19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Memur asgarî ücret pazarlığına karşı

Türkıye Kamu-Sen ve KESK, Anayasa değişikliğinin ardından toplu sözleşme sürecinde kurulacak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun bağımsız ve tarafsız nitelik taşıması gerektiğini vurgulayarak, kurulun Asgarî Ücret Tespit Komisyonu’na benzememesi gerektiğini belirtti.



Tarım sektörü işsizliği azaltıyor

TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Araştırması 2010 Haziran Dönemi Sonuçlarını değerlendiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Açıklanan rakamlarda gösteriyor ki, tarım sektörü işsizliğin azaltılmasına büyük katkı sağlamaktadır.



OTOMOTİV SEKTÖRÜNE MÜJDE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ‘’Hyundai, i20 üretimini tamamen buraya getirmek istiyor. Hindistan’da da i20 üretiyordu, ama Hindistan’daki mühendislik ve işçilikle Türkiye’deki mühendislik ve işçilik aynı olmadığı için tamamını buraya getirmek istiyor’’ dedi.



48 KÖY KARANTİNA ALTINDA

Samsun Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Habip Muruz, Samsun’da 18 bin 442 hayvanda şap hastalığı görüldüğünü belirterek, şap hastalığı dolayısıyla 15 ilçede 48 köyün karantina altında olduğunu bildirdi.



Kanatlı et tüketimi AB'ye yaklaştı

Türkıye’de son yıllarda kırmızı ette yaşanan sıkıntılar ve yükselen fiyatların, tüketicinin kanatlı ete yönelmesine ve tüketimin artmasına sebep olduğu, kişi başı tüketim oranının ise AB ülkelerine yaklaştığı bildirildi.



Trans-Hazar hattı ekonomik değil

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Trans-Hazar Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin ekonomik olmadığını düşündüğünü söyledi.



Doğalgaz ile ısınanlar hâlâ daha kârlı

İGDAŞ, konutlarda farklı yakıt kullanımından doğan maliyet farklarını hesapladı. Yapılan araştırmalar, doğalgaz kullanıldığında yıllık ortalama yakıt tüketimi maliyetinin yaklaşık yüzde 60 daha ucuza geldiğini ortaya koydu.



Korsan servis araçlarından uzak durun

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öğrenci velileri ve okul idarecilerini, ‘’korsan servis araçlarına’’ karşı uyardı ve odaya kayıtlı servis araçlarını tercih etmelerini istedi.



Havacılık sektörünün devleri Türkiye’ye geliyor

Avrupa ve dünyanın en büyük havacılık yatırımcıları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge Semineri’nde bir araya geliyor.



Özel sektör et ithalatına başlayacak

ALINAN tedbirlere rağmen bir türlü istenilen seviyeye düşmeyen et fiyatlarıyla ilgili yeni bir adım daha atılıyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.