05 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tarım Reformu’nda yerleşim birimlerinde değişiklik

TarIm Reformu Kanunu uyarınca, bazı yerleşim birimlerinde değişiklikler yapıldı. Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanın Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu gereğince, Şanlıurfa İli, Merkez İlçesi, Yardımcı Bucağı, Yolbaşı Köyüne bağlı Yukarıkoçlu köy altı yerleşim biriminin ana köyden ayrılarak merkezi Yukarıkoçlu olmak üzere Yukarıkoçlu adıyla bağımsız köy olması kararlaştırıldı.



Ekonomiler normale dönmedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyadaki ekonomik büyümenin olağanüstü tedbirlerle devam ettiğini ancak normale dönülmediğini, ABD, Fransa, Almanya, Japonya’nın yanlış politikalara devam etmesi durumunda sıkıntıların büyüyeceğini savundu.



Açlık sınırı 772 lira

DİSK Araştırma Enstitüsü’nün (DİSK-AR) Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu’nda, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 772 lira, yoksulluk sınırı ise 2809 lira olarak belirlendi.



Türk Telekom’dan Türkiye’nin tanıtımına katkı

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya, Türk Telekom’un multimedya yeni nesil ankesörleri ve minyatürlü ankesör kabinleri renk katıyor.



Türk Mısır Ticaret Odası için anlaşma imzalandı

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Mısır Ticaret Odaları Birliği arasında ‘’Türk Mısır Ticaret Odası’’ kurulmasına ilişkin anlayış memorandumu imzalandı.



İstanbul–Edirne otoyolundaki nakit ödeme kaldırılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir Çeşme arasındaki Otoyol nakit Ödemeli Sistemin 20 Eylül’den itibaren kaldırılacağını açıkladı.



Bayramda oteller dolu

Ramazan Bayramı’nda Türkiye’deki bütün otellerde doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.



En yaşanılır şehir, Ankara

Türkiye’nin en yaşanılır şehri yine Ankara oldu. Aylık iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business, Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı.



Alternatif pazarlarla taşımacılıkta kriz aşıldı

Avrupa’nin en büyük araç filosuna sahip Türk nakliye sektöründe krizin etkilerinin alternatif pazarlarla aşıldığı bildirildi.



Kamuda çalışan işçilere bayramdan önce ikramiye

Devlet ve ona bağlı kurumlarda çalışan 6772 sayılı kanun kapsamına giren işçilere, ilgili kanunun 3 üncü maddesine göre 2010 yılında verilecek ilâve ödemenin birinci yarısı 7 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek.



IMF ve ILO’dan bütçe kesintisi yapmama çağrısı

UluslararasI Para Fonu (IMF) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yayımladıkları raporla, küresel toparlanmaya engel olacağı endişesiyle gelişmiş ülkelere 2011 yılından önce bütçe harcamalarını azaltmama çağrısında bulundu.



Uzlaştırma Kurulu taban aylıklarına artış teklif etti

Uzlaştirma Kurulu Başkanı Mustafa Kılıçoğlu, memur maaşlarına 2011 yılının ilk altı ayı için taban ücret zammının 16 TL, ikinci altı ayı için 22 TL olmasını teklif ettiklerini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.