02 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

KPSS KAOSU

Ankara Cumhuriyet Savcılığının Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) kopya iddialarına ilişkin soruşturması sürüyor. Savcılığın, önceki gün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) yönelik başlattığı inceleme dün de devam etti. KPSS’nin yapıldığı ÖSYM’de savcılık talimatıyla polisin incelemelerde bulunduğu öğrenildi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan konuyla ilgili açıklamalarında kopya bulgusuna rastlanmadığını söylemişti.

KOPYACILAR BULUNSUN, SINAV İPTAL EDİLMESİN Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, KPSS ile ilgili iddialar konusunda, ‘’Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ dedi. Kopya çekildiği iddiaları üzerine, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan “Kanaat var, delil yok” demiş, 31 Ağustos’ta yapılması gereken öğretmen atamaları ertelenmişti. KOPYACILAR BULUNSUN DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) Başkanı Gürkan Avcı, KPSS ile ilgili iddialar konusunda, ‘’Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ dedi. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, çalışıp, emeğinin karşılığında yüksek puan alarak sınavı kazanmış adayların iptal karşısında uğrayacağı mağduriyetin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekti. KPSS’deki kopya iddialarının çözümünün sınavın iptal edilmesi olmadığını, sınavın iptalin bir acizlik göstergesi olarak algılanacağını ifade eden Avcı, ‘’Kopya çeken şahısların çeşitli yöntemlerle çok kolay bir şekilde saptanabileceğini biliyoruz. Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ değerlendirmesinde bulundu. KPSS soruşturması ÖSYM’yi de içine aldı ANKARA Cumhuriyet Savcılığı’nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda kopya iddialarına ilişkin soruşturması sürüyor. Savcılığın, dün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne yönelik başlattığı inceleme bugün de sürdü. KPSS’nin yapıldığı ÖSYM’de savcılık talimatıyla polisin incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

02.09.2010


 

11 İl ‘e-İmza’ya geçtİ

İçİşlerİ Bakanlığı tarafından ‘e-devlet’ kapsamında uygulamaya koyulan ‘e-içişleri’ projesi kapsamında dün itibari ile 11 pilot ilde ‘e-imza’ uygulamasına geçildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısı ile konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Dünyanın bilgi çağını yaşadığını anlatan Harput, küreselleşen dünyada bilgi çağını yakalayamayan toplumların çağın gerisinde kaldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı’nın ‘e-devlete’ kazandırdığı mernis, kamu paylaşım sistemi, adres kayıt sistemi ve polnet gibi önemli e-devlet projelerine, ‘e-içişleri’ projesini eklediğini vurgulayan Vali Harput, şunları söyledi: “Kamu kurum ve kuruluşlarının taşra teşkilâtları ile yazışmalarında e-içişleri projesi ile entegrasyon kurmaları kaçınılmazdır. Bu anlamda e-içişleri projesi diğer e-devlet projeleri için bir otoyol görevini yerine getirmeye hazır. Devletin vatandaşla en çok yüz yüze gelen kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığı e-devlet projesinin bir uzantısı olan e-içişleri projesini 2010 yılından itibaren resmî olarak hizmete açtı. İçişleri Bakanlığı birimleri artık elektronik ortamda e-içişleri ile en son teknoloji kullanımı, halkın ve devletin hizmetindedir” dedi.

Bu işlemin kağıtsız ortamda uygulanması 320 ton kağıda, 5 bin 440 ağaca, 363 dönüm ağaçlık alana, 2 milyon 432 bin kws enerjiye, 140 bin 800 ton suyun tasarrufuna karşılık geliyor. Proje kapsamında günlük ortalama 55 bin evrak işlenmekte olup, postalama masrafı olan günlük 41 bin TL yıllık, 11 milyon TL tasarruf edilecek.

“E-İÇİŞLERİ NEDİR?”

