02 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşiktaş'ın son gün sürprizi Fatih Tekke

BEŞİKTAŞ transferin son gününde Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Fatih Tekke ile anlaşırken, bu futbolcuyla görüşmelere başlandığını da İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, ''Şirketimiz, futbolcu Fatih Tekke'nin transferi konusunda görüşmelere başlamıştır'' denildi. Öte yandan Fatih Tekke'nin 2 yıllık resmi sözleşmeye imza attığı bildirildi. Kazan Kulübüne ve kendisine 750'şer bin Euro verilecek olan Fatih Tekke'ye ayrıca oynadığı maç başınada 40 bin TL verilecek.

ANKARAGÜCÜ HAZIRLIKLARI Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında karşılaşacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam etti. Siyahbeyazlılar, milli takımlarda bulunan Nihan Kahveci, İsmail Köybaşı, Cenk Gönen, Mehmet Aurelio, İbrahim Toraman, Quaresma, Holosko, Necip ve Ekrem'den yoksun çalıştı. Kondisyon ağırlıklı geçen çalışmada teknik direktör Bernhard Schuster, antrenmanın son bölümünde futbolcularına çift kale maç oynattı. Antrenmana ayrıca tedavileri devam eden Tomas Sivok ile sol dizinde ödem tespit edilen Guti katılmadı. Hakan Arıkan ve Rıdvan Şimşek ise takımdan ayrı olarak salonda çalıştı. Kulüp Doktoru Devrim Urgun günü dinlenerek geçiren Guti'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederken, "Guti sadece tedbir amaçlı olarak dinlendirildi. Ciddi bir sorunu yok. Perşembe günü takımla çalışmalara kaldığı yerden devam edecek." bilgisini verdi.

02.09.2010


 

Madalyaya koşuyoruz

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yunanistan'ı 76-65 yenerek 3'te 3 galibiyet alan Türkiye, İspanyol basınınca şampiyonada madalya kazanmaya aday olarak gösterildi.

Türkiye'nin Yunanistan karşısında aldığı galibiyet sonrasında Marca gazetesi, ''Türkiye, ciddi bir madalya adayı olduğunu kanıtlıyor'' başlığını atarken, (A) Milli Basketbol Takımı'nın zor rakibi Yunanistan'a karşı ''rahat bir galibiyet aldığı'' yorumu yapıldı. ''Türkiye bırakmıyor ve şimdiden ilk 16'da'' başlığını kullanan AS gazetesi de şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye'nin yenilmezlik unvanını koruduğunu belirtti. Diğer İspanyol gazetelerinden Publico ise ''İlyasova'nın Türkiye'si Yunanlılara karşı başedebildi'', El Pais ''İlyasova, Türkiye'ye liderlik ediyor'' ifadelerini başlıklarına çıkardı. İspanyol basını ayrıca, 26 sayı atan Ersan İlyasova'nın maçın yıldızı olduğunu vurguladı. TANJEVİC: İYİ Kİ ERSAN VAR TÜRKİYE Basketbol Milli Takımı Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, en önemli maçlardan birisini kazandıklarını, artık önlerine bakmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'nin Yunanistan'ı 76-65 yendiği maçla ilgili düşüncelerini basın toplantısında anlatan Tanjevic, bu maçın hem galibiyet hem de iki ülke dostluğu açısından önemine değindi. Başarılı antrenör, harika bir gece ve maç olduğunu belirterek, ''En önemlisi maçın centilmence geçmesiydi. Bu maçta en büyük şansım Ersan gibi bir oyuncuya sahip olmaktı. Bazı anlarda rakip kalitesini gösterdi. En önemli maçlardan birisini kazandık. Bütün oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum'' diye konuştu.

02.09.2010


 

SON ŞAMPİYON ŞAŞIRTTI

SON Dünya Şampiyonu İspanya'nın Litvanya'ya 76-73 yenilmesi, İspanyolları şaşırttı.

3 maçta 2 yenilgi alan İspanya'nın grubunda artık üçüncülük için oynadığını yazan gazeteler, üst turda ABD ile karşılaşma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. ''Çöküş'', ''İspanya, iyice belaya bulaştı'', ''En zararlı yenilgi'', ''İspanya, Empire State'den (New York'un en yüksek binası) düşüyor'' başlıklarını atan İspanyol basını, ''Maçın bitimine 14 dakika kala farkı 18'e kadar çıkartan İspanya çantasında olan galibiyeti kaçırdı ve yaşamını inanılmaz şekilde zorlaştırdı'' yorumunu yaptı. İspanya'nın İtalyan antrenörü Sergio Scariolo ise kendisini, ''Bu yenilgiye haklılık verecek bir açıklama bulmak zor'' diye savundu.

