutlu etti.

Schuster yönetimindeki Beşiktaş’ı gerek UEFA maçlarında zayıf rakipler karşısında, gerekse hazırlık maçlarında izlediğimizde ilk göze çarpan şey, takımın hücum ağırlıklı futbolculardan teşekkül etmesiydi. Ancak, Nihat, Bobo,Tabata, Holosko gibi oyuncuların geriye dönmemeleri ve orta alanda Ernst’in yalnız kalışı, rakibin hızlı ataklarında Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaşanmasına sebep oldu. Neyse ki, Schuster bu sezonun belki de adından en çok bahsettirecek futbolcusu Necip’i, Ernst'le birlikte oynatarak bu problemi çözdü.

Geçen yıla göre daha atak oynayan, ancak defans zaaflarıyla dikkat çeken Beşiktaş’ın deplasmanlarda ve güçlü ekiplere karşı nasıl oynayacağı merak ediliyordu. Süper Ligin yeni ekibi Bucaspor karşısına çıkan Beşiktaş’ı seyredince gördük ki, aynı anlayış devam ediyor. Guti’nin oyun kuruculuk rolünü üstlendiği maçın ilk yarısında, temposuz zevksiz ve pozisyonsuz bir ilk yarı izledik. Bunda, kötü zemin ve nemli havanın yanı sıra, teknik direktör Bülent Uygun’un orta sahadan başlayan katı defans anlayışının payı büyüktü. İkinci yarıya Guti’nin asistiyle Bobo ile bulunan golle başlayan Beşiktaş'ta Quaresma oldukça etkiliydi. Yalnız tüm takımın hücumda yalnız ona oynaması doğru değildi. Nitekim çok az kullanılan sağ kanat ataklarında Nihat ve Erhan etkisiz kaldı.

Bülent Uygun maçtan önce Beşiktaş’ı yıldızlar kümesi samanyoluna benzetmişti. Flaş transferleri ile Beşiktaş belki bu tanıma uyabilir. Ancak oynanan isteksiz oyun ve yapılan defans hatalarını, hatlar arasındaki kopuklukları görünce aklımıza başka bir uzay tabiri olan “Kara Delik” (Black Hole) geldi. Bilindiği gibi bu tür maddeler ışık yaymazlar. Uzayda yıldız yutan gezegenler olduğu da ayrı bir gerçek.

Ligin ilk maçında deplasmanda alınan 3 puan önemli. Ancak Beşiktaş’ta sıkıntılar yok değil. Kapanan takımlara karşı gol ümidiniz olacak olan kornerler çok etkisiz kullanılıyor. Hücum oyuncuları ile Quaresma arasında uyum yok. Defansta Ferrari ve Zapo aksıyor. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra kaybolan konsantrasyon, yorgun görüntü ve verilen pozisyonlar büyük takıma yakışmıyor. Aynı sıkıntılar devam ederse salı günkü Helsinki karşılaşmasının sonucu can sıkıcı olabilir.

NADİ AKSOY

[email protected].

16.08.2010


 

Yeni Fenerli Niang İstanbul'da

FENERBAHÇE'NİN Olympiqua Marsilya'dan transfer ettiği Senegalli Mamadou Niang İstanbul'a geldi.

Sarı lacivertli taraftarların karşıladığı golcü futbolcu, buradan Kadıköy'e Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geçti. Niang akşam Fenerbahçe'nin Medical Park Antalyaspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçını izledi. Senegalli golcünün bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra basın önünde imza atacağı belirtildi. Senegal'de dünyaya gelen Mamadou Niang futbol kariyerine Fransa ekiplerinden Le Havre'nin genç takımında başladı. Profesyonel futbol hayatına 18 yaşında Troyes'de adım atan Niang, Troyes formasıyla 68 maçta 11 gol kaydetti. Metz'te kiralık olarak forma giyen, daha sonra Strasbourg forması giyen Niang, 2005 yılının temmuz ayında 7 milyon Avro karşılığında Olympique Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya formasıyla çıktığı 236 maçta 105 gol kaydeden Mamadou Niang'ın Fransa vatandaşlığı da bulunuyor. Niang, Senegal milli takımıyla çıktığı 44 maçta ise 15 gol kaydetti. Niang geçen yıl Marsilya adına ligde 18 gol atarak takımının Fransa Ligi şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu.

16.08.2010


 

İngiliz basını: RobinhoF.Bahçe'ye transfer oluyor

MANCHESTER City'nin, Fenerbahçe'nin, Brezilyalı futbolcu Robinho için yaptığı 19 milyon sterlinlik teklifi kabul etmeye hazır olduğu ileri sürüldü.

Sunday Times gazetesi, Real Madrid'e 32,5 milyon sterlin ödeyerek Robinho'yu renklerine katan, ancak bu futbolcudan istediği verimi alamayan Manchester City'nin, bonservis bedelinde büyük bir indirime gitmeye hazırlandığını yazdı. ''Robinho, Türkiye yolunda'' ifadesini kullanan gazete, futbolcunun İtalya veya İspanya'da oynamayı tercih ettiğini, ancak kulüp açısından bakıldığında en uygun teklifin Türkiye'den yapıldığını kaydetti.

16.08.2010


 

Schuster: Alışma dönemindeyiz

SPOR Toto Süper Lig'de sezonun ilk maçında deplasmanda Bucaspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Bernd Schuster, ''Sezonun ilk maçını domine ettiğimizi söyleyebilirim'' dedi.

Schuster, yaptığı açıklamada, zor bir maç oynayacaklarını bildiklerini belirterek, ''Zor bir takımla karşılaştık. Bucaspor'un hem Süper Lig'e yeni çıkması hem İzmir'in tek takımı olması hem de futbolcularının yeni olması nedeniyle maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ancak sezonun ilk maçını domine ettiğimizi söyleyebilirim. Yeterli şartları yerine getirdik. Kazananın biz olmamız gerekiyordu. Bunu başardık, mutluyuz'' diye konuştu. Saha şartlarının kendileri için uygun olmadığını kaydeden Schuster, ''Top zeminde takılıyordu. Top oynama şansımız yoktu. Futbolcularım söylediğim şeylere yavaş yavaş alışıyor. Bir ikisinin alışması yeterli değil. Günler geçtikçe daha iyi olacağız'' dedi Schuster, şampiyon olmak için kendilerini göstermeleri gerektiğini, ligi daha iyi tanımaya başladığını belirterek, ''Daha fazla maç izlemem lazım. Türkiye'de sadece Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenip şampiyon olamazsınız. Bu maçları da kazanmanız lazım. Biz de maç maç giderek hepsine gereken önemi vereceğiz'' diye konuştu. Takım Kaptanı İbrahim Üzülmez de maçta zaman zaman iyi futbol ortaya koyamadıklarını belirterek, ''Ancak arzulu ve istekli bir futbol ortaya koyduk. Galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz'' dedi.

16.08.2010


 

BOBO: FORVET ARAYIŞLARI BENİ DAHA ÇOK MOTİVE EDİYOR

Süper Ligi'n ilk haftasında deplasmanda Bucaspor'a karşı Beşiktaş'ın tek golünü atan Brezilyalı forvet Bobo zor bir maç oynadıklarını saha zemininin iyi futbol oynamaya fırsat vermediğini belirterek, ''İyi maç oynadığımızı söyleyebilirim.

Sezona deplasmanda galibiyetle başlamak önemli. Maç maç bakacağız'' dedi. Bobo, takıma forvet takviyesinin gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Bu beni daha çok motive ediyor. Bu benim işim değil. Benim görevim sahaya çıkıp oynamak'' diye konuştu.

16.08.2010


 

G.Saray'ın sıkıntısı

SPOR Toto Spor Lig'in ilk haftasında Sivasspor önünde aldığı 2-1 yenilgi sonrasında Galatasaray'da moraller bozuldu.

Takımın tecrübeli futbolcularından Ayhan Akman iki tane ölü toptan gol yediklerini belirterek, şöyle konuştu: ''43. dakikada yediğimiz gol çok kritik bir goldü. Rakibe pozisyon vermeyerek ölü toptan gol yemek gerçekten sıkıntı veriyor. Yani ölü toptan gol yeme alışkanlığımız hala devam ediyor. Belki bunun üzerinde daha yoğunlaşıp bu tip basit golleri yemememiz gerekiyor. Basit goller yiyoruz, ölü toplardan goller yiyoruz, bunu kesinlikle çözmemiz gerekiyor.'' Mustafa Sarp ise Sivas'tan galip dönmek istediklerini, ama olmadığını belirterek, ''Ligin henüz başı, lige iyi başlamak çok iyi bir motivasyon, ama bu çok uzun bir maraton. Sadece rakibimiz birazcık daha duran top kullanırken daha fazla konsantre olmamız gerekiyor'' dedi. Öte yandan Galatasaray'da gözler, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Karpaty karşılaşmasına çevrildi.Sarı-kırmızılı takım, Ukrayna temsilcisi ile 19 Ağustos Perşembe günü sahasında yapacağı ilk maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Sivasspor'a karşı forma giyen futbolcuların rejenerasyon çalışmasıyla maç ertesi programlarını tamamladıkları, diğer oyuncuların ise ısınma çalışmalarının ardından dar alanda çift kale maç yaptıkları bildirildi.

16.08.2010


 

Ceyhun: İyi başladık

SİVASSPOR'un yeni transferi Ceyhun Eriş, ''Bizim için iyi bir başlangıç.

Bundan sonraki maçlarımıza bakacağız. İyi başladık, iyi de bir arkadaşlığımız var'' diye konuştu. Sergilediği futbolla alkış alan Ceyhun, elinden gelen en iyi mücadeleyi sergilediğini söyledi. Sivasspor'un kaptanı Mehmet Yıldız ise şu an sadece bir maç kazandıklarını belirterek, ''Ama ligin ilk maçı Galatasaray gibi bir rakibe karşı 3 puanla başlamak çok önemliydi. Biz bu avantajı elde ettik" dedi.

16.08.2010


 

Şampiyon Bursa Konya karşısında

GEÇTİĞİMİZ sezonunun şampiyonu Bursaspor, bu akşam yenilenen Atatürk Stadı'nda Konyaspor'u ağırlıyor.

Hakem Süleyman Abay'ın yöneteceği karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Yeşil Beyazlı takımda hedef; galibiyet.

16.08.2010


 

Belediye evinde Kayseri'yi ağırlıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor, sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.

Olimpiyat Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı hakem Aytekin Durmaz yönetecek.

16.08.2010


 

Vural: Gaziantep'te galibiyeti kaçırdık

KASIMPAŞA Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Gaziantep'te her iki takımın da gayet centilmen olduğunu, keyifli bir 90 dakika yaşadıklarını ifade ederek, ''Kazanmak adına sahaya çıkmıştık. İkinci yarıda 84. dakikada kaçırdığımız pozisyon vardı.

Ayrıca Gökhan'ın düşürüldüğü dakika bize göre penaltıydı. Ama penaltı verilmedi. Hakem bunu neden vermedi bilmiyorum. Net pozisyonlarımız var. Bu önemli pozisyonları kaçırdığımız için üzüldüm. 1 puanla dönüyoruz. Bu da bizim için kazançtır'' dedi.

16.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.