27 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman tam bir dâvâ adamıydı

SİNCAN Lale Meydanı’ndaki tanıtım programının ardından Sincan Belediye Kültür Merkezi’nde Bediüzzaman Beşlemesi’nin yazarı İslâm Yaşar, “Bediüzzaman ve dâvâsı” konulu bir konferans gerçekleştirdi.


Ankara’dan Bediüzzaman’a hoşamedi

TÜRKİYE’NİN başşehri Ankara’nın gündemi dün Bediüzzaman Said Nursî’ydi...

Sincan caddelerinden Hizmet Tırı geçti

PURSAKLAR rogramının bitiminin ardından Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı yine konvoy eşliğinde Ankara’nın içinden geçerek Sincan Lale Meydanı’ndaki


  Askerlik şubesindeki şüpheli ölüm araştırılıyor

AYDIN'IN Söke ilçesindeki askerlik şubesinde, önceki gece meydana gelen olayda, Hakan Selekkaya’nın ‘’bitişik atış’’ sonucu vücuduna isabet eden 2 kurşunla vefat ettiği belirlendi.


  Furkan Doğan okulunda anıldı

Gazze’ye insanî yardım götürün Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail askerlerinin yaptığı saldırıda vefat eden Furkan Doğan, öğrenim gördüğü Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Liseleri’nde düzenlenen programla anıldı.


  Değişen maddelerin içi doldurulmalı

Yazar Adalet Ağaoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin, ‘’Anayasada değişecek maddeler değil, maddelerin içinin doldurulması önemli. Bununla ilgili HSYK’nın değiştirilmesini iyi bulduk. Askerî yargı gidiyor, yerine sivil yargı geliyor, ancak onun da içi doldurulmalı’’ dedi.


  CAN: TOPLUM, ÖZ GÜVENİ SAĞLAMAYA BAŞLADI

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can da Türkiye’nin önemli bir noktaya geldiğini, toplumun ciddi bir duruşu olduğunu ve ‘’Yetmez Ama Evet’’ platformunun başarıya ulaştığını belirterek, en büyük başarısı toplumu apolitize etmek olan 12 Eylül 1980’in artık artık tarihe karıştığını kaydetti.


  Bakan Atalay: Hiçbir ülke terörle tek başına mücadele edemez

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Avrupa ülkelerinin uzun yıllar PKK ile ilgili bilgi değişimi yapmadıklarını belirterek, “Terörden kendileri zarar görmeye başlayınca bilgi paylaşmaya başladılar” dedi.


  Topçu: Yeni anayasa hazırlıkları başlatılmalı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ‘’Devleti elbet, milleti esas alan, insan merkezli, mutabakatlı bir anayasanın yapılması’’ için TBMM’de çalışmaların bir ön önce başlatılması gerektiğini belirtti.


  Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak

TBMM, 1 Ekim Cuma günü 5. yasama yılına başlayacak.


  Gazetecilerin ağır cezada yargılanması tehlikeli

TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla, Ergenekon başta olmak üzere kritik dâvâları haber yapan gazetecilerin tazminat cezalarıyla abluka altına alınmasını ve ağır cezada yargılanmasını tehlikeli bir gelişme olarak gördüğünü söyledi.


  Demokrat Yargı’dan YSK’ya tepki

DEMOKRASİ ve Özgürlük için Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Demokrat Yargı), referandumda anayasa değişiklik paketinin kabulüyle birlikte HSYK’ya üye seçimine yönelik takvimi başlatan YSK’nın genelgesine sert tepki gösterdi.


  MİT, “dil bilir personel” alacak

MİLLÎ İstihbarat Teşkilâtı (MİT) “dil bilir” personel alım ilânıyla İbranice, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Farsça, Gürcüce, Makedonca, Rusça, Soranice, Yunanca dillerinden en az birini bilen eleman alacak.


  Türker: Sorun millî politika ile çözülür

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ‘’Tüm siyasî partilerin içinde yer alacağı devlet anlayışının uygulanmasıyla bölgede yaşanan sorunlar millî bir politika ile çözüme kavuşabilir’’ dedi.


  Hükümete açılan kredi sınırsız değil

USAK Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner, 12 Eylül referandumunda halkın çözüm için her türlü yolun denenmesi konusunda hükümete geniş bir kredi açtığına dikkat çekerken, bu kredinin ucunun açık olmadığının altını çizdi.


  Kılıçdaroğlu: Yeni anayasa çalışmaları başlasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parlamento çatısı altında bir araya gelerek, yeni anayasa çalışmalarına başlanmasını teklif etti. Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Balçıkhisar Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal tesis binasının açılış törenine katıldı.


  Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 ölü, 3 yaralı

Konya’da otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Suriyeli heyet geliyor

Surıye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani başkanlığında bir heyet, bugün Türkiye’ye gidiyor.


  Hizmet Tırı bugün Çarşamba’da

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı bugün Samsun’un Çarşamba ilçesine de uğrayacak. Saat 13.00 ile 14.00 arasında Çarşambalılarla buluşacak olan tanıtım tırı, kısa bir program yaparak Ordu’ya devam edecek.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.