05 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

ÇİKOLATADA YAĞDAN KAYNAKLI SABUNUMSU TAT OLMAMALI

Çikolata üzerinde parmak izi, böcek ve benzeri parça ve kalıntısı, küf bulunmamalı. Çikolata uygun muhafaza şartlarında 24 saat bekletildiğinde kırılabilir vasıfta olmalı, kırık yüzey homojen bir yapıda olmalı.


Bayram alış verişinin standartları neler?

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), bayram alış verişinde şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonya alırken dikkat edilmesi gereken unsurlara ilişkin va

KOLONYADA TORTU BULUNMAMALI

KolonyanIn görünüşü berrak olmalı, içinde tortu, bulanıklık, yabancı cisim bulunmamalı. Kolonya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının Kozmetik Yönetmel


  Gündem arı ölümleri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hacettepe Üniversitelerinde (HÜ), bu hafta başında düzenlenecek iki ayrı uluslararası konferansta, son yıllarda kaygıyla izlenen kovan kayıplarının sebepleri ile arı bilimi konuları, 39 ülkenin bilim insanları tarafından masaya yatırılacak.


  KABİR ZİYARETLERİNİN ÖNEMİ

Saygılı, bayramlarda vefat eden akraba mezarlarını ziyaret etmenin vefa ve fani olma duygusunu aşılayacağını, böylece hırs, tamah, kıskançlık, çekememezlik ve düşmanlık gibi yıpratıcı duyguların erozyona uğrayacağını anlatarak, herkesin yapı olarak sevecen, anlayışlı ve merhametli bir hale geleceğini kaydetti.


  Kur’ân-ı Kerim hayatımıza rehberlik etmeli

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kur'ân'ın indiği her gönülün, Kur'ân'ın rehberlik ettiği her hayatın değerli olduğuna işaret ederek, “Kur’ân’ın insanlık âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamıza inmesi ve davranışlarımıza yansıması önemlidir” dedi. Bardakoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, bu gecede yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’ân’ın indirildiğini belirtti.


  Bayramda, köprü ve otoyollar ücretsiz

RAMAZAN Bayramı süresince, köprü ve otoyol geçişleri ile belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.


  NT, bugün 4 bin Kur’ân-ı Kerim dağıtacak

NT Mağazaları, Kur’ân-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, 4 bin Kur’ân-ı Kerim hediye edecek.


  Yeni sezon palamutlar 10 lira

KASTAMONU'NUN İnebolu ilçesinde, av sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılan balıkçılar, palamut bolluğu ile karşılaştı.


  İstanbul’da bayram namazı 07.19’da kılınacak

Ramazan Bayramı namazı Ankara’da 07.04, İstanbul’da 07.19 İzmir’de 07.27, Iğdır’da 06.19, Çanakkale’de ise 07.30’da kılınacak.


  Diyaliz hastası sayısı 2020’de 100 bini aşacak

Fresenius Medical Care (FMC) Başkan Yardımcısı Alp Özkan, Türkiye’de diyaliz tedavisi gören hasta sayısının 2020 yılında 100 bini aşacağını savundu.


  Tarım işçilerinin keyfi yerinde

ŞANLIURFA'dAN Karaman’a tarlalarda çalışmak üzere gelen ve derme çatma çadırlarda kalan tarım işçilerinin hayat standartları Karaman Valiliğinin yaptığı çalışmayla yükseltildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.