30 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Zam teklifi memur sendikalarını böldü

Hükümet ile memur konfederasyonları arasındaki toplu görüşmeler sonrası, Memur-Sen hükümetin zam önerisini kabul ederken Türkiye Kamu-Sen ise etmedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Siyasî irade bize göre kaybetmiştir. Çünkü kamu çalışanları, kendi gayretini görmeyen, samimiyetini görmeyen, kısaca kamu çalışanlarını sevmeyen bir görüntüyle karşı karşıyadır’’ dedi.

Memura 2011’de yüzde 8 zam Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ‘’Bu sene yaptığımız zamla bin 300 TL olan en düşük memur maaşı 2011 yılı Temmuz ayı itibariyle aile yardımıyla birlikte bin 534 TL olacak. Aradaki fark net 234 TL ve oransal karşılığı yüzde 18. Bu zam fevkalade bir zam’’ dedi. Yazıcı, 9. dönem toplu görüşmenin tamamlanmasının ardından, hükümetin teklifini kabul eden Memur-Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Başbakanlık Merkez Bina’da açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerin noktalandığını ifade eden Yazıcı, sonuç olarak kamuda çalışan memurlara 2011 yılının ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4 olmak üzere toplam yüzde 8 oransal zam yapılması, Ocak ayından itibaren 80 lira ek ödemede bulunulması, ilk 6 ayda 20, ikinci 6 ayda 20 olmak üzere 40 lira aile yardımı ödemesini taahhüt ettiklerini, bu ödemeden sözleşmeli personelin de yararlanacağını kaydetti. Ayrıca konfederasyonların uzun bir süredir talep ettikleri ancak, Anayasa Mahkemesi kararı dolayısıyla alamadıkları 10 liralık toplu görüşme priminin 15 liraya çıkarıldığı bilgisini veren Yazıcı, 2011 yılında her üç ayda bir olmak üzere 45’er lira ödeme yapılacağını söyledi.

Kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmediğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu: ‘’Bu sene yaptığımız zamla bin 300 TL olan en düşük memur maaşı 2011 yılı Temmuz ayı itibariyle aile yardımıyla birlikte bin 534 TL olacak. Aradaki fark net 234 TL ve oransal karşılığı yüzde 18. Bu zam fevkalâde bir zam.” Yazıcı, bir basın mensubunun sorusu üzerine görüşme sonunda bir tutanak imzalanacağını bildirdi.

KAMU-SEN GÖRÜŞMEDEN ÇEKİLDİ

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız toplantı sonrası yaptığı açıklamada, hükümetin sunduğu teklifin taleplerini karşılamadığı gerekçesiyle görüşmelerden çekildiklerini söyledi. Hükümetin teklifine karşılık en düşük memur maaşına yapılacak zammın 310 TL olmasını talep ettiklerini belirten Akyıldız, toplu görüşmelerin dar zamana sıkıştırıldığını ve pazarlık süresinin kısaltıldığı iddiasıyla hükümeti protesto ettiklerini belirtti.

30.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Zam teklifi memur sendikalarını böldü

  Esnafın vergi ve prim borcu yapılandırılsın

  DEVLETİN 6,223 SÖZLEŞMELİ SANATÇISI VAR

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.