12 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Uçakta vefat etti

Bayram ziyareti için İstanbul’dan Gaziantep’e gitmek isteyen yaşlı kadın, uçakta vefat etti. Alınan bilgiye göre, Ramazan Bayramı dolayısıyla akraba ziyaretinde bulunmak amacıyla Onur Air’in tarifeli seferiyle Gaziantep’e gitmek üzere yakınlarıyla birlikte uçağa binen Kamile Bildirici (78), uçakta birden rahatsızlandı.


Müzik, “Pekinel”lere emanet

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları ile ilköğretimin ilk beş sınıfındaki müzik eğitimini, devlet sanatçıları Güher-Süher Pekinel kardeşlere ‘’

Erkekler halı dokuyacak

Uşak Belediyesi tarafından açılan halı dokuma kursuna katılan erkekler, kadın kursiyerler ile halı dokumayı öğreniyor. Tarihi Dokur Evi’nde İş-Kur ort


  Çocuklar kiralık bisikletle seviniyor

Mardİn’İn Nusaybin ilçesinde 50 yıldır bisiklet tamirciliği yapan Edip Bilen (65) hem bayramlarda çocukları sevindirmek, hem de geçimini sağlamak amacıyla bisiklet kiralıyor.


  Üzerinde meyvesi olan armut ağacı çiçek açtı

KIrIkkale’de üzerinde meyvesi olduğu halde çiçek açan armut ağacı görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Yaylacık Mahallesi sakinleri, bu mevsimde ağacın çiçek açmasına bir anlam veremediklerini söyledi.


  Türkiye’den ‘İklim Treni’ geçecek

British Council Bilim Projeleri Bölümü’nün Türk ve Yunan iklim savunucularıyla ortak faaliyeti olan ‘’İklim Treni ile Sınırları Aşıyoruz’’un yolcuları, Türkiye’de vatandaşlara iklim temalı mesajlarını iletecek.


  Atık yağlar çevreyi kirletiyor

Türkiye’de yaklaşık 100 bin tonunun toplanabileceği öngörülen, çevreyi ve sağlığı tehdit eden bitkisel atık yağların sadece 7 bin tonunun geri toplanabildiği bildirildi.


  Balıkçılar, tatilin ardından yeniden denizlere açılıyor

Avlanma yasağının kalkmasıyla, 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılar, bayram tatilinin ardından yeniden denizlere açılıyor.


  Poyraz, Marmara’da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

POYRAZ fırtınası Marmara’da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Edinilen bilgiye göre, boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 33 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz fırtınası dolayısıyla yollarına devam edemeyerek, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahilinde demirlediler.


  Ardahan, arıcılıkta dünya markası olacak

ARDAHAN Valisi Mustafa Tekmen, ‘’Hedefimiz arıcılık ve balda sadece Türkiye değil, dünya markası olmak’’ dedi.


  Leylekler takip ediliyor

HER YIL göç yollarını takip ederek Edirne’ye ulaşan leylekler, takip ediliyor.


  Gökgöl Mağarasını 9 yılda 248 bin kişi gezdi

MAĞARA oluşumu bakımından Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri Zonguldak’taki Gökgöl Mağarası’nı, 2001’den itibaren 248 bin 392 kişi ziyaret etti.


  Tarihî ilçeye turist ilgisi

BARTIN’IN tarihi Amasra ilçesi, Ramazan Bayramı’nda özellikle yerli turistlerden yoğun ilgi görüyor. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin bu bayramda tarihî kalabalıklarından birini yaşadığını belirterek, arefe günü başlayan ziyaretçi yoğunluğunun bayramın ikinci günü doruk noktaya ulaştığını söyledi.


  Asker eğlencesinde kavga: 1 ölü, 2 yaralı

BOLU'DA asker eğlencesinde çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Soku Mahallesi’nde askere gidecekler için düzenlenen eğlence sırasında yoldan geçen bir kişi, bilinmeyen bir nedenden eğlenceye katılanlarla tartıştı.


  Yalova'da tekne kazası: 1 ölü, 4 yaralı

YALOVA’NIN Armutlu ilçesi açıklarında bir gezi teknesine çarpan balıkçı teknesinde bulunan 4 kişi yaralandı, 1 kişi boğuldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.