30 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

“444 EVDE” SAĞLIK HATTI

SAĞLIK Bakanlığı, yıl sonuna kadar bütün Türkiye’de yaygınlaştırmayı planladığı evde sağlık hizmetleri için “444 Evde” hattını devreye sokuyor.


Obeziteye karşı destek genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, obezitenin önlenmesi yönünde Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”na

İtfaiyeciler hak aradı

BELEDİYE ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) üyesi bir grup itfaiyeci, yangın kıyafetleri ve yangın söndürme hortumları ile birl


  Muğla’da 50 öğrenci yemekten zehirlendi

MUĞLA Üniversitesi Devlet Yurdu’nda kalan ve farklı bölümlerde okuyan ikisi kız 50 öğrenci, akşam yemeğinden zehirlendi.


  Rize ve Hopa’ya sağanak uyarısı

RİZE ve Hopa çevrelerinde gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.


  Hakkâri’de 47 kilo esrar ele geçirildi

HAKKÂRİ’DE bir araçta yapılan aramada, 47 kilo 500 gram toz esrar ele geçirildi.


  Yayladaki şenlik, tabiî güzellikleri de tanıttı

KAHRAMANMARAŞ Dağcılık Arama Kurtarma Derneği (KADAK) ile Orman Bölge Müdürlüğü Fotoğraf ve Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen Ilıca Atlık Yaylası Dağcılık ve Doğa Şenliği, şehrin tabiî güzelliklerinin tanıtımına katkı sağladı.


  Toplu ulaşıma sivil denetim

GAZİANTEP’TE toplu taşıma araçları ile ilgili başlatılan yeni bir uygulama ile özel halk otobüsleri ve minibüslere yolcu gibi binen sivil trafik polisleri, yapılan hataları anında tesbit ediyor.


  Polisten ATM’lere uyarı broşürleri

BANKA kartları ile internet bankacılığına yönelik suçlarla ilgili uyarılar ve alınması gereken tedbirlerin yer aldığı broşürler, Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince, şehir merkezindeki para çekme makinelerinin kabinlerine asıldı.


  21 ülke Adana şalgamı içiyor

Türkİye’de şalgam suyu üretiminin yüzde 93’ünü gerçekleştiren Adana’da kurulu firmanın, aralarında Avrupa ülkeleri, Japonya ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 21 ülkeye ihracat yaptığı bildirildi.


  Demre, havadan fotoğraflanacak

Antalya’nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti ve çevresindeki yapıların, ‘’Arkeolojik Hava Fotoğraflama’’ tekniğiyle çekimleri yapılacak.


  Lunaparkta kalp krizinden öldü

Bursa’nIn İznik ilçesinde lunaparkta kalp krizi geçiren 16 yaşındaki genç öldü. Alınan bilgiye göre, İznik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ufuk Körpe (16), arkadaşlarıyla eğlenmek için Yenişehir Kapı mevkiindeki lunaparka gitti.


  Kırgızistan’da internet sitelerine sıkı denetim

KIrgIzİstan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, pornografik muhtevalı bazı internet sitelerin ülke genelinde engellenmesi için internet sağlayıcılarına başvuruda bulundu.


  Önce tapuyu göster,sonra eşini getir

Danimarka’da komedi filmlerine konu olacak cinsten yeni bir entegrasyon düzenlemesi tartışılıyor.


  Öğrenciler istedi öğretmenler sigara içmedi

Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlerin okulda sigara içmesini engellemek öğrencilere denetim yetkisi vermesi etkili oldu.


  Yardımseverlik öğreten internet oyunu

Avrupa Birliği ülkeleri, özellikle gençlerde afet ve acil durumlarda yardım becerisini arttırmak için ‘QuestCity’ adlı internet tabanlı bir oyun geliştiriyor.


  Dinamitle balık avlarken yaralandı

Adana’nIn Tufanbeyli ilçesinde dinamitle balık avlamak isteyen kişi ağır yaralandı.


  Çin’de şehirleşme için 3.6 trilyon dolar gerek

Büyüyen ekonomisiyle büyük bir değişime sahne olan Çin’in, şehirleşme sürecinde 24 trilyon yuan (3 trilyon 600 milyar dolar) yatırım yapması gerektiği bildirildi.


  4 milyonuncu araç Fiat Ducato Maxi oldu

Fiat ile PSA Grubu’nun İtalya’da ortak faaliyet gösteren Sevel Fabrikası’nda üretilen 4 milyonuncu araç, Fiat Ducato Maxi oldu. Fiat açıklamasına göre, Avrupa’da yüzde 30 pay oranıyla sınıfının en çok tercih edilen aracı unvanına sahip Fiat Ducato, yılın ilk 6 ayında bütün Avrupa’da 54 bine yakın müşterinin ‘’ilk tercihi’’ oldu.


  Mini Cooper’ın direksiyon sistemine inceleme

ABD’de, Alman otomobil üreticisi BMW tarafından üretilen Mini Cooper’ın hidrolik direksiyon sistemindeki potansiyel sorunlarla ilgili inceleme başlatıldı.


  Elektrikli otomobiller,Almanya’dan 12 günde geldi

DünyanIn en hızlı elektrikli arabaları arasında anılan iki Tesla Roadster, 2010 yılının iki Avrupa Kültür Başkenti Essen ile İstanbul arasındaki yolculuğunu 12 günde tamamladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.