19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İstanbul’da bu yollara dikkat

İSTANBUL’DA bugün düzenlenecek 19 Eylül Gazileri Günü faaliyetleri ile 22. Uluslararası Kâtibim Şenlikleri Atletizm Yol Yarışı dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.


AA’ya ikincilik ödülü

EN iyi internet sitelerinin ödüllendirildiği ‘’8. Altın Örümcek Web Ödülleri’’ sahiplerini buldu.

Onlar çifte mağdur

KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında yapılan inceleme sürerken, sınav sonuç belgeleri ulaşmayan adaylar da merkezde yoğunluk oluşt


  Van kedisi gibi muhtar

ÇORUM’DA bir gözü mavi, diğeri de kahverengi olan 50 yaşındaki Muhtar Ergül Sarıtaş, yıllardır bu özelliğiyle görenleri şaşırtırken, en çok da, ‘’Vanlı mısın?’’ ve ‘’İnsanları mavi ve kahverengi mi görüyorsun?’’ sorularıyla karşılaşıyor.


  “Kıl çadır’’da ‘’göçerlerin sorunları’’ paneli

ŞANLIURFA’NIN Siverek ilçesinde ‘’kıl çadır’’da düzenlenen panelde, ‘’göçerlerin sorunları’’ ele alındı. Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Güneydoğum Derneği tarafından düzenlenen panel, bölgede göçerlerin yoğunlukla ikamet ettiği Karacadağ’da bir kıl çadırda gerçekleştirildi.


  İngiltere’den Türk öğrencilere burs imkânı

İNGİLTERE’NİN köklü eğitim kurumlarından Westminster Üniversitesi, Türk öğrencilere burs imkânı sağlayacak. Westminster Üniversitesi, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğunda, yükseköğretim alanındaki fikir liderleri, eğitim profesyonelleri ve akademisyenlere özel bir dâvet verdi.


  Trakya, Bediüzzaman’ı bağrına bastı

BEDİÜZZAMAN Tırı’ı dün Trakya turunu tamamlayarak Çanakkale yoluyla Anadolu’ya geçti. Edirne’de Cumu numazı sonrası Selimiye Camii önünden düzenlenen program sonrası yola çıkan hizmet TIR’ı Kırklareli ve Tekirdağlılarla buluşuktuktan sonra dün akşam Çanakkale’ye ulaştı.


  Playstation,THY uçağını yere indirdi

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Pekin seferini yapan Airbus 330 tipi uçağı, sahipsiz playstation cihazı yüzünden Kazakistan’ın başkenti Astana’ya güvenlik gerekçesiyle zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.


  Tarihi dergâhta 365 gün sema

1500’lü yıllarda Yakup Çelebi tarafından yaptırılan, ve uzun süredir atıl duran Karabaş-i Veli Dergâhı restorasyonunun ardından yılın 365 günü sema gösterisinin sunulduğu bir külür merkezi haline geldi.


  KATLİAMI PKK’YA ERGENEKON YAPTIRDI

İsveç'te yaşayan Kürt aydın ve siyasetçi Kemal Burkay, Hakkari'deki minibüs katliamının arkasında "derin yapının" olduğunu belirterek Ergenekon'u işaret etti. 9 kişinin öldüğü saldırıyı, PKK'yı maşa olarak kullanan derin yapının düzenlediğini öne süren Burkay, "Belli ki provokasyonu birileri yaptı ve onu, Reşadiye, İskenderun ve benzer örneklerde olduğu gibi PKK'nın üstlenmesini istedi" dedi.


  2023 hedefi için yeni anayasa şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini belirterek, ‘’Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz, ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz’’ dedi.


  Darbe ürünü çağdışı yasaklar da kaldırılsın

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 242. eyleminde, referandumla birlikte darbecilere yargı yolu açıldığı hatırlatılarak, darbeciler yargılanırken, darbe ürünü çağdışı yasakların da ortadan kaldırılması gerektiği belirtildi.


