31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

3 puanı Cenk getirdi

Anladık; Schuster rotasyonu seviyor. Karabükkarşısına yine değişik bir kadro ile çıktı. Bu kez Ernst-Necip ikilisini oynatarak doğruya dönerken, sakatlıktan yeni dönen İbrahim Toraman ve Zapatocny’i birlikte oynatması ve Tabata-Nobre tercihi ile şaşırttı. Tamam, uzun lig ve UEFA mücadelesinde geniş ve alternatifli futbolcu kadrosuna ihtiyaç var ama takımında bir iskeleti olur. Sakat, cezalı ve form durumuna göre futbolcuları denersin. Bir takım her maça ayrı kadrolarla çıkar mı?

Maça gelirsek; ilk dakikalarda yenilen gol, pas yapamayan, etkisiz orta saha (bunda zeminin de payı var) ve pozisyonsuz ama 2-1 önde kapatılan bir ilk yarı. Geri dönmeyen Ekrem, İbrahim Toraman’ın formsuzluğu, defans oyuncuları arasındaki uyumsuzluk ve duran toplarda adam paylaşamamaktan doğan sıkıntılar Beşiktaş kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşanmasına sebep oldu. Karabük’ün tek bir oyuncusu bile (Emenike) bir çok gollük pozisyon buldu. Eğer Beşiktaş, ligin yeni ve en ucuz takımı Karabük ile yaptığı lig mücadelesinden 3 puanla döndüyse, bunu büyük ölçüde kaleci Cenk’e borçlu.

Beşiktaş’ın bu sene yaptığı yıldız futbolcu transferlerinden dolayı pek öne çıkmadı ama Cenk Gönen, hem UEFA, hem de ligde alınan başarılı sonuçlarda en az bir Quaresma kadar pay sahibidir. Beşiktaş’ın son iki resmi maçında aldığı farklı galibiyetler (Helsinki, 0-4 ve Karabük 1-4) kimseyi aldatmasın. Helsinki'de rakibin 3 topu direkten dönüyor, dört net pozisyonunu Cenk kurtarıyorsa, Karabük karşısında biz kaleciyi konuşuyorsak skora değil, Beşiktaş’ın defans anlayışına bakmamız lazım. Son dört resmi maçta öne çıkan tek gerçek var o da, Beşiktaş savunmasının hataları.Bu hataları şu ana kadar sadece İBB değerlendirdi. Beşiktaş daha henüz çok güçlü rakiplerle oynamadı. Takımda tabelayı değiştirecek, hücumda etkili futbolcular var ama, ya beklenen gol gelmezse? İşte o zaman Schuster’in düşüneceği ilk iş kademeli bir defans kurgusunu oluşturmak olmalı. Bu takım kaliteli oyuncuları nasıl olsa gol atar.

NADİ AKSOY

[email protected]

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rijkard rahatladı

  Savunma aksıyor

  3 puanı Cenk getirdi

  SIRADA YUNANİSTAN VAR

  Alex ligde 96. golünü attı

  BEŞİKTAŞ YENİ BİR YABANCI GOLCÜ TRANSFER EDECK

  GUİZA ELDE KALDI

  Rijkaard mutlu: Devamı gelecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.