27 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ekonominin devleri zam sınavında

Türkİye’nİn en önemli toplu iş sözleşmelerinden biri olan ve otomotiv, beyaz eşya ve metal sanayinde yaklaşık 100 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı başladı.



Yanlış politikalar hayvan sayısını azalttı

Türkiye’nin 1980’de 16,5 milyon olan sığır sayısının 10,5 milyona, 50 milyon olan koyun sayısının da 23 milyona gerilediği bildirildi.



Otomotiv sektörü 2011’den umutlu

Global ekonomik krize rağmen üretimini ve ihracatını arttırma başarısı gösteren Türk otomobil sektörü, önümüzdeki yıl için de umutlarını koruyor.



Sanayi sektöründeki reel ücretlerde gerileme

DİSK Araştırma Enstitüsünün hazırladığı ‘’sanayide reel ücretler ve istihdam raporu’’na göre kriz öncesi esas alındığında sanayi sektöründe reel ücretlerde 2010 yılının 2. döneminde yüzde 5,57 gerileme olduğu bildirildi.



Domates 4 lira oldu

Antalya’da sera üretiminin öncesinde yaşanan boşluk dolayısıyla domatesin kilogram fiyatı 4 liraya kadar çıktı. Domateste yaklaşık 2 hafta önce başlayan fiyat artışı, ürünün azalması dolayısıyla devam ediyor.



Perakendeciler et ihtiyacını kendileri karşılayacak

Fayda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özbahçeci, son yıllarda sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde et piyasasında dalgalanmalar yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye’nin 34 ilinde 1000’in üzerinde marketle tüketicilere hizmet verdiklerini, etin en önemli satış kalemleri arasında yer aldığını, bu açıdan doğrudan et tedariki için harekete geçtiklerini bildirdi.



Kırmızı etten KDV alınmasın

Kirmizi ette uygulanan yüzde 8’lik KDV oranının sıfıra indirilerek ucuzlama sağlanabileceği bildirildi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, ithalata rağmen et fiyatlarının halen yüksek olduğunu belirtti.



Kuyumcuların kredi sıkıntısı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de faaliyette bulunan katılım bankalarının kuyumcu sektörünün kredi taleplerini ‘’Altın değişim aracıdır, yani paradır’’ fikri ve faiz olur düşüncesiyle geri çevirerek kredi vermediklerini öne sürdü.



Türkiye ile Nepal arasında doğrudan uçak seferleri

Hınt basınında yer alan haberlere göre, Nepal’in başşehri Katmandu ile İstanbul arasında doğrudan uçak seferlerinin başlayacağı bildirildi.



Tütün ve alkole sağlık vergisi

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, tütün ve alkollü içkilere sağlık vergisi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşmeleri olduğunu belirtti ve bu konudaki verileri ve değerlendirmeleri ilgili kuruluşlarla paylaşacaklarını bildirdi.



Hasat yapamayan arıcılar dönüş yolunda

Muğla’da mevsim normalleri üzerinde görülen hava sıcaklığı dolayısıyla çeşitli bölgelerden Muğla’ya gelen arıcılar bal üretiminde yaşanan düşüş sebebiyle bal hasadı yapamadan bölgeden ayrılıyor.



TT ve İŞKUR’dan istihdama stajyer desteği

Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile geniş çaplı bir staj programı başlattı. Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre şirket, istihdamın gelişmesine ülke çapında verdiği desteği yeni projelerle sürdürüyor. Son olarak İŞKUR ile bir protokole imza atan Türk Telekom, müdürlüklerinin bulunduğu illerde yeni bir staj programını hayata geçirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.