  Emekli Temizöz sivil cezaevinde

Emekliye ayrılan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, 18 aydır tutuklu bulunduğu askerî cezaevinden sivil cezaevine nakledildi. Temizöz, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığının mahkemeye gönderdiği, Temizöz’ün askerlikle bir ilişkisinin kalmadığı belirtilen yazının ardından sivil cezaevine konuldu.


  İsmail Hakkı Demir dualarla

Gazetemiz Geyve temsilcisi İsmail Hakkı Demir vefat etti.


  İnegöl olaylarına 21 tutuklama

BURSA'NIN İnegöl ilçesinde 26 Temmuz’da meydana gelen olaylara ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 40’den 21’i tutuklandı.


  Hacı adaylarına tavaf provası

Ankara Müftülüğünce hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde, Kâbe maketi ile tavaf provası yapıldı.


  PATRİK MÜFTÜYÜ ZİYARET ETTİ

Akdamar Kilisesinde bugün yapılacak ayin nedeniyle Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile iki rahip, İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ı makamında ziyaret etti. Ateşyan’ı, makamında kırmızı gül ile karşılayan Müftü Arvas, Van iline özgü semaver hediye etti. Arvas Van'da 1915 yılında yıkıldıktan sonra restorasyon çalışması yapılan Van Kalesindeki Süleyman Han Camiinin de açılışının yapıldığını ve bu hafta ilk Cuma namazının kılındığını dile getirdi.


  Toplu taşıma araçları yarın ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (İETT, İDO, Şehir Hatları, Tramvay, Metro ve Hafif Metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.


  Bakan Dinçer, Norveç ve Sırbistan yolcusu

Çalişma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 20 Eylülde Noveç’e, 22 Eylülde Sırbistan’a çalışma ziyaretinde bulunacak.


  Yardımlaşma kooperatifinde kumar

Adana’da bir yardımlaşma kooperatif ofisine düzenlenen operasyonda 118 kişi kumar oynadıkları, 3 kişi de oynattıkları gerekçesiyle yakalandı.


  Pozantı'da trafik kazası: 4 ölü, 1 yaralı

Adana’nin Pozantı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Sorunlu kavşaklar yeniden düzenleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, zaman içindeki nüfus artışı ve yapılaşmalar sebebiyle trafik sıkışıklığına sebep olan sorunlu kavşakları yeniden düzenleniyor.


  30 bin şoföre “can taşıdığını unutma” uyarısı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), Başakşehir’deki 13 kişinin hayatını kaybettiği kaza üzerine, binlerce şoföre ‘’kurallara uy’’ broşürü dağıtacak.


  İlköğretim okuluna molotoflu saldırı

MALTEPE'DEKİ bir ilköğretim okuluna yapılan motolofkokteylli saldırı sonucu maddi hasar meydana geldi.


  ‘Dur’” ihtarına uymayan terörist yaralı yakalandı

HATAY'IN Dörtyol ilçesinde İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin ‘’dur’’ ihtarına uymayan terör örgütü mensubunun yaralı olarak silah ve teçhizatı ile ele geçirildiği bildirildi.


  Selanik Başkonsolosluğuna saldırı düzenlendi

YUNANİSTAN’IN Selanik kentindeki Türk Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saat 02.30 civarında kimliği belirlenemeyen kişiler, konsolosluk binasının önündeki koruma polislerine molotofkokteyli attı. Molotofkokteylinin isabet ettiği polis kulübesinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülürken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.


  Terörü toplumsal uzlaşmayla çözeriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Toplumsal uzlaşmayı, toplumsal desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız. Aşmak durumundayız, çözmek durumundayız’’ dedi.


  Dağdakilerle demokrasiyi konuşmak kolay değil

BAĞIMSIZ Türkiye Komisyonu Başkanı ve eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, ‘’Otuz yıldır dağda olanlarla demokrasiyi konuşmak kolay değildir ancak Türkiye’nin attığı adımlar önemlidir’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.