29 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başörtüsü ve anayasa ayrı konular

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Başörtüsü konusu ayrı bir konu, anayasa konusu ayrı bir konu. İkisini birbirinden ayrı tutmak, ayrı değerlendirmek gerekiyor. Hem anayasa konusunda, hem başörtüsü konusunda ayrı zamanlarda ayrı çağrılarda bulundu. İkisi de ayrı konu olduğu için elbette ayrı değerlendirmek lâzım’’ dedi.


ANAYASADA PAÇAL DÖNEM ARTIK TARİHE KARIŞTI

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, “Bundan sonra anayasa konusunda paçal değişikliğe gidilmemelidir. '20 madde ya

Şahin: Mesaj alırsam adım atarım

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, siyasî parti gruplarından, yeni Anayasa değişikliği konusunda, ‘’Biz çalışmaya hazırız, TBMM Başkanının inisiyatifiyle


  Estonya’dan AB desteği

ESTONYA'NIN Ankara Büyükelçisi Aivo Orav, Türkiye’nin olabilecek en kısa sürede AB’ye üye olmasını istediklerini ve olacağına da inandıklarını söyledi.


  Tek tip askerlik bilmecesi

MİLLÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ancak Anadolu Ajansı’nın konu ile ilgili sabah saatlerinde geçtiği Vecdi Gönül’ün açıklamalarına düzeltme yine Bakan Gönül’den geldi.


  Bakan Atalay Suriye’ye gidecek

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Irak’taki temaslarının ardından Cumartesi günü da Suriye’ye gidceğini söyledi.


  Hanefi Avcı’ya gözaltı

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ‘’Devrimci Karargâh Örgütü’’ne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, ‘’yakalama kararı’’ çıkarttığı bildirildi. Avcı'nın evi de arandı.


  Demokratikleşme için sivil anayasa çalışmaları acilen başlatılmalı

Türkıye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın geçtimiğiz haftasonu yapılan başkanlar kurulu sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde, 12 Eylül anayasa referandumunda anayasa paketine halkıın yüzde 58’inin “yetmez ama evet demesinin ardından militer ürün olan 1982 Anayasa’sı kaldırılarak yerine ana nüvesi millî egemenlik olan, özgür birey, sivil toplum ve demokratik devleti önceleyen sivil irade ürünü yeni Anayasa çalışmaları acilen başlatılmalıdır” denildi.


  Cihaner dâvâsına Yargıtay 11. Ceza Dairesi bakacak

Yargitay Ceza Genel Kurulu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘’Ergenekon terör örgütüne üye olma’’ suçu kapsamındaki davanın nerede görüleceğine ilişkin kararını verdi.


  Dere kenarında 8 anti tank mayını bulundu

Hakkarı’nın Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, dere kenarına bırakılan patlayıcı düzenekli Rus yapımı 8 anti tank mayını bulundu.


  Polislik için yaş sınırı yükseltildi

Polıs Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle erkek ve kadın adaylarda yaş sınırı değiştirildi.


  Kamyonet kasasında 56 yolcu

Konya’da, 5 metrekarelik kamyonet kasasında 56 kişiyi taşıyan sürücüye 500 lira ceza kesildi.


  Ergin: HSYK metni internette tartışılacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK’nın teşkilât yapısını öngören metnin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, “Yapmış olduğumuz düzenlemeyi internet üzerinden tartışmaya açacağız” dedi.


  İzinsiz dinlemeye suç duyurusu

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, ‘’telefonlarının yasa dışı olarak dinlendiği’’ iddiaları üzerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in de arasında bulunduğu bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Demirtaş'a 10 ay hapis

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  “Kılıçdaroğlu basın danışmanı yüzünden oy kullanamadı”

Gazetecı-yazar Recep Yeter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamamasının en büyük sorumlusunun, basın danışmanı olduğunu savundu.


  Öğrenciler gelmeyince öğretmenler tarlaya gitti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Demirci Köyü ilköğretim okulu idarecileri ve öğretmenleri öğrencilerin okula gelmediğini görünce ikna ekibi oluşturarak tarlaların yolunu tuttular.


