08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ÇİFTE BAYRAM OLSUN

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynadığı 6 maçı da kazanan (A) Milli Takım, bugün çeyrek finalde Slovenya ile karşılaşacak. Türkiye ile Slovenya arasındaki karşılaşma Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 21.00'de başlayacak.

İlk turda (C) Grubu'nda mücadele eden milli takım, grupta oynadığı 5 maçı da kazanıp, yenilgisiz lider olarak 2. tura adına yazdırdı. 2. turda da Fransa'yı yenerek çeyrek finale yükselen ''12 Dev Adam'', Slovenya'nın rakibi oldu. Slovenya ise (B) Grubu'nda sadece ABD'ye yenilip, diğer 4 maçını kazanarak, 2. sırada 2. tura yükseldi. 2. turda Avustralya'yı farklı skorla yenen Slovenya çeyrek finale yükseldi. İki güçlü Avrupa temsilcisinin mücadelesinden galibiyetle ayrılan takım yarı finalde, Sırbistan-İspanya maçının galibiyle 11 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da karşılaşacak.Karşılaşmayı kaybeden taraf ise Sırbistan-İspanya maçının mağlubu ile 10 Eylül Cuma günü saat 18.00'de klasman maçında karşı karşıya gelecek.

SIRBİSTAN-İSPANYA KARŞISINDA

Şampiyonada yarın ilk çeyrek final mücadelesinde Sırbistan ile son Dünya Şampiyonu İspanya karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. 2009 Avrupa Şampiyonası'nın finalinde karşı karşıya gelen iki ekipten, İspanya, Sırbistan'ı yenerek, 85-63'lük skorla yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

SLOVENYA BİZE TERS GELİYOR

''12 Dev Adam'' tarihinde Slovenya ile bugüne kadar yaptığı 14 maçta, 10 yenilgi, 4 galibiyet aldı. Rakibiyle ilk kez İspanya'daki Barcelona Olimpiyat Oyunları elemelerinde 25 Haziran 1992'de karşılaşan Türkiye, Slovenya'ya 82-79 yenilmişti. Slovenya ile en son 2009 Avrupa Şampiyonası'nda 2. tur (F) Grubu'nda karşılaşan Türkiye, rakibine 69-67 yenilerek, şampiyonada 6. maçında ilk yenilgisini alarak, grubunu 2. sırada tamamlamış ve çeyrek finale çıkmıştı. Geride kalan 14 maçta Slovenya potasına toplam 1000 sayı atan Türkiye, kendi potasında ise 1070 sayı gördü. Tarihinde Slovenya'ya karşı başarılı sonuçlar alamayan Türkiye, 4 galibiyetin 3'ünü başantrenör Bogdan Tanjevic döneminde elde etti. Tanjevic döneminde rakibiyle 7 kez karşı karşıya gelen ''12 Dev Adam'', 3 galibiyet, 4 yenilgi aldı.

TANJEVİC'İN MİLLİ TAKIM KARNESİ

(A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Slovenya ile yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye'nin başında 132. maçına çıkacak. (A) Milli Takım, Sırp teknik adam döneminde bugüne dek yaptığı 131 maçın 73'ünü kazanırken, 58 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Türk Milli Takımı ile 20 Mayıs 2004'de resmi sözleşme imzalayan Tanjevic, 15. Akdeniz Oyunları, 15. Dünya Basketbol Şampiyonası, 34., 35. ve 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nin ardından Türkiye'deki 16. Dünya Şampiyonası'nda da milli takımın başında görev yapıyor. (A) Milli Takım, Bogdan Tanjeviç döneminde yaptığı 51 resmi maçta 33 galibiyet, 18 yenilgi aldı.

Cüneyt Üstün / İstanbul

08.09.2010


 

Milan İbrahimovic'e yılda 9 milyon avro ödeyecek

İTALYA Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) mücadele eden 20 takım, bu sezon kadrolarında bulundurdukları futbolculara yaklaşık 1 milyar avro ödeyecek.

