28 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KARANLIK OYUNLAR TUTMAYACAK

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Turhan Soylu, Dörtyol’da inadına sevgi, inadına barış, inadına hoşgörü ve inadına demokrasi istediklerini belirterek, karanlık güçlerin oyununa gelmeyeceklerini vurguladı.


Terör eğitim ve demokrasi ile biter

Hakkâri’nin 31 yıllık imamı Aziz Tan'ın, Ramazan günü sahurunu yapıp, sabah namazı için evinden camiye giderken sırtından 8 kurşunla haince öldürülmes

Başörtüsü zulmünün faili CHP ve onun zihniyeti

AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye’de başörtüsü sorunu yaşanıyorsa bu zulmün failinin CHP ve onun zihniyetindeki yönet


  Ankete katılan memur, zamları yetersiz buldu

Türkİye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘’Sendikamız tarafından yapılan ankete göre, memurların sadece yüzde 2’si son 5 yılda yapılan zamları yeterli görüyor’’ dedi. Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, toplu görüşmelerin son turunda hükümete makul bir zam teklifiyle gelmesi yönünde çağrı yaptı.


  Savcılık TİB’de inceleme başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)’nda yeni bir inceleme yapılıyor.


  Hükümete ‘toplu görüşme pastası’

Tüm Sağlık-Sen ile Anadolu Eğitim-Sen üyeleri, hükümete temsili olarak ‘’toplu görüşme pastası’’ göndererek, ‘’bayram hediyelerinin’’ verilmesini istedi. Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Güven Park çiçekçiler girişinde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, toplu görüşmeye katılan sendikaların 2.5 milyon çalışanın yalnızca yüzde 35’ini temsil ettiğini söyledi.


  1 ton 120 kilogram esrar ele geçirildi

Dİyarbakır’In Lice ilçesinde bir ton 120 kilogram esrar ile 14 milyon 150 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.


  Atilla Kıyat'ın ifadesi Diyarbakır’a gönderildi

Emekli Koramiral Atilla Kıyat’ın alınan ifadesinin, faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bildirildi.


  Yardım treni duâlarla Pakistan’a uğurlandı


  Yeni anayasanın önünde engeller var

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘gide gide’ anayasanın tamamını değiştireceklerini ancak şimdilik ‘gıdım gıdım’ gittiklerini söyledi. Arınç, “Buna mecburuz, çünkü yeni bir anayasa yapmaya hem yasal, hem psikolojik engeller var” dedi.


  Darbe anayasasıyla AB’ye üye olamayız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, darbe anayasalarıyla AB’ye üye olabilen bir ülke olmadığını, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’ın bunu denediğini, anayasadaki değişikliklerle süreçlerini hızlandırdıklarını söyledi.


  Hükümet-yargı polemiği

Başbakan Erdoğan’ın bir konuşmasında, bir valiyi bile atayamamasına sebep olarak gösterdiği yargıdan cevap geldi.


  CHP, KPSS için Meclis araştırması istedi

CHP, KPSS ile ilgili iddialar ve ÖSYM’nin sorunları konusunda ‘’Meclis Araştırması’’ açılmasını talep etti. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, düzenlediği basın toplantısında, önergenin Meclis Başkanlığına verildiğini bildirdi.


  Davutoğlu: Dünyanın her köşesinde vizeleri kaldıracağız

Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın her köşesinde bütün vizeleri kaldıracaklarını belirterek, ‘’Vatandaşlarımız taşıdıkları pasaportla gurur duyarak, büyükelçiliklerin önlerinde beklemeden, dünyanın her yanına gidebilecekler’’ dedi.


  ABD Kongresini bilgilendireceğiz

Dışışlerı Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun ABD ziyaretinde başta Türkiye-ABD ilişkileri olmak üzere, iki ülkeyi de ilgilendiren uluslar arası konuların ele alındığı bildirildi.


  Erdoğan'dan Rize'ye acil yardım talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde sağanak sonucu meydana gelen sel ve heyelanların ardından, bölgeye 1,5 milyon Liralık acil nakdi yardım gönderilmesi için talimat verdi.


  Dışişleri, sınavla 100 memur alacak

Dışışlerı Bakanlığı, sınavla 100 aday meslek memuru alacak. Dışişleri Bakanlığı’nın, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yer alan ilânına göre, meslek memuru atamaları, genel idare hizmetleri sınıfından 9. ve 8. derece kadrolara yapılabilecek.


  Afetler ikaz ediyor

Pakistan’ı vuran sel baskını, Çin’de binlerce kişinin ölümüne yol açan sel ve heyelan, Moskova’yı tehdit eden ve ekili alanları tahrip ederek buğday krizi yaşanmasına yol açan büyük yangın, peş peşe meydana gelen depremler ve mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları insanlığı uyarıyor. Kendi eliyle dünyayı tahrip ederek, arzî ve semavî felâketlerin yaşanmasına yol açan insanlığın, afetlerden maddî-manevî ders çıkarması isteniyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.