02 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KPSS KAOSU

Ankara Cumhuriyet Savcılığının Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) kopya iddialarına ilişkin soruşturması sürüyor. Savcılığın, önceki gün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) yönelik başlattığı inceleme dün de devam etti. KPSS’nin yapıldığı ÖSYM’de savcılık talimatıyla polisin incelemelerde bulunduğu öğrenildi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan konuyla ilgili açıklamalarında kopya bulgusuna rastlanmadığını söylemişti.


11 İl ‘e-İmza’ya geçtİ

İçİşlerİ Bakanlığı tarafından ‘e-devlet’ kapsamında uygulamaya koyulan ‘e-içişleri’ projesi kapsamında dün itibari ile 11 pilot ilde ‘e-imza’ uygulama

Yollarda hız limitleri yükseldi


  Poyrazköy sanığı Bektaş AİHM’e başvurdu

Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin açılan dâvânın tutuklu sanığı emekli deniz Binbaşı Levent Bektaş, ‘’özgürlük hakkı ile özel hayatın gizliliğinin ihlâl edildiği’’ gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.


  Kimlik numaranızı kimseye vermeyin

Ele geçirdikleri kimlik numaralarını kullanarak bir bankadan cep telefonu mesajı yoluyla kredi çektikleri iddia edilen 3 kişi tutuklandı.


  Atalay: Polisler kısa dönemli askerlik yapacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Polislerin askerlik yapmaması ya da kısa bir askerlik yapması yönünde çalışmamız var’’ dedi.


  Kimse hukuku kirletmesin

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, bazı Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada ‘’Hiç kimsenin adalet cübbesini giyerek, hukuku kirletme ve derin bağlantılar içinde toplum mühendisliğine soyunma hakkı yoktur’’ dedi.


  Gül, bugün Bosna-Hersek’e gidecek

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, 2 günlük resmi ziyaret için bugün Bosna-Hersek’e gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Gül’ün, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve Konsey üyelerinin dâvetine icabetle 2-3 Eylül 2010 tarihlerinde bu ülkeye resmî ziyarette bulunacağı belirtildi.


  200 konsolosluk ve ihtisas memuru alınacak

Dışışlerı Bakanlığı 200 aday konsolosluk ve ihtisas memuru, Dış Ticaret Müsteşarlığı da 50 dış ticaret uzman Yardımcısı almak üzere sınav açtı. Resmî Gazete’nin dünkü sayısında ve bazı gazetelerde yayımlanan duyuruda, konsolosluk ve ihtisas memurlarının, Bakanlığın 6004 sayılı Teşkilât Kanunu’nda sayılan görevleri çerçevesinde, kariyer memurları olduğu belirtildi.


  Teröristler karakola sızmak istedi

Diyarbakir’in Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde bulunan Yokuşlu Jandarma Karakol Komutanlığına, bir grup bölücü terör örgütü mensubu sızmak istedi.


  Havalar soğudu

Meteorolojı Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ile 10) olmak üzere azalacak, Doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.


  Zengin, fakirin su parasını ödeyecek

Erzurum’da su faturalarını ödeyemeyen yoksul vatandaşların borçlarını yüklenmek isteyen hayırsever vatandaşlar için ‘Kardeş Aile’ uygulaması başlatıldı.


  Referandum tatili böldü

Ramazan Bayramını güneydeki tesislerde geçirecek Türk turistlerin, 12 Eylül’deki referandum dolayısıyla, tatillerini bir gün önce bitirerek, oy kullanmak üzere evlerine dönecekleri bildirildi. Hafta sonu tatilinin eklenmesiyle birlikte 4 gün olan bayram tatili, referandum sebebiyle 3 güne indi.


  Aleviler AİHM’e gidiyor

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevilerin anayasal taleplerinin karşılanması için dün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.