Valİ Şahabettin Harput, e-İçişleri’nin İçişleri Bakanlığına bağlı 21 Merkez birimi, 81 Valilik, 892 Kaymakamlık ve 81 İl Özel İdaresinin iş ve işlemlerini elektronik ortamda yürütmesini sağlayan e-dönüşüm projesi olduğunu bildirdi. Proje ile Bakanlığa bağlı bütün birimler aralarındaki iş ve işlemlerini, diğer birimler ve Bakanlık harici kurumlar ile olan yazışma ve işlemlerini ‘e-içişleri’ üzerinden yürütebileceklerini anlatan Vali Harput, “Böylece bütün işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesi neticesinde hızlı, düşük maliyetli ve vatandaş odaklı hizmet gerçekleştirilmiş olacaktır” şeklinde konuştu. “Bu projenin bir ileri aşaması kağıtsız ve elektronik imzalı yazışma olan ‘e-imza’ uygulamasına geçilmesidir” diyen Harput, Bursa Valiliği ile birlikte, Sinop, Balıkesir, Kırıkkale, Bilecik, Bolu, Adıyaman, Çorum, Manisa, Ankara, ve Adıyaman Valiliklerinde de e-İçişleri projesinin uygulanmaya başlandığını bildirdi.

02.09.2010


 

Yollarda hız limitleri yükseldi

KarayollarI Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkartıldı. Konuyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte araçların hız sınırları yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeyle motorlu araçların yerleşim yeri içindeki hız sınırları değiştirilmedi. Yerleşim yeri dışında ise araçların hız sınırları ‘’şehirlerarası çift yönlü karayolları’’ ve ‘’bölünmüş yollar’’ olarak ikiye ayrıldı. Buna göre, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkartıldı. Minibüs ve otobüslerin hız sınırları ise şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 80 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 90 kilometre, otoyollarda saatte 100 kilometre olarak belirlendi. Yönetmelik ile belirlenen yasaklara uymayan araç sürücüleri hakkında cezai işlem yapılacak ve bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilecek. Azami yüklü ağırlığın yüzde 20’den fazla aşılması halinde fazla yük, uygun hale getirilmeden aracın yola devam etmesine izin verilmeyecek. Yasaklara uymadığı tespit edilen araçlar, gerekli şartlar sağlanıncaya kadar trafikten men edilecek. Bunlardan trafik güvenliğine ve karayolu yapısına tehlike oluşturmayacak durumda olanlara en yakın yerleşim birimlerinde gerekli önlemleri almaları için izin verilecek.

02.09.2010


 

İSTANBUL’DA BANLİYÖ TREN SETLERİ YENİLENDİ

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’2013 yılında Marmaray’ı İstanbullular ile buluşturacaklarını ve İstanbul’un toplu taşıma sorununu büyük ölçüde çözeceklerini söyledi.

Yıldırım, Haydarpaşa-Gebze arasında işleyecek yeni banliyö setlerinin hizmete girmesi dolayısıyla Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen törene katıldı. Marmaray için 340 adet tren setinin Sakarya’da yapılacağını bildiren Yıldırım, hatların altyapısı ile Gebze’den Halkalı’ya kadar tüm sistemin yenileneceğini de vurguladı. Marmaray projesinin adım adım gerçekleştiğini de belirten Yıldırım, ‘’2013 yılında Marmaray’ı İstanbullular ile buluşturacağız ve İstanbul’un toplu taşıma sorununu büyük ölçüde çözeceğiz’’ dedi. TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karaman da bir bölümü Ankara’da, bir bölümü de bugün İstanbul’da hizmete giren yeni banliyö setlerinin azami hızının saatte 140 kilometre olduğunu belirterek, her birinin 747 yolcu kapasitesine sahip bulunduğunu dile getirdi. Setlerinin her birinin 4,36 milyon dolar ve toplam maliyetinin de 140 milyon dolar olduğunu anlatan Karaman, setlerin her türlü konfora ve emniyet sistemine sahip olduğunu kaydetti.

02.09.2010


 

Poyrazköy sanığı Bektaş AİHM’e başvurdu

Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin açılan dâvânın tutuklu sanığı emekli deniz Binbaşı Levent Bektaş, ‘’özgürlük hakkı ile özel hayatın gizliliğinin ihlâl edildiği’’ gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.

Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’müvekkilin 24 Nisan 2009 tarihinde tutuklandığı, sonrasında ise hukuka aykırı delillerle iddianame hazırlanarak Bektaş’a suç isnadında bulunulduğu’’ öne sürüldü. Açıklamada, tutuklamanın bir tedbir olduğu, ancak 16 ayı aşkın bir süredir özgürlüğünden mahrum bırakılan müvekkil açısından bu tedbirin infaza dönüştüğü iddia edilen Ersöz, tutuklama kararına ve tutukluluk halinin devamına karşı yapılan itirazların genel ve kalıp gerekçelerle mahkemeler tarafından reddedildiği belirtildi. İç hukuk yollarının tükenmesi ile AİHM’e başvuru için tüm şartların gerçekleştiği belirtilen açıklamada, ‘’özgürlük hakkı ile AİHS’nin 8. Maddesinde yer alan özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği’’ gerekçeleriyle AİHM’e başvuru yapıldığı ifade edildi.

02.09.2010


 

Kimlik numaranızı kimseye vermeyin

Ele geçirdikleri kimlik numaralarını kullanarak bir bankadan cep telefonu mesajı yoluyla kredi çektikleri iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

Aynı telefondan farklı kimlik numaralarıyla SMS yoluyla kredi başvurusundan şüphelenen banka yetkilileri, olayı polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Malî Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara ve Muğla’daki şubelerinden sahte kimlik ve evraklarla parayı çeken K.A.Ö, V.K. ve M.Y’yi gözaltına aldı. Güvenlik güçleri, zanlıların 90 kişi adına daha SMS yoluyla kredi talebi olduğunu belirledi. Adli mercilere sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Temsilcilerimizin dikkatine!

Aydın Temsilciliğimizi arayan ve isminin Ömer Faruk olduğunu söyleyen bir şahıs, Abone ve Satış Koordinatörümüz Adem Azat Beyin ismini vererek menfaat teminine çalışmıştır. Temsilcimiz Çetin Acar’la buluşarak, kredi kartı numarasını öğrenmek isteyen şahıs bu yolla dolandırıcılık girişiminde bulunmuştur. Temsilcimizin uyanıklığı sayesinde dolandırılmaktan kurtulduğu bu şahsa karşı dikkatinizi çekiyor, böyle bir durumla karşılaştığınız-da bizi aramanızı tavsiye ediyoruz. Yeni Asya

02.09.2010


 

Atalay: Polisler kısa dönemli askerlik yapacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde çalışmamız var’’ dedi.

Atalay, Kanal 7 Televizyonu’ndaki canlı yayında, polislerin zorunlu askerliğine ilişkin bir soru üzerine, polislerin uzun süre askerlik yaptığını kaydetti. Bunu uygun görmediklerini belirten Atalay, konunun Genelkurmay Başkanlığı ile görüşülerek çözülmesi gerektiğini anlattı. Genelkurmay Başkanlığının, ‘’tek tip askerlik’’ konusunda çalışma yürüttüğüne işaret eden Atalay, polislerin askerliğiyle ilgili konunun da bu çalışma içinde değerlendirilmesi ve çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Polislerin 2 ya da 4 yıllık uzun bir eğitim aldığını ve güvenlik alanında görev yaptığına dikkati çeken Atalay, ‘’Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde bir çalışmamız var’’ dedi. Bu konudaki projelerinin ve kararlılıklarının sürdüğünü belirten Atalay, ‘’Polislerin endişesi olmasın. O konuda çalışmamız ve kararlılığımız sürüyor. Birkaç alternatifimiz var, ama onu dillendirmeyelim’’ diye konuştu. Konuyu geçen haziranda sonuçlandırmak istediklerini, ancak Genelkurmay Başkanlığının tek tip askerliğe ilişkin çalışmasının sonuçlanmadığını anlatan Atalay, konunun sonbaharda netleşeceğini ifade etti.

