30 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TIR en uzun etapta

Bediüzzaman Hizmet ve Tanıtım TIR’ı Genel Koordinatörü Ali Toker, Hizmet TIR’ını değerlendirdi.


Şanlıurfa şölene hazır

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla Yeni Asya Gazetesi’nin yollara çıkardığı Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı 4 Ekim 2010 tar

Engelliler de bilgisayar kullanacak

Türk mühendislerin geliştirdiği ‘’Dikte Özel’’ isimli yazılımla, görme ve bedensel engelliler, bilgisayarda her türlü işlemi yapabilir hale geldi.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  İnsanlar sel gibi akıyordu

Belkİ de Bediüzzaman Hizmet Tırı'nın buraya gelmesi Bediüzzaman için bir dördüncü ziyaret mânâsına gelebilir.


  Türkiye Bediüzzaman ile değişiyor

Aslen Bayburtlu olan ve Bediüzzaman Hizmet Tırı'nı ziyaret etmek için Meydan Parkı'na gelen eğitimci Hasan Sukes, Bediüzzaman'ın kitlelere mal olmuş bir âlim olduğunu söyledi.


  Yeni Asya hakikatleri cesurca haykırıyor

Trabzonlu Nur Talebesi Şefik Peker ise 1963'te Risâle-i Nurları tanımış. İlk olarak İstanbul'daki Kirazlı Mescit'e arkadaşının vasıtasıyla gidip gelerek Risâle-i Nurlar ile tanışan Peker, zamanla Risâle-i Nurlara müptela olmuş.


  Üçüncü bölge turu başlıyor

Bedİüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Trabzon programı çok önemli bir hizmeti ifa etmiş oldu. Üstad Bediüzzaman Karadeniz sahili turunu tamamlamış oluyordu böylece...


  Altun, hizmet bayrağını Boztaş’a devretti

Trabzon'da düzenlediğimiz tanıtım programında ilk olarak İkinci Bölge Koordinatörümüz Faik Altun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.


  ‘Seyyar medrese-İ nurİye’ Trabzon’daydı

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Ordu'da düzenlediği programdan sonra Giresun, Eynesil, Vakfıkebir ve Akçaabat üzerinden geçerek Trabzon'a ulaştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde Trabzonlu Yeni Asya okuyucuları tarafından karşılanan tırımız, burada bekleme yaptığı süre içerisinde üniversiteden çıkan öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.


  Üstad'ı Emirdağ'da ziyaret etmek istemiştim

Bedİüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Trabzon Meydan Parkı'nda konakladıktan sonra, yüzlerce insan yanından gelip gitmeye başladı. Ancak bunlardan bir tanesi öylece yürürken birden bire durakladı.


  Yargı reformu gecikmesin

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Yargı Reformu Stratejisi Eylem Planında birçok çalışmanın tamamlanma zamanı belirtilmiyor ve ucunun açık olduğu görülüyor. Özellikle âcil sorunların giderilmesi için bu çalışmaların takvimlendirilmesi yerinde olacaktır” dedi.


  Savarona’da gözaltılar artabilir

Antalya’da Atatürk’ün yatı olarak bilinen Savarona Yatı’na düzenlenen fuhuş operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı. Fuhuş çetesinin Savarona Yatı’nı kiralayarak 18 yaşından küçük kızlara fuhuş yaptırdığı iddia ediliyor.


  RTÜK üyesi Dadak vefat etti

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi avukat Mehmet Dadak, geçirdiği kalp krizi sonucu 64 yaşında vefat etti.


  ‘Çürük raporu’ dâvâsı başladı

“SAHTE çürük raporu’’ soruşturması kapsamında 8’i tutuklu 17 sanığın 413 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılması talebiyle açılan dâvânın ilk duruşması başladı.


  Polis adaylığı için başvurular başladı

EMNİYET Genel Müdürlüğünce, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre 10 bin polis adayı alınacak.


  Şahin: Terör belâsından kurtulalım yeter

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin terör belâsından biran önce kurtulmasını arzu ettiğini belirterek, ‘’Bu konuda yapılan her türlü çalışmaya saygı duyuyorum’’ dedi.


  ‘5 mi, 7 mi’ kararına daha süre var

YSK Başkanı Ali Em, gazetecilerin ‘’Mevcut Cumhurbaşkanının süresi 5 yıl mı, 7 yıl mı olacak?’’ şeklindeki sorusuna, ‘’Şu anda bu konu gündemimizde yok. Zamanı gelince değerlendireceğiz, daha süre var’’ şeklinde cevap verdi


  HSYK ön taslağı hazır

ADALET Bakanlığı, anayasa değişikliğine paralel düzenlemeler içeren HSYK kanun tasarısı taslağını hazırladı.


  Üyeliğe adaylık başvuruları başladı

BİRİNCİ sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş olan adlî ve idarî yargı hakim ve savcıların, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için yapılacak seçime adaylık başvuruları başladı.


  Mahalle baskısını ortadan kaldıralım

Mahalle baskısını ortadan kaldıralım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İnanç özgürlüğüne, eğitim özgürlüğüne bu kadar müdahil olmanın artık anlamı yok.


  Başörtülüler niye alamıyor?

Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Yasemin Güleçyüz, 1996'da başörtülü fotoğrafıyla basın kartını alabilmişken, 2000 yılı başında kartların yenilenmesi gündeme geldiğinde, başı açık fotoğraf vermesi istendiği için, o günden beri, “kazanılmış hakkı” elinden alınmış durumda.


  Kurtulmuş kararını yarın açıklayacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongreye ilişkin yol haritasını yarın saat 10.30’da açıklayacak.


  Anadilde eğitim için araştırma talebi

BDP, anadilde eğitim alamayan vatandaşların karşılaştıkları sorunlar ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Dere yatağında 2 el bombası bulundu

Mardİn’İn Nusaybin ilçesinde dere yatağında 2 el bombası bulundu.


  Hanefi Avcı Metris'te

“Devrİmcİ Karargâh Örgütü’’ne yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Metris Cezaevine konuldu. İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Avcı’nın tutuklanmasına karar verildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.