12 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

12 Eylül darbesi protesto edildi

Başkentte, 30. yıl dönümünde 12 Eylül askerî müdahalesi protesto edildi. Çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerine üye bir grup, sabaha karşı TRT Ankara Radyosu önünde toplandı.


Kilisede bayram duâsı, Sinagogda Cuma namazı

ABD’de başşehir Washington civarında yaşayan Müslüman toplulukları, ülkedeki Kur’ân-ı Kerim yakma tartışmalarına, Ramazan Bayramı dolayısıyla, bazı ki

Genelkurmay 12 Eylül için özür dilesin

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz'ün de aralarında bulunduğu 114 yazar ve çizerin 12 Eylül'ü anlattığı yazı ve karikatürlerle fotoğraflardan oluşan


  Evet de çıksa, hayır da çıksa yeni anayasa şart

Referandumda herkesin vereceği oya saygı duymak gerektiğini vurgulayan Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, referandum da ‘evet’ de çıksa, ‘hayır’ da çıksa anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.


  Hava soğuyacak

Türkiye'nin bu akşamdan itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.


  Yıldız: Her şey şeffaf olmalı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de iletişim teknolojilerinin çok geliştiğini ve gizli hiçbir şeyin kalmadığını aktararak, “Herkes şeffaf olmalı.


  Kirli provokasyona tepki

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, ‘’Amerika’da tezgahlanan Kur’an yakma planını şiddetle kınadıklarını, bunun eyleme dönüşmesi halinde gerekli tepkinin ortaya konulacağını’’ bildirdi.


  Nüfus müdürlükleri bugün de açık olacak

HALK oylamasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belge ibrazı zorunluluğu sebebiyle nüfus müdürlükleri bugün de açık olacak.


  Tatilciler dönüş yolunda

RAMAZAN Bayramı’nı Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçiren tatilciler, bugün yapılacak referandumu da dikkate alarak dönüş yolculuğuna başladı.


  Halk oylamasında basına kolaylık sağlanacak

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), halk oylamasında il ve ilçe seçim kurullarınca basın ve yayın organlarına gerekli kolaylığın sağlanmasını kararlaştırdı.


  Müzakere ve diyalog eş zamanlı sürsün

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, “Türkiye-AB stratejik diyaloğu ve üyelik müzakereleri eşzamanlı devam etsin” dedi.


  Yakınlarıyla bayramlaşmak için geldiler

YakInlarIyla bayramlaşmak isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar sınır kapısından Türkiye’ye geçişleri dün de devam etti


  Yarbay Dönmez hakkındaki karar bozuldu

AskerÎ Yargıtay, Ankara Zir Vadisi’nde bulunan mühimmatla ilgili olarak 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Yarbay Mustafa Dönmez hakkındaki kararı ‘’usûle aykırılık ve noksan soruşturma’’ sebebiyle bozdu.


  Özürlülerin maaşı devletten

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, her ay asgarî ücret tutarında ödenen evde bakım ücretinden, halen Türkiye genelinde 266 bin 898, Ankara’da da 12 bin 415 özürlü ve ailesinin yararlandığını bildirdi.


  Türkiye, KKTC’ye 12 yılda 6 milyar yardım yaptı

Türkİye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 1998’den bugüne 6 milyar 191 milyon 576 bin 58 TL hibe ve kredi kullandırdı.


  ESENYURT’TA FECİ KAZA

Esenyurt’ta meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. E-5 Karayolu’ndan Beylikdüzü yönüne giden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 YM 0596 plakalı otomobil, Haramidere mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yolun solundaki bariyerlere çarptıktan sonra savrularak sağ taraftaki yön levhası direğine çarptı.


  Parktaki kamyonete çarptı: 4 ölü, 3 yaralı

Kars’ta otomobilin, park halindeki kamyonete çarpması sonucu 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Eskipazar’da 2 hükümlü firar etti

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumundan 2 hükümlü firar etti.


  Şimşek, Baydemir ve Türk’e de saldırmayı planlamış

BarIş ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Bursa’da düzenlediği miting sırasında Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a kafa atan Bilgehan Şimşek’in daha önce kapatılan DTP’nin genel başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e saldırmayı planladığı, yoğun güvenlik tedbirleri sebebiyle bunu gerçekleştiremediği öğrenildi.


  AKP Şırnak İl Başkanlığına molotofkokteylli saldırı

AKP İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Erener, AKP Şırnak İl Başkanlığı’na molotofkokteylli saldırı düzenlendiğini söyledi.


  Alman üniversitesi imam yetiştirecek

Almanya’nIn Baden-Württemberg eyaletindeki Tübingen Üniversitesi’nin Alman hükümetinin desteği ile imam yetiştireceği bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.