06 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2 MAÇTA 6 PUAN OLUR MU?

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 7 Eylül Salı günü İstanbul'da Belçika ile karşılaşacak Türk Milli Takımı, galibiyete koşullandı.

Milliler, Kazakistan'ın ardından Belçika'yı da yenerek, hem yoluna firesiz devam etmek, hem de kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine son vermek amacında. Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 27 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi. Milliler, 27 maçlık cumartesi-çarşamba (2012 Avrupa Şampiyonası'nda cuma-salı olarak uygulanıyor) serisinin 21'inde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi. Türkiye, bu periyotta 2 maçı birden en son 2007'de Norveç ve Bosna-Hersek önünde kazandı.

Cuma-Salı maçlarını kazanamıyor

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 27 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi. A Milliler, 27 maçlık Cuma-Salı serinin 21'inde 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi. Türkiye, bu periyotta 2 maçı birden en son 2007'de Norveç ve Bosna-Hersek önünde kazandı.

06.09.2010


 

Almanya, Azerbaycan'dan çekiniyor

ALMANYA Milli Takımı'nın forvetlerinden Miroslav Klose, 2 gün sonra 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde kendi sahalarında oynayacakları Azerbaycan maçının, Dünya Kupası'ndaki Arjantin ve İngiltere maçlarından daha zor olacağını söyledi.

Klose, maçla ilgili basın toplantısında, ''Motivasyon açısından Azerbaycan ile oynamak, Arjantin ya da İngiltere'ye karşı oynamaktan çok daha zor, çünkü tüm oyuncular büyük maçlarda oynayarak kendilerini göstermek istiyor'' dedi. Klose, ''Azerbaycan gibi ülkeler için Almanya'ya karşı mücadele etmek çok önemli. Bu onların oyuncuları için eşsiz bir fırsat. Çok iyi konsantre olmalıyız'' diye konuştu. Azerbaycan takımının çok atletik olduğunu söyleyen Klose, daha önce iki takım arasındaki maçlarda zorlandıklarını, ancak kazandıklarını belirtti. Almanya, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Azerbaycan ile aynı gruba düşmüş ve iki maçı da 2-0 ve 4-0'lık skorlarla kazanmıştı. Almanya ve Azerbaycan, Euro 2012 elemelerinde Türkiye ile birlikte A Grubu'nda yer alıyor.

06.09.2010


 

FENERBAHÇE'YE KUPA MORALİ

FENERBAHÇE Kulübü resmi internet sitesi, Sivasspor Kulübü'nün geleneksel olarak düzenlediği 12. Cumhuriyet Kupası maçına geniş yer verdi.

Site kupa zaferini, ''Cumhuriyet Kupası Fenerbahçemizin'' başlığıyla duyurdu. Sarı-lacivertli takımın sitesinde, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli kilometre taşlarından birini oluşturan Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta bu yıl 12'ncisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nda, Sivas 4 Eylül Stadı'nda Sivasspor ile Fenerbahçemiz karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz Bilica, Gökhan Ünal ve Berk Elitez'in attığı gollerle Sivasspor'u 3-0 yenerek 12. Cumhuriyet Kupası'nın sahibi oldu'' ifadeleri kullanıldı. Sivas'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla ilk kez 1998 yılında düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nı, ilk yıl Çaykur Rizespor kazandı. Önceki 10 turnuvada 4 takım arasında eleme usulü yapılan maçlar sonunda sahibini bulan kupayı, Sivasspor bugüne kadar 4 kez müzesine götürdü.

06.09.2010


 

Dünya Güreş Şampiyonası başlıyor

DÜNYA Güreş Şampiyonası, Rusya'nın başkenti Moskova'da, bugün 3 sıklette yapılacak grekoromen stil müsabakalarıyla başlıyor.

Şampiyonada sabah seansı müsabakaları TSİ 12.00-18.00, akşam seansı ise 18.30-20.30 saatleri arasında yapılacak. Dünya Şampiyonası'nın açılış töreni ise bugün saat 18.30'da başlayacak. Sabah seansında eleme müsabakaları yapılırken, akşam seansında repesaj, üçüncülük-beşincilik ve final müsabakaları gerçekleştirilecek. Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sporcularının müsabaka programı ise şöyle:

6 Eylül Pazartesi: Grekoromen stil; Ferhat Tekin (55 kilo), Vasıf Arzumanov (66 kilo) ve Ahmet Taçyıldız (96 kilo), 7 Eylül Salı: Grekoromen stil; Abdülsamet Uğurlu (60 kilo), Nazmi Avluca (84 kilo) ve Rıza Kayaalp (120 kilo), 8 Eylül Çarşamba: Grekoromen stil: Selçuk Çebi (74 kilo), Bayanlar: Sümeyye Sezer (48 kilo), 9 Eylül Perşembe: Bayanlar: Dilek Atakol (55 kilo), 10 Eylül Cuma: Bayanlar: Burcu Örskaya (67 kilo), Serbest stil: Sezar Akgül (55 kilo), 11 Eylül Cumartesi: Serbest stil: Ersin Çetin (60 kilo), Gökhan Yavaşer (84 kilo), Serhat Balcı (96 kilo), 12 Eylül Pazar: Serbest stil: Ramazan Şahin (66 kilo), Batuhan Demirçin (74 kilo), Fatih Çakıroğlu (120 kilo).

06.09.2010


 

İspanyol ve Yunanlı taraftarların mesajı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçları başlarken, rakiplerini yenen Sırbistan ve İspanya, çeyrek finalde eşleşti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan günün ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşan Sırbistan, rakibini 73-72 yenerek, ilk çeyrek finalist oldu. (A) Grubu'nu 1 yenilgiyle lider olarak tamamlayıp, ikinci tura çıkan Sırplar, Hırvatistan'ı da yenerek, 6 maçta 5 galibiyetle yollarına devam ediyor.

RÖVANŞI VERMEDİ

Günün ikinci maçında ise İspanya, Yunanistan'ı 80-72 yenerek, ikinci çeyrek finalist oldu. (D) Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak, (C) Grubu 3'üncüsü Yunanistan ile eşleşen son şampiyon İspanya, rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. 2006 Dünya Şampiyonası finalinde Yunanistan'ı 70-47 yenerek şampiyon olan İspanya, bu sonuçla rövanş maçında da sahadan galip ayrıldı. İspanya ile Sırbistan, 8 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'de çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Basın mensupları final grubu maçlarına yoğun ilgi gösterirken, basın tribünü de doldu. Şampiyona için yaklaşık 500'ü Türk, 1200'ü yabancı toplam 1700 basın mensubunun akredite olduğu belirtilirken, basın tribününde ve çalışma merkezinde büyük yoğunluk yaşandı.

BERABER İZLEDİ

İspanya-Yunanistan maçını iki takım taraftarları aynı tribünde yan yana izlerken, iki takım taraftarlarının arasına özel güvenlik elemanları yerleştirildi. Yunanlı taraftarlar, tribünde davullarıyla İspanyollardan daha coşkulu bir şekilde takımlarını desteklerken, maçın sonuna doğru takımlarının kazanması İspanyolları coşturdu. Sırbistan-Hırvatistan maçında salon dolmazken, İspanya-Yunanistan maçında ise salonun büyük bir bölümü doldu.

SİNAN ERDEM'DE RESMİ MAÇ

Şampiyonada final grubu maçlarına ev sahipliği yapan Sinan Erdem Spor Salonu'nda ilk kez uluslararası resmi bir turnuva maçı oynandı.Sırbistan-Hırvatistan maçı, bu salonda yapılan ilk resmi uluslararası turnuva maçı oldu.15 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyan Sinan Erdem Spor Salonu, mart ayında tamamlanmış ve 7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) Final Grubu ikinci etap maçlarına ev sahipliği yapmıştı. Final grubundaki Torku Selçuk Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında 7 Mayıs'ta yapılan karşılaşma, yeni yapılan salondaki ilk maç olarak tarihe geçmişti. Sinan Erdem Spor Salonu, şampiyona öncesi ise Türkiye, Yeni Zelanda, Sırbistan ve İran'ın katıldığı Adidas İstanbul Cup turnuvasına ev sahipliği yapmıştı.

06.09.2010


 

Bursaspor taraftarlarına Şampiyonlar Ligi uyarısı

BU sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek tek takım olan geçen sezonun Türkiye şampiyonu Bursaspor, deplasman maçlarına gidecek taraftarlarını uyardı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi deplasman maçlarının bilet satış ve dağıtımı konusunda bir firmayla anlaşıldığını; bu firma dışında hareket eden taraftarların mağdur olacağı vurgulandı. Öte yandan Bursaspor, kombine kart satışlarına Eskişehirspor ve Valencia maç biletlerinin satışı yapılacağı için bir günlüğüne geçici olarak ara verileceğini duyurdu.

06.09.2010


 

Forlan FIFA'nın Altın Top ödülünü almak istiyor

2010 Dünya Kupası'nda en çok gol atan oyuncular arasında yer alan Atletico Madrid'in Uruguaylı forveti Diego Forlan, bu sezon Altın Top ödülünün sahibi olmak istediğini söyledi.

Forlan, İspanyol Marca gazetesine yaptığı açıklamada, ''FIFA ve France Football'un verdiği Altın Top ödülünü istiyorum, ancak benim favorim Barcelonalı Xavi'' dedi. Atletico Madrid'in geçen sezon göreve gelen teknik direktör Quique Sanchez Flores ile çok daha iyi futbol oynadığını belirten Forlan, takımın geçen sezon UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Süper Kupası'nın kazandığını hatırlattı. Forlan, Atletico'nun kalesini koruyan genç file bekçisi David De Gea'ya da çok güvendiğini kaydederek, De Gea'nın tarihe adını yazdıracağını ifade etti.

06.09.2010


 

Federer ABD Açık'ta zorlanmadan 4. tura çıktı

TENİSTE sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan ABD Açık Tenis Turnuvası devam ediyor.

USTA Billie Jean King kortlarında düzenlenen, toplam 25.2 milyon dolar ödüllü turnuvanın altıncı gününde, tek erkekler ve tek bayanlarda üçüncü tur maçları oynandı. Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, rakiplerini zorlanmadan yenerek dördüncü tura yükseldi. Turnuvaya, TSİ sabaha karşı sona erecek üçüncü ve dördüncü tur maçlarıyla devam edilecek.

06.09.2010


 

G.Antepspor Dinamo Bükreş'le 2-2 berabere kaldı

GAZİANTEPSPOR milli maç nedeni ile lige verilen arada karşılaştığı Romanya'nın Dinamo Bükreş takımı ile 2-2 berabere kaldı.

Kamil Ocak Stadında oynanan özel maçta, ev sahibi takım Gaziantepspor'un gollerini 15. dakika Beto ve 82. dakikada Olcan Adın kaydetti. Konuk ekibin gollerini ise 46. dakikada Miculae ve 59. dakikada İonel attı. Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, lige verilen arada yaptıkları hazırlık maçının kendileri için faydalı geçtiğini söyledi.

06.09.2010


 

G.Saray ve Beşiktaş'ta 2 günlük izin bitiyor

SPOR Toto Süper Lig'de ilk 3 haftada 3 puan toplayabilen Galatasaray'da, futbolculara verilen iki günlük izin bugün bitecek.

Sarı-kırmızılı futbolcular, Gaziantepspor ile 13 Eylül Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapacakları karşılaşmanın hazırlıklarını, akşam saatlerinde basına ve taraftarlara kapalı olarak gerçekleştirecekleri antrenmanla sürdürecekler. Öte yandan Beşiktaş, 3 günlük iznin ardından Ankaragücü ile oynayacağı 4. hafta maçının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

06.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.