  Kopyaya karşı ‘Jammer’

ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavlarında yaşanan kopya olaylarının ardından Adıyaman Üniversitesinde, başta İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi olmak üzere bütün fakülte binalarındaki derslik ve amfilere sinyal kesici ‘’Jammer’’ cihazı takıldı.


  ÖĞRENCİLER MEMNUN

ADIYAMAN Üniversitesinde ilk olarak İktisat Fakültesi amfilerine takılan Jammer’lar dolayısıyla telefonlarında ‘şebeke yoktur’ yazısını gören öğrenciler de şaşkınlıklarını gizleyemedi.


  100 bin veliye eğitim

ANKARA Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, velilerin önemli bir kısmının çocuklarına nasıl davranacağını bilmediğini belirterek, yargılanan, kıyaslanan çocukların anne-babasından intikam almak için bilinçli şekilde başarısız olduğunu kaydetti.


  Deniz Feneri’nden kırtasiye seti

DENİZ Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği maddî imkânsızlıklar içinde eğitimlerine devam etmeye çalışan geleceğimizin güvencesi gençlerimize ve çocuklarımıza yardım elini uzatmaya devam ediyor.


  10. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ BAŞLIYOR

‘’TÜRKİYE Eczacılık Kongresi’’, 30 Eylül-3 Ekim 2010’da Ankara’da yapılacak.


  Ek yerleştirme başvuruları başlıyor

YÜKSEKÖĞRETİM programlarına ek yerleştirme için başvurular, 6-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak.


  32 doktora gözaltı

BATMAN Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü ilâç yolsuzluğu soruşturması kapsamında Ankara, Diyarbakır, Batman ve Van’da görev yapan 32 doktor gözaltına alındı.


  Karadeniz ‘Nur’la dalgalandı

“Bediüzzaman Türkiye yollarında” sloganıyla Edirne’den başladığı bir aylık Türkiye turunda Karadeniz Bölgesi’ne doğru yönelen Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Çorum durağının ardından Amasya’nın Merzifon ilçesinden geçerek Samsun’un Çarşamba ilçesine ve oradan da Ordu iline geldi.


  1005 yılında kuruldu 1005 yıldır ayakta

RUSYA Federasyonuna bağlı Özerk Tataristan Cumhuriyeti’nin başşehri Kazan, 1005 yıllık geçmişinin yanı sıra tarihî yapıları, geniş bulvarları ve dev blok yapılarıyla şehre gelenleri büyülüyor.


  Çevreciler: Kapadokya’ya motorlu araç girmesin

KAPADOKYA bölgesinde, peribacaları ve vadiler arasında motorlu araçlarla dolaşan turistlere Nevşehirli çevreciler, araçlarla peribacalarına zarar verdikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.


  Komşuda yumurtayla alış veriş dönemi

BULGARİSTAN’DA ekonomik krizle birlikte gelen nakit sıkıntısı halkı paranın icadından önceki dönemlere götürdü.


  Youtube yasağı imajımızı zedeliyor

BERSAY İletişim Grubu tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen ‘Yeni Normal Dünyada Türkiye’nin yeni konumu, Yeni Gücü’ adlı panelde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha fazla özgürlüğün ülkeyi zayıflatacağına ve birlikteliğe zarar vereceğine inanmanın en basit anlamıyla naiflik olacağını söyledi.


  Ukraynalıların sigarayı bırakma oranı artışta

UKRAYNA’DA yetişkinlerin sigaraya ilişkin eğilimlerini tesbit etmek için yapılan bir ankete göre sigarayı bırakanların oranının her geçen yıl arttığı ortaya çıktı.


  Avrupalı Müslümanlar Pakistan’ı unutmadı

MERKEZİ Almanya’nın Köln şehrinde olan Avrupa Türk İslâm Birliği (ATİB), Avrupalı Müslümanların yardımlarını, büyük bir sel felâketi yaşayan Pakistan’daki mağdurlara ulaştırdı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.