25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Google’de arama daha da hızlanacak

DünyanIn en çok kullanılan arama motoru Google, arama terimi yazıldığı anda sonuçları sayfada gösteren yeni ve hızlı bir uygulamayı test ediyor.

Kullanıcılar bu sistem sayesinde, ‘ara’ (search)’e tıklamadan istenilen terim ile ilgili sonuçları anında görebilecek. İngiltere’deki bir arama motoru optimizasyonu (SEO) Rob Ousbey’in yayınladığı video görüntülerine göre, Google, arama terimi daha yazılırken sonuçları sunmayı ve yazdıkça değiştirmeyi sağlayan deneyler üzerinde kafa yoruyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmayan Google, çıkan haber üzerine “terim yazılırken sonuçlandırma” teknolojisi üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Google yetkilileri, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, sistemin henüz test aşamasında olduğunu, 50 – 200 arama deneyi yürüttüklerini duyurdu. Google, bu teknoloji sayesinde, terim daha yazılırken listelenen “arama önerileri” teknolojisinin bir adım daha önüne geçmeyi amaçlıyor.

25.08.2010


Facebook’ta ‘engellenemeyen’ tek kişi

Dünya çapında 500 milyon kullanıcısı bulunan ve üye sayısı gün geçtikçe artan sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta engelleyemeyeceğiniz tek bir isim var... O da Facebook’u kuran Mark Zuckerberg. Konuya blockzuck.com sitesi tarafından dikkat çekildi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’i engellemeye çalıştığınızda ekranda “Genel Engelleme başarısız hatası” adı altında “Engelleme başarısız.” mesajı yer alıyor. Eğlenceli görülebilecek bu ayrıntıya rağmen otoriteler, herkesin herkesi engelleyebilme hakkına sahip olduğunu dolayısıyla kullanıcıların Zuckerberg’i de engelleme hakkına sahip olması gerektiğini, bu sınırlamanın kaldırılması gerektiğini belirtiyorlar.

25.08.2010


Pul büyüklüğünde 64 GB’lik disk

DünyanIn önde gelen flaş bellek kartı üreticilerinden SanDisk, dünyanın en küçük 64 GB solid state diskini piyasaya sürüyor.

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yeni oluşturulan gömülü Solid State Disk kategorisi kapsamındaki ürün, bir posta pulundan daha küçük olup halihazırdaki depolama çözümlerinden daha yüksek bir kapasiteye sahip. SanDisk iSSD daha iyi bir sistem çabukluğu için 160MB/sn seri okuma ve 100MB/sn seri yazma hızlarında performans sunuyor. SanDisk iSSD 16mm x 20 mm x 1.85 mm boyutlarında ve bir gramdan daha hafif ağırlıktaki disk BGA faktörü ve SATA ara yüzü kullanıyor ve belli başlı tüm işletim sistemlerine uyumlu. SanDisk iSSD 4 GB’den 64 GB’ye kadar geniş kapasite seçenekleriyle ve arzulanan kaliteye göre belirlenen fiyatlarıyla tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

25.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.