27 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Stresten uzak tatil bu köyde

Küre Dağları Millî Parkında yer alan, Çevre ve Orman Bakanlığınca bir süre önce ‘’Eko Turizm Merkezi’’ ilân edilen Zümrüt Köyü, ahşap evleriyle, organik ürünlerin yetiştirildiği bir yer olması dolayısıyla tabiatla başbaşa bir tatil geçirmek isteyenler için yeni bir alternatif merkezi olma yolunda ilerliyor.


Sıcaklar arıları da etkiledi

Türkİye genelinde etkisini gösteren aşırı sıcak hava arıların hayat düzenini de olumsuz etkileyerek bal üretiminin düşmesine sebep oldu.

PTT’den bayram tebrik kartı

PTT Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği ‘’Tebrik Gönderenleriniz Çok Olsun’’ kampanyasıyla 2 milyon tebrik kartını ücretsiz dağıt


  Kerbelâ’ya beş yıldızlı otel

Irak’In Kerbelâ bölgesindeki ilk beş yıldızlı otel, ‘El Ravdeteyn’in Range Hospitality’ emlak firması tarafından inşa edileceği bildirildi.


  Yeni kurbağa türü bulundu

Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük üçüncü adası Borneo’da, bezelye büyüklüğünde yeni bir kurbağa türü keşfedildi.


  Dondurmam sarmısaklı!

AdIna festival düzenlenen ve sarımsak diyarı olarak bilinen Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bir işletmeci ‘’sarımsaklı dondurma’’ yaptı. İlçenin Cumhuriyet Caddesinde 15 yıldır pastanecilik yapan Bekir Çakaloğlu, ilçesinde yetiştirilen ürünlerin tanıtılmasıyla ilgili eksikliği görmesi üzerine uzun süredir bazı çalışmalar içerisinde olduğunu belirtti.


  TARLABAŞI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 3 yıldan beri proje çalışmaları süren Tarlabaşı’nda dönüşümün fiili olarak başladığını belirterek, ‘’Tarlabaşı projesinde tahliyeler ve sökümlere başlandı.


  Denetimlerde ceza yağdı

ULAŞTIRMA Bakanlığı, emniyet ve jandarma birimlerince, yılın 8 ayında 3 milyon 971 bin 268 araç denetlendi.


  Rize’de etkili yağış sel getirdi

RİZE’DE önceki geceden itibaren etkili olan sağanak yağış, Değirmendere Deresi’nin taşmasına sebep oldu.


  Yaşlı kayın ağaçları kesiliyor

BURSA Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İnegöl ormanlarındaki yaşlı, ekonomik ömrünü tamamlamış kayın ağaçlarını keserek çürümeden değerlendiriyor.


  Ilgaz Dağı artık tünelle geçilecek

ÇANKIRI Valisi Şemsettin Uzun, ‘’Ilgaz Dağı, artık 4 bin 500 metrelik tünelle geçilecek’’ dedi. Vali Uzun, yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı’nın Kadınçayırı mevkisinden Kastamonu tarafındaki duble yolun başladığı yere kadar, bir tünel yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünün proje hazırlanacağını bildirdi.


  Vatandaşlara arsa verildi

MERSİN’İN Mut ilçesinde Karşıyaka Mahallesi, Selamlı ve Kemenli Köylerinde heyelan nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara kur'ayla arsa verildi.


  Oto hırsızlık çetesi çökertildi

ANKARA, Kocaeli ve Sakarya’da çalıntı araçları parçalayarak satan suç örgütü, polisin 3 aylık çalışması sonucu çökertildi.


  ‘Çadır okul’da 5 ay eğitim

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi (METİP) projesi kapsamında, Polatlı ilçesine Güneydoğu Anadolu’dan gelen mevsimlik işçilerin çocukları için Sarıoba Köyüne ‘’Çadır Okul’’ yapılacak.


  Sağlık çalışanının mağduriyeti giderilsin

TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci döner sermayede yapılan adaletsizliğin çığırından çıktığını ifade ederek doktorlara döner sermayenin peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması sağlanırken, diğer bütün sağlık çalışanları bu haklardan mahrum bırakılmasının haksızlık olduğunu dile getirdi.


  GAZZE YÜK GEMİSİ PAKİSTAN YOLUNDA

AMBARGO altındaki Gazze’ye insanî yardım malzemesi götürürken Mavi Marmara gemisiyle birlikte İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan Gazze yük gemisi, şimdi de Pakistan yolunda.


  KAN BAĞIŞI AZALDI

RAMAZAN ayının girmesiyle kan bağışı oranı yüzde 60 düştü.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.