02.09.2010


 

Kimse hukuku kirletmesin

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ‘’Hiç kimsenin adalet cübbesini giyerek, hukuku kirletme ve derin bağlantılar içinde toplum mühendisliğine soyunma hakkı yoktur’’ dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, ‘’Hiç kimsenin adalet cübbesini giyerek, hukuku kirletme ve derin bağlantılar içinde toplum mühendisliğine soyunma hakkı yoktur’’ dedi. İyimaya, bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yargıtayın, hukuk devletinin önemli teminatlarından olduğuna dikkati çeken İyimaya, ‘’Son günlerde basına yansıyan veriler (ses kayıtları), yüksek mahkememizde yargı yetkisi kullanan kimi üyelerin koruma, kollama misyonuna soyunduklarını göstermektedir’’ görüşünü savundu. İyimaya, dinlemelerle erişilen bu verilerin gerçeği yansıtması halinde, Yargıtayın ‘’vahim bir durumla karşı karşıya bulunduğu kabulünün kaçınılmaz olduğunu’’ ifade etti. İyimaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘’Hiç kimsenin adalet cübbesini giyerek, hukuku kirletme ve derin bağlantılar içinde toplum mühendisliğine soyunma hakkı yoktur. Cübbeden hak fışkırır, ideolojik hurafeler ve demokrasi tuzakları değil. Yargıtay yönetiminin kendi iç hukukuna göre soruna el atması, durum hakkında kamuoyunu aydınlatması gereği açıktır. İlk günde gösterilmesi gereken bu refleksin daha fazla geciktirilmesinin doğurabileceği anlam yüklemeleri ve algılar, gözardı edilemez. Bu gibi zamanlar kurumların güven sınavlarıdır. Veriler, kendi vicdanlarına göre de doğruyu yansıtıyorsa, bu durumda olan üyelerin kuruma daha fazla zarar vermemek için cübbelerini iade etmeleri ve en az gizli ilişkilerdeki kadar medeni cesaretleri varsa, siyasete soyunmaları en doğru hareket olur. Bu millet, yargı yetkisini hamilik görüntüsü içinde güç tepinmesi için vermemiştir.’’

02.09.2010


 

Gül, bugün Bosna-Hersek’e gidecek

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, 2 günlük resmi ziyaret için bugün Bosna-Hersek’e gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Gül’ün, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve Konsey üyelerinin dâvetine icabetle 2-3 Eylül 2010 tarihlerinde bu ülkeye resmî ziyarette bulunacağı belirtildi.

Ziyaretin, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyelerinin 2008 yılında Türkiye’ye yaptıkları ziyareti iade maksadı taşıdığı ifade edilen açıklamada, Bosna-Hersek’e Cumhurbaşkanı seviyesinde dört yıl aradan sonra ziyarette bulunulacak olmasının da ayrı bir önem arzettiği ifade edildi. Açıklamada, Saraybosna’da yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin bütün boyutlarıyla değerlendirileceği, geleceğe dönük yeni işbirliği imkânlarının yanı sıra, güncel bölgesel ve uluslar arası konularda görüş alış verişinde bulunulacağı kaydedildi.

Gül, Saraybosna’nın ardından geçeceği Mostar’da da incelemelerde bulunacak.

02.09.2010


 

200 konsolosluk ve ihtisas memuru alınacak

Dışışlerı Bakanlığı 200 aday konsolosluk ve ihtisas memuru, Dış Ticaret Müsteşarlığı da 50 dış ticaret uzman Yardımcısı almak üzere sınav açtı. Resmî Gazete’nin dünkü sayısında ve bazı gazetelerde yayımlanan duyuruda, konsolosluk ve ihtisas memurlarının, Bakanlığın 6004 sayılı Teşkilât Kanunu’nda sayılan görevleri çerçevesinde, kariyer memurları olduğu belirtildi.

Açılacak giriş sınavındaki nihaî başarı sıralamasına göre, aday konsolosluk ve ihtisas memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısının 200 olduğu, atamaların, genel idare hizmetleri sınıfından 9’uncu ve 8’inci derece kadrolara yapılabileceği kaydedildi. Giriş sınavı başvurularının, 2 Eylül 2010’da başlayacağı ve 24 Eylül 2010’da saat 18.00’da sona ereceği ifade edildi. Öte yandan Dış Ticaret Müsteşarlığı da sınav ile 50 dış ticaret uzman yardımcısı alacak.

02.09.2010


 

Teröristler karakola sızmak istedi

Diyarbakir’in Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde bulunan Yokuşlu Jandarma Karakol Komutanlığına, bir grup bölücü terör örgütü mensubu sızmak istedi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, önceki gece saat 04.30’daki sızma girişiminde, teröristlerin bulunduğu bölgenin karakolda mevcut silâhlarla ateş altına alınması üzerine, teröristler bölgeyi terk ederek dağlık arazi kesimine kaçtı. Olayda herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmedi.

02.09.2010


 

Havalar soğudu

Meteorolojı Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ile 10) olmak üzere azalacak, Doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Ülkenin batı kesimleri ile zamanla kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

02.09.2010


 

Zengin, fakirin su parasını ödeyecek

Erzurum’da su faturalarını ödeyemeyen yoksul vatandaşların borçlarını yüklenmek isteyen hayırsever vatandaşlar için ‘Kardeş Aile’ uygulaması başlatıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından Sosyal Riski Azaltma ve Sosyal Yardımlaşma Projesi kapsamında, yoksul ailelerin su faturalarının zengin ailelerce ödenmesi için bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında, ESKİ su faturalarını gerçekten ödeyemeyecek kadar yoksul olan aileler mahalle muhtarları aracılığıyla tesbit edilecek. Daha sonra ESKİ, bu ailelerin faturalarını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlara ulaşarak, ‘Kardeş Aile’ projesine dahil olmalarını isteyecek. Tarafların kabul etmesi halinde, yoksul vatandaşların aylık su faturaları kardeş aile tarafından ödenecek.

02.09.2010


 

Referandum tatili böldü

Ramazan Bayramını güneydeki tesislerde geçirecek Türk turistlerin, 12 Eylül’deki referandum dolayısıyla, tatillerini bir gün önce bitirerek, oy kullanmak üzere evlerine dönecekleri bildirildi. Hafta sonu tatilinin eklenmesiyle birlikte 4 gün olan bayram tatili, referandum sebebiyle 3 güne indi.

Ramazan Bayramı’nı güneydeki konaklama tesislerinde geçirecek Türk turistin, 12 Eylül’deki referandum dolayısıyla, tatillerini bir gün önce bitirerek, oy kullanmak üzere evlerine dönecekleri bildirildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Ramazan Bayramının ertesi günü halk oylaması yapılacağını hatırlatarak, ‘’Bayram tatiline gelenlerin yüzde 80’i 11 Eylül’de geri dönüyor’’ dedi. Hacısüleyman, 2007 yılındaki milletvekili genel seçimlerinin de yaz sezonunun ortasına denk geldiğini, o dönemde oy kullanmak için tatilini yarıda kesenlerin oranının düşük olduğunu belirterek, ‘’Geçmişte seçim için tatilini bölmeyen Türk turistin referandum için tatillerini böldüğü görülüyor. Bu da Türk tatilcilerinin oy kullanma bilincinin çok geliştiğini gösteriyor’’ dedi. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise referandumun yerli turistleri tatilden alıkoymadığını, ancak tatil planlarının da referanduma göre gerçekleştirildiğini belirtti.

02.09.2010


 

Aleviler AİHM’e gidiyor

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevilerin anayasal taleplerinin karşılanması için dün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu.

Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan, düzenlediği basın toplantısında, hukuk sisteminde din hizmetleri kavramının, kamu hizmeti olarak düşünüldüğünü ve anayasal düzende de bu şekilde yer aldığını belirtti. Cem Vakfı Hukuk Komisyonu tarafından Başbakanlık aleyhine 2005 yılında, bir dava açıldığını hatırlatan İzzettin Doğan, önce İdare Mahkemesine giden davanın reddedildiğini, bu ret kararının Danıştay tarafından da onandığını dile getirdi. Doğan, şunları söyledi: ‘’Türkiye’de iç hukuk yolları tükenmiş olduğu için haklarımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde arayacağız. Bugün, (dün) Alevilerin anayasal taleplerinin karşılanması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız." Haklarını referandumdan önce, kullandıklarını aktaran Doğan, olayı barış içerisinde çözme gayretinde olacaklarını bildirdi.

02.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.