17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Ramazan coşkusu Anadolu’yu aratmıyor

Ramazan ayının tüm güzellikleri, başta Bosna-Hersek olmak üzere Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ’da Müslümanlar tarafından, Osmanlı’dan kalan âdet ve göreneklerle bir başka güzellikte, Anadolu’yu aratmayan benzerlikte yaşatılıyor


ZAGREB CAMİİ’NDE MUKABELE

YAKLAŞIK 100 bine yakın Müslüman’ın yaşadığı Hırvatistan’da Ramazanın güzelliğini Boşnak, Arnavut, Türk, Arap, Roman, hep beraber hissediyor.

İFTAR SOFRASININ MENÜSÜ

BOŞNAK evlerinde iftar sofrasında önce ‘’topa’’ denilen farklı türden peynirlerin eritilmesiyle hazırlanan menü ön yemek olarak sunuluyor.


  2 bin 500 rakımlı tepede gökyüzü nöbeti

TÜBİTAK tarafından Antalya Saklıkent’teki 2 bin 500 rakımlı Bakırlıtepe’de kurulan Ulusal Gözlemevi’nde görevli uzmanlar, gece başladıkları çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürüyor.


  Kötü alışkanlıklardan müzikle uzaklaşacaklar

Mersİn’İn Silifke ilçesine göçle gelen ailelerin çoğunlukta olduğu mahallelerde, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan müzikle ulaştırmak amacıyla ‘’Bana bir nota öğret’’ projesi başlatıldı.


  Çanakkale Boğaz Köprüsü, 50 kilometre doğuya yapılacak

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale Boğaz Köprüsünün, kentin 50 kilometre doğusuna yapılacağını bildirdi.


  Kütüphaneye bırakılan fidan, kocaman ağaç oldu

Gümüşhane’de 44 yıl önce bir polis memurunun kütüphaneye bıraktığı, ancak büyüdüğü için alamadığı limon fidanı, bina içinde 12 metrelik bir ağaç oldu.


  Sıcak hava 10 gün daha devam edecek

Sıcak hava ve nem bunaltıyor. Antalya’nın Alanya ilçesinde nem dolayısıyla hissedilen hava sıcaklığının 52 dereceye kadar ulaştığı bildirildi. Öte yandan, hava sıcaklığı, mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ile 4, güney, iç ve doğu bölgelerde 6 ile 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Haberi sayfa 6’da


  Adana’da 16 adet G3 mermisi bulundu

Adana’da çöp konteynerinde 16 adet G3 piyade tüfeği mermisi bulundu.


  Heybeliada'da orman yangını

HEYBELİADA'DA ormanlık alanda yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Heybeliada Ruhban Okulu’nun alt kısmındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeble yangın başladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.