01 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman TIR’ına çirkin saldırı

Erzurum programını yapan ve binlerce üniversiteli ile Erzurum halkına hitap eden Bediüzzaman Hizmet Tırı rutin olduğu üzere geceyi geçirmek üzere kendisine ayrılan alanda konakladı.


TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1993'te uçağının düşmesi sonucu vefat eden eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin soruşturma baş

BEDİÜZZAMAN HİZMET TIR’I YOLUNA DEVAM EDİYOR

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı Trabzon’daki muhteşem programın ardından Maçka yollarını geçerek, Zigana Geçidini tırmanarak, yemyeşil dağlar ve şı


  Arif Doğan ifade verdi

Ses kayıtları internete düşen emekli Albay Arif Doğan, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ek ifade verdi. Doğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, ‘’10 bin silâhlı adamım var. Resmî görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Atatürk olsaydı şimdi beni çoktan öldürtürdü. Topal Osman gibi... Eşref Paşanın ölümü için Cem Ersever yaptı diyorlar. Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, adam mı öldürebilir?” ifadeleri geçiyordu. Doğan, JİTEM’i kendisinin kurduğunu da belirtiyordu.


  YAŞzedeler yasa bekliyor

ASDER’in açıklamasında YAŞ mağdurlarının maddî ve manevî zararlarının telâfisinin, ancak özel bir yasal düzenleme ile mümkün olabileceği belirtildi.


  Boyner: Yeni anayasa üzerinde çalışıyoruz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, yeni Anayasanın TÜSİAD olarak çok üzerinde durdukları bir konu olduğunu belirterek, ‘’TÜSİAD olarak üzerinde çalışmaya başladık’’ dedi.


  Gündem yeni anayasa

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa’nın tümden değiştirilmesinin ayak üstü konuşmalarla olmayacağını söyledi.


  Meclis'te yeni yasama yılı açılıyor

TBMM bugün 5. yasama yılına başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 23 Temmuzda verdiği aradan 69 gün sonra bugün saat 15.00’de özel gündemle toplanacak.


  Grubu bulunmayan partiler de yer almalı

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, yeni Anayasa çalışmaları için kurulacak uzlaşma komisyonunda, TBMM’de grubu bulunmayan partilerin temsilcilerinin de yer alması gerektiğini söyledi.


  Faili meçhullerle ilgili soruşturma

Dıyarbakir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, faili meçhul cinayetlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında emekli Albay Arif Doğan’ın ifadesine başvuracak.


  Meclis çocuk hakları izliyor

TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Cevdet Erdöl, çocukların, ilgili internet sayfaları ve bir telefon hattı kanalıyla kendilerine ulaşarak, sorunlarını iletebildiklerini söyledi.


  12 Eylül'e suç duyurusu

Eskışehır’de 12 Eylül 1980 darbesi mağduru olduklarını ifade eden bir grup, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


  Özal’ın ölümüne resen soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili basında yer alan bir takım haberler üzerine resen soruşturma başlattı.


  Dink cinayeti dâvâsı başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ‘’görevi ihmal’’ suçundan açılan dâvâ Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.


  CHP’de seçim var

CHP grup yönetimi için yarın seçim yapılacak. Meclisin yarın açılmasıyla birlikte CHP de yeni yasama yılının ilk grup toplantısını gerçekleştirecek.


  CHP