01 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Carî açık büyüyor

Türkiye’de, Temmuz ayında, 2009’un aynı ayına göre ihracat yüzde 6 artarak 9 milyar 597 milyon dolar, ithalat ise yüzde 24,6 artışla 16 milyar 13 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalat ve ihracatın arasındaki farkın açılması da carî farkın önemli miktarda büyümesine yol açtı.



Besicinin gözdesi ‘manda’ oldu

Türkiye’de son yıllarda varlığının giderek azalması üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılından itibaren teşvik uygulanmasının devreye sokulması besicileri Manda yetiştiriciliğine yöneltti.



Et fiyatları ithalata endeksli

Et fiyatlarının Ramazan ayında değişmediği, bundan sonra oluşacak değişikliğin ise direk canlı hayvan ithaline bağlı olacağı bildirildi.



Buğdaya sıcak engeli

Uluslararası Hububat Konseyi’nin raporuna göre, Temmuz ve Ağustos aylarında etkili olan aşırı sıcaklar dolayısıyla dünya buğday üretim tahmini 2 ay öncesinin 20 milyon ton altına indi.



ABD’de ekonomiye destek için yeni tedbir arayışı

ABD Başkanı Barack Obama, istihdamı arttırmak için işletmelere daha fazla vergi kesintisi gibi ek önlemleri değerlendirdiğini söyledi.



Rekabet Kurulu’ndan TOBB’a 11 lira ceza

Rekabet Kurulu, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Mesa Hastanesi Şubesinin taşınır ve taşınmaz malları ile diğer bütün haklarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB ETÜ Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verirken, işlemin Kurul izni olmaksızın gerçekleştirilmesi dolayısıyla TOBB-ETÜ Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye 11 bin 446,4 TL idari para cezası verdi.



Firmalar satışını arttırmak için ‘çekilişe’ sarıldı

Bankalardan alış veriş merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına, GSM şirketlerinden havaalanı işletmelerine kadar değişik sektörlerden pek çok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Millî Piyango İdaresine (MPİ) başvurdu.



IMF’den ‘krize karşı sigorta’ kredisi

Uluslararasi Para Fonu (IMF), esnek kredi programını yumuşatarak, acil kredi ihtiyacı duymayan ancak gerekli nitelikleri taşıyan ülkelerin yaralanabileceği, krize karşı sigorta niteliğinde yeni bir borç imkânı başlattı.



Kuveyt Türk’ten Pakistan’a 1 milyon dolarlık yardım

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, sel felâketinin ardından Pakistan’a 1 milyon lira nakdi yardımda bulundu.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.