La Gazetta Dello Sport'un yaptığı araştırmaya göre, Serie A takımları, oyunculara sözleşmeleri gereğince 802 milyon avro ödeme yapacak. Bu miktar, prim ve ek ödemelerle birlikte 1 milyar avroya ulaşıyor. Kulüplerin kesin olarak ödeyeceği 802 milyon avronun, geçen sezona göre 43 milyon avro daha az olduğu belirtildi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) kararına göre 2 yıl sonra çok fazla borcu olan kulüpler Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. UEFA'nın bu kararının, İtalya'da kulüplerin oyunculara yapacağı toplam ödemenin düşmesinde rol oynadığı belirtiliyor. Bu sezon kadrosundaki oyunculara toplam 130 milyon avro ödeyecek Milan, en çok ödeme yapan kulüpler listesinde ilk sırada yer alıyor. Milan'ı 121,4 milyon avro ile Milano'nun diğer takımı İnter izliyor. Listenin 3. sırasında ise 100 milyon avro ile Torino takımı Juventus bulunuyor. Araştırmaya göre, ligin en çok kazanan oyuncusu Milan'da kiralık olarak forma giyen Barcelona'nın İsveçli forveti Zlatan İbrahimoviç. Milan, İbrahimoviç'e yılda 9 milyon avro ödüyor. Bu listede de 2. sırada İnter'in Kamerunlu forveti Samuel Eto'o (8 Milyon avro), 3. sırada Milan'ın Brezilyalı oyuncusu Ronaldinho (7,5 Milyon avro) yer alıyor.

08.09.2010


 

Serbestçiler Moskova yolcusu

RUSYA'NIN başkenti Moskova'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'na katılacak Serbest Güreş Milli Takımı, bugün bu ülkeye gidecek. Teknik direktörlüklerini Adem Bereket, Murat Atmaca, İshak İrbayhanov, Turan Ceylan'ın yaptığı milli takımda, Ramazan Şahin, Sezar Akgül ve Gökhan Yaşaver gibi önemli isimler yer alıyor.

Milli takımda, 7 sıkletteki sporcular daha önce milli mayoyu giyen tecrübeli isimlerden oluşuyor. Serbest Güreş Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası kadrosunda şu sporcular yer alıyor: 55 kilo: Sezar Akgül, 60 kilo: Ersin Çetin , 66 kilo: Ramazan Şahin, 74 kilo: Batuhan Demirçin, 84 kilo: Gökhan Yavaşer, 96 kilo: Serhat Balcı 120 kilo: Fatih Çakıroğlu.

08.09.2010


 

12 Dev Adam fotoğrafları Taksim Metro'da sergileniyor

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda başarıyla mücadele eden 12 Dev Adam'ın fotoğrafları Taksim Metro İstasyonu'nda sergilenmeye başladı.

Ünlü portre fotoğraf sanatçısı Ahmet Sel'in yapmış olduğu çalışmada, A Milli Takım oyuncularının portre fotoğraflarına yer verildi. Taksim Metro İstasyonu'nda basketbolseverlerin beğenisine sunulan 12 Dev Adam sergisinin, kısa süre içerisinde büyük ilgi topladığı görüldü. Dört kitabı yayımlanan Ahmet Sel'in, serginin ardından, 12 Dev Adam'ın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili bir kitap çalışması yapacağı da bildirildi.

08.09.2010


 

Mourinho, Schweinsteiger'i transfer etmek istiyor

İSPANYA'NIN Real Madrid kulübünün teknik direktörü Jose Mourinho, Alman 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te oynayan Alman milli oyuncu Bastian Schweinsteiger'i istiyor.

Bild gazetesinde yer alan haberde, Mourinho'nun Mesut Özil ve Sami Khedira'dan sonra Schweinsteiger'i de takıma katmak istediği belirtilerek, bunu Schweinsteiger'e de söylediği ifade edildi. Dünya Kupası'nda performansı ile göz dolduran Schweinsteiger'in bonservis bedelinin 30 milyon avronun üstüne çıktığı ifade edildi.