02.09.2010


 

YOBO: Emre ile bir sıkıntı yaşadık, bitti

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Joseph Yobo, hedefleri büyük olduğu için Fenerbahçe'yi tercih ettiğini söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün, İngiliz ekibi Everton'dan kiraladığı Nijeryalı savunma oyuncusu, İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye transferinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu kaydetti. Transfer sürecinde birkaç teklif daha aldığını anlatan Yobo, ''Ama Fenerbahçe'nin ismi çıktığı anda diğer tercihlerin önüne geçti. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp ve taraftar kitlesine sahip olduğunu bildiğim ve hedefleri büyük olduğu için tercihimi bu yönde kullandım. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Büyük beklentilerin olduğunun farkındayım, ancak bunların üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Zor olacak, ancak çok çalışarak, büyük başarılara imza atacağız, bunda benim de katkım olursa büyük mutluluk duyarım'' dedi.

DAHA ÖNCE F.BAHÇE'YE KARŞI OYNADIM

Nijeryalı futbolcu, uzun yıllar formasını giydiği Everton'dan ayrılmanın kendisi için kolay olmadığını vurgulayarak, ''Fenerbahçe ismini duyduğum anda ayrılmam gerektiğini düşündüm. Çünkü daha önce Fenerbahçe'ye karşı hazırlık maçı oynamıştım ve büyük bir kulüp olduğunu çok yakından hissetmiştim. Bu büyük takımda hedeflerim doğrultusunda yer almak istedim. Mutlu ve heyecanlıyım'' ifadelerini kullandı. Joseph Yobo, Fenerbahçe'de birlikte forma giyeceği Emre Belözoğlu'nun, Newcastle United'da oynadığı dönemde kendisine yönelik yaptığı iddia edilen ırkçılık suçlamasıyla ilgili olarak da ''Emre iyi arkadaşım'' dedi. Yobo, ''Emre benim arkadaşım. Onunla beraber karşılıklı oynadık. Tabii ki her futbolcu oynadığı takım için savaşıyor, bir şeyler vermek istiyor. Böyle olunca da zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir maçta böyle bir sıkıntı yaşandı, ama ondan sonraki maçlarda gayet centilmence ve iyi ilişkilerimiz oldu. İyi arkadaşım. Aynı takımda olmaktan dolayı da çok mutluyum'' diye konuştu.

02.09.2010


 

İNSUA G.SARAY'DA İLK İDMANA ÇIKTI

GALATASARAY Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantepspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına dün sabah yaptığı antrenmanla devam ederken dün transfer edilen Emiliano Insua da antrenmana katıldı.

Diğer başka yeni tranfser Zvjezdan Misimovic ise ülkesinin milli takım kampına katıldığı için antrenmanda yer almadı. Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan çalışmada oyuncular kondisyon ağırlıklı bir idman gerçekleştirdi. Sakatlığı bulunan futbolculardan Juan Pablo Pino'nun ise kondisyoner eşliğinde çalıştığı kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, bu sabah yapacakları idmanla hazırlıklarını sürdürecek.

02.09.2010


 

UĞUR İNCEMAN 2 YIL ANTALYA'DA

MEDİCAL Park Antalyaspor, Beşiktaş'tan Uğur İnceman ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Medical Park Antalyaspor tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu, Uğur İnceman'ın kendisini ispatlamış başarılı bir futbolcu olduğunu söyledi.

Uğur İnceman'ın kendi isteğiyle Beşiktaş'tan ayrıldığını belirten Akıncıoğlu, şöyle konuştu: ''İnceman'ın sözleşmesi eski kulübüyle karşılıklı olarak feshedildi. İnceman ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. İnceman'ın Antalyaspor'da başarılı olacağına inanıyorum."

