17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İşyeri kapatan kapatana

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkede işyeri kapatanlara yetişilemediğini savunarak, ‘’Sürekli tabelalar değişiyor. Ahmet gidiyor, Mehmet geliyor, isimler değişiyor ve bir başkasına devrediyor” dedi.

Palandöken, çeşitli toplantılara katılmak üzere geldiği Antakya’da, yaptığı açıklamada, esnafın artık yeniden bir yapılanma beklediğini, borçlarından kurtulmak istediğini anlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu primindeki destek priminin kaldırılmasını, elektrik enerjisinin ucuzlamasını beklediklerini ifade eden Palandöken, ‘’Esnaf rekabet yapamıyor, destek yerine köstek olunuyor. Sicil affı işlemiyor. Ekonomik krizi esnaf yapmadı ancak, Türkiye’nin büyüme trendine girdiği şu dönemde en fazla sıkıntıyı yine esnaf çekiyor’’ diye konuştu. Ülkede işyeri kapatanlara yetişilemediğini öne süren Palandöken, ‘’Sürekli tabelalar değişiyor. Ahmet gidiyor, Mehmet geliyor, isimler değişiyor ve bir başkasına devrediyor. Başbakan ilgililere bugüne kadar gerekli talimatı vermesine rağmen sorunlarımızın çözümü konusunda gerekli adımlar atılmadı’’ dedi. Palandöken, esnafın artık S.O.S verdiğini ileri sürerek, şunları söyledi: “Esnaf, ‘öldüm, bittim‘ diyor. ‘Bana kepenk kapattırma, sabrımız taştı’ diyor. Düzenlemelerle ‘bizi tekrar hayata getirin, oksijen çadırından kurtarın, yoğun bakımdan çıkamıyoruz’ diye feryat ediyor. Gemisini kurtaran mantığı dönemi sona erdi artık. Türkiye'de sistem olmalı. Bu kadar iç ve dış güçlere rağmen Türkiye ayakta kalabiliyorsa, küçük işletmelerin varlığıyla kalıyor. Bunu büyük işletmeler yapmıyor. Küçük işletmeler ekonominin dinamosu, güvencesi. Bunlar olmazsa olmaz. Bu hizmet sektörü büyük bir sektör, dünya ne yapıyorsa, biz niye tersine yapıyoruz. Bizi eyleme zorlamayın. Biran evvel yetkililerle masa başında çözüm bulmak istiyoruz.”

EN BÜYÜK SORUN RANT

EsnafI kaos yaşatan duruma getirilmemesi için çağrıda bulunan Palandöken, şunları kaydetti: “Düzenin koruyucusu esnaf. Bu durağanlığından da tepki beklemeyin. Biz tepkimizi verdiğimiz zaman ülke ne olur? Ülkenin dört bir yanı zaten ateş çemberi içerisinde. Türkiye’nin en büyük sorunu rant ve siyasi sorun. Bin yıldır birlikte yaşayan insanların arasına nifak sokuluyor. Dükkânlar yağma ediliyor. Biz bu ülkenin teminatıyız. Esnaf ve sanatkâr bu ülkede hassas dengelerin koruyor. Büyük alışveriş merkezlerinde bu nostaljiyi göremezsin.”

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  İşsizlikte mevsimlik azalış

  İşyeri kapatan kapatana

  Et tüketimi hububata talebi yükseltti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.