19 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

Öğretmenler 25 liralık artışı yetersiz buldu

DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, her eğitim yılı başında öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlara verilen Eğitime Hazırlık Ödeneğinin bu yıl sadece 25 TL arttırılmasını yetersiz bulduklarını söyledi.

Öğretmenlerin beklentilerinin 25 TL’lik bir artış olmadığını kaydeden Gürkan Avcı, Başbakan ve Millî Eğitim Bakanına eğitime hazırlık ödeneğinin en az bir maaş tutarında olması ve ayırım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına ödenmesi hususunu eğitim ordusunun moral ve heyecanını yükseltmesi açısından ne denli önem taşıdığını geçen dönemlerde de hatırlattıklarını ifade etti. Avcı, şunları kaydetti: “Okullar açılmadan talebimiz yönünde bir adım atmalarını ve ödeneği bayram öncesinde vermelerini bekliyoruz. Aksi takdirde yalnızca öğretmenlere ödenen ve 540 TL olarak verilen Eğitime hazırlık ödeneği ile yeni bir eğitim yılına sağlıklı olarak hazırlanılamaz. Eğitime hazırlık ödeneği kalıcı bir çözüme ulaştırılmalıdır.”

19.08.2010


Prof. Dr. Uslucan TAM Vakfında göreve başladı

TÜRKİYE ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı'nın bilimsel direktörlüğüne getirilen Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, vakıf ve üniversitedeki görevlerine resmî olarak başladı.

TAM Vakfı Yönetim Kurulu ve Duisburg –Essen Üniversitesi mensuplarınca oluşturulan karma komisyon tarafından gerçekleştirilen seçimlerle vakfın bilimsel direktörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Uslucan, aynı zamanda TAM Vakfı ile Duisburg-Essen Üniversitesi arasında varılan anlaşma gereği üniversite bünyesinde oluşturulan “Modern Türkiye Araştırmaları“ kürsüsünü yönetecek ve aynı kürsüde dersler verecek. Üniversite ve Vakıf arasında organik bağ sağlayan işbirliği modelinin, TAM Vakfı´nın bilimsel profilinin güçlenmesini sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Uslucan, “Bu sayede TAM Vakfı'nın göç ve uyum politikaları açısından önemli bir bilgi üretim merkezi olarak rolünün daha da belirginleşeceği inancını taşıyorum“ diye konuştu.

19.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.