08.09.2010


 

Romario yoksullara yardım için milletvekili olacak

SİYASETE atılan Brezilyalı efsanevi futbolcu Romario, gelecek ay yapılacak yerel seçimlerde milletvekili seçilerek yoksullara yardım etmeyi planlıyor.

Rio de Janeiro'nun gecekondu mahallelerinden Jacarezinho'da büyüyen ve dünyanın en iyi forvet oyuncularından biri olan Romario, Rio'daki yoksullardan ekim ayındaki seçimlerde kendisini desteklemelerini istedi. Brezilya Sosyalist Partisi'nden Rio bölgesi milletvekili olarak seçime girecek olan Romario, yaptığı açıklamada, ''Allah'ın bana verdiklerinin tamamını yoksul çocuklara vermek istiyorum'' dedi. Kız kardeşi down sendromu olan Romario, Rio eyaletindeki yoksul gençler için spor merkezleri kurulmasını ve engelli çocuklara sosyal yardım yapılmasını önerdi. 44 yaşındaki Romario, siyasete atılarak, yardıma muhtaç olan gençlere ve çocuklara daha kolay yardım edebileceğini düşündüğünü belirtti.

08.09.2010


 

Trabzonsporlu Alanzinho “Oflu Ali” oldu

TRABZONSPOR'UN Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, "Oflu Ali" oldu. Takım içerisinde de arkadaşlarının zaman zaman "Ali" diye çağırdığı başarılı futbolcuya, Oflu taraftarlarca üzerinde "Oflu Ali" yazan Ofspor forması hediye edildi.

Taraftarlar, eski Ofspor yöneticisi Olcay Saral, Alanzinho'nun Of'a karşı sempatisini bir röportajında öğrendiklerini belirterek, bu nedenle kendisi için bir forma hazırlattıklarını belirtti.Alanzinho ise aldığı formanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bu arada, bordo-mavili takımın Gineli futbolcusu İbrahima Yattara'da "Sürmeneli" olarak anılıyor.

08.09.2010


 

Bank Asya 1. Ligde teknik adam kıyımı erken başladı

BANK Asya 1. Lig'de 2010-2011 sezonunun ikinci haftasının ardından Karşıyaka ve Adanaspor teknik direktör değişikliğine gitti.

Ligde geçen sezon Yükselme Grubu maçlarında Süper Lig'e çıkmayı başaramayan takımlardan Karşıyaka, 2. haftanın ardından teknik direktör Erdoğan Arıca ile yollarını ayırdı. Geçen yıl Süper Lig'e yükselme şansını Karşıyaka gibi Yükselme Grubu müsabakalarında kaybeden Adanaspor'da ise Kemal Kılıç görevinden istifa etti. Kılıç'ın teknik direktör arayışını sürdüren Karşıyaka ile bugün sözleşme imzalaması bekleniyor. Bu 2 takımın teknik direktörleriyle yollarını ayırmasının ardından ligde geçen sezonki teknik adamıyla yola devam eden takım sayısı 7'ye düştü.

08.09.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE 3. HAFTA

11 Eylül Cumartesi:

Denizlispor-Çaykur Rizespor................. : İlker Meral

Karşıyaka-Akhisar Belediyespor....... : Mete Kalkavan

Diyarbakırspor-Altay............... : Mustafa İlker Coşkun

Adanaspor-Boluspor...............................: Hakan Özkan

Orduspor-Güngören Belediyespor...: Özgüç Türkalp

TKİ Tavşanlı Linyitspor-Kartalspor...: Murat Türker

13 Eylül Pazartesi:

Samsunspor-Mersin İd. Yurdu..: Fethi Serkan Koçak

Kayseri Erciyesspor-Gaziantep B B.: Taner Gizlenci

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.