02.09.2010


 

4200 metrede annesinin ölüm haberini aldı

DAĞCI Yüksel Alpkaya, 4 bin 200 metrede annesinin ölüm haberini aldı. Alpkaya, Ağrı Dağı'nın zirvesinde buruk bir mutluluk yaşadı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun düzenlediği 30 Ağustos Zafer Tırmanışı'na katılan Ankara Mavi Dağcılık Kulübü Başkanı Yüksel Alpkaya için tırmanış etkinliği, farklı bir anlam taşıyor. Annesi Gülsüm Alpkaya'nın vefat haberini 29 Ağustos'ta 4 bin 200 metre kampında öğrenen Alpkaya, haberi alır almaz dönmek istedi. Alpkaya, inişin tek başına mümkün olamayacağını söyleyen arkadaşlarının telkiniyle, annesini kaybetmenin verdiği acıyla zirve tırmanışına devam etti. 11 ülkeden 80 sporcu ile birlikte tırmanışı başarıyla gerçekleştiren Alpkaya, zirvede buruk bir mutluluk yaşadı.

02.09.2010


 

Sofuoğlu: Dünya şampiyonluğu için Almanya yarışı çok önemli

MİLLİ motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 11. ayak yarışını kazanarak şampiyonluk için avantajlı konuma geçmek istiyor.

Almanya'nın Nürburgring Pisti'nde 5 Eylül'de gerçekleştirilecek sezonun 11. ayak koşusu için Hollanda'da bulunan Kenan Sofuoğlu, 1 aylık aradan sonra hafta sonu ilk yarışmaya çıkacaklarını söyledi. Ara nedeniyle Hollanda'da takımla birlikte test sürüşlerine katıldığını ifade eden Sofuoğlu, ''Yarışmalara ara verilmişti. Bu nedenle yarışma öncesi Hollanda'da motosikleti test ettim. Şu an herşey yolunda gözüküyor'' dedi. Genel klasmanda 203 puanla lider durumda bulunduğunu anımsatan milli motosikletçi, ''En önemli rakibim Eugene Laverty, 186 puanla ikinci sırada yer alıyor. Şu an 17 puanlık bir avantajım var. Eğer Almanya yarışını kazanırsam daha da avantajlı konuma geçmiş olacağım. Kalan son iki koşuya katılarak yarışı bitirmem bile şampiyon olmama yetecek. Bu nedenle Almanya yarışı sezonun en önemli koşuları arasında yer alıyor'' diye konuştu. Almanya'daki sezonun 11. ayak koşusu pazar günü TSİ 14.30'da koşulacak.

02.09.2010


 

Türkiye voleybolda 22. sırada

ULUSLARARASI Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB), 2010 yılı Dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye puan tablosunda 22. sırada yer aldı.

Çin'in Ninbo kentinde 25-29 Ağustos tarihleri arasında yapılan, Türkiye'nin yer almadığı ve ABD'nin şampiyonluğu ile sona eren Dünya Bayanlar Grand Prix Finalleri'nin ardından 2010 yılı Dünya sıralaması belli oldu. Sıralamaya göre, bu yıl ABD'nin ardından 2. olan ve Grand Prix tarihinde 8 şampiyonluğu bulunan Brezilya 172.5 puanla liderliğini korudu. Geçen yıl finalleri 9. sırada tamamlayan ABD, bu yıl büyük bir çıkış yakalayarak şampiyon oldu ve 145.5 puanla 2. sıraya yükseldi. Bu yıl 4. olan ev sahibi Çin 136.5 puanla 3. sıraya yerleşirken, finallerin bronz madalyalı ekibi İtalya sıralamada 121.25 puanla 4'üncülüğü elde etti. Tarihinde sadece 1 kez 2008 yılında finallerde mücadele etme hakkı kazanan ve o yıl 7. olan Türkiye'nin ise sıralamada yeri değişmedi. (A) Milli Bayan Takımı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23.75 puanla 22. sırada yer aldı.

02.09.2010


 

Basketbol şampiyonasında Bugün

A GRUBU

16.30 Angola-Avustralya

19.00 Arjantin-Sırbistan

21.30 Ürdün-Almanya

B GRUBU

16.30 ABD-Tunus

19.00 Slovenya-İran

21.30 Brezilya-Hırvatistan

C GRUBU

16.30 Por. Riko-Fildişi Sahili

19.00 Yunanistan-Rusya

21.00 Türkiye-Çin

D GRUBU

16.30 İspanya-Kanada

19.00 Lübnan-Litvanya

21.00 Yeni Zelanda -Fransa

02.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.