31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Asker ‘Tören bizim’ dedi, protokole almadı

Diyarbakır’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. ‘Tören bizim’ diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin, çok sayıda kamu kurum müdürüne ve parti temsilcilerine yer vermemesi tartışmalara sebep oldu.

AKP İL BAŞKANI TÖRENİ TERK ETTİ Davetli olmalarına rağmen protokole alınmayanlar, “Bu bayram hepimizin. Birlikte kazandık. Törenin sizini, bizimi olmaz’ diyerek görevlilerle tartıştı. AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da kendisine yer verilmemesi üzerine, törene katılmadı. CHP’Lİ VEKİL VALİYLE TARTIŞTI AydIn’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin yapıldığı Atatürk Meydanı’nda, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay arasında tartışma yaşandı. Protokolde yerini alan Vali Coş, protokol üyeleriyle tokalaşırken, elini uzattığı CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, valinin elini sıkmadı. Vali Coş’un törene geç kaldığını öne süren Atay, “Sen padişah mısın? Nasıl gecikiyorsun? Bu kadar insan seni mi bekleyecek? Bugün 30 Ağustos, bir devlet töreni. Bu devlet töreninde, devletin valisi ol” diye tepki gösterdi. Vali Coş, protokoldeki yerinden ayrılarak diğer milletvekilleriyle birlikte bulunan Fatih Atay’ın yanına gitti ve ‘’Hayır ben kendimi padişah zannetmiyorum. Ben ne dediğimin farkındayım. Hükümet ve devletin temsilcisiyim, valisiyim’’ cevabını verdi. Atay, ‘’Burada ne işin var? Hükümetin töreni değil, devletin töreni’’ diyerek Vali Coş ile tartışmaya devam etti.

Asker “tören bİzİm” dedİ, protokole almadı

DİyarbakIr’dakİ 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. “Tören bizim” diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin, çok sayıda kamu kurum müdürüne yer vermemesi tartışmalara sebep oldu.

Ülke genelinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Diyarbakır Anıt Park’ta çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak’ın yanı sıra askeri erkân ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Kutlama töreni ise Diyarbakır Valiliği önünde yapıldı. Kutlamaların yapılacağı alana gelen davetli kurum müdürlerinden Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, protokolde isminin olmadığını görünce görevlilere sebebini sordu.

Bayan görevlinin, “Tören bizim olduğu için isimleri biz belirliyoruz. O yüzden böyle oldu” demesi üzerine Koçkaya, “Aynı olayı geçen yıl da yaşadım. Hem davet gönderiliyor hem de yer verilmiyor. Bu bayram hepimizin, birlikte bu mücadeleyi verdik. Tören sizin, bizim tartışması güzel olmuyor” dedi.

Bu tartışmayı gören bir koruma polisi Koçkaya’ya yerini verdi. Ancak tartışmalar bitmedi. Bu sefer de DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki aynı memurla tartıştı. Tören alanına gelen AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da yerinin olmadığını görünce memura, “Madem ki böyle neden pazar sabahı beni rahatsız ediyorsun? Buna ne hakkın var? Buraya kadar geliyorum, yer ayırmadık diyorsunuz” diyerek töreni terk etti.

Bu arada, Diyarbakır’daki askeri birlikler tören alanına gelirken bir süre önce tartışma konusu olan ‘Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’ sloganını kullandı. Askerler tören bitiminde de, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganı eşliğinde yürüyerek birliklerine döndü.

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclise tek tip dayatması

  Asker ‘Tören bizim’ dedi, protokole almadı

  Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

  Selimiye Kışlası önünde 12 Eylül’ü protest ettiler

  Kıbrıs müzakerelerine bugün devam edilecek

  Heyelanda feci tablo

  Kayıp ceset bulundu

  TSK, dinleneme iddiasını soruşturacak

  Askerin anayasasıyla demokrasi olmaz

  Balıkçılar ‘vira bismillah’ demeye hazırlanıyor

  Tekstilci çifte bayram umut ediyor

  Teröristler kaçmak için yangın çıkardı

  Yaralı polis memuru şehit oldu

  Çarşaflı provokasyon

  Mardin'de 8 silâh ele geçirildi

  İstanbul’da molotoflu gece

  Sözleşmeliye de aile yardımı ve görev yolluğu

  VATSO: Alican Sınır Kapısı ayin öncesi açılsın

  Kutlamalar vatandaşı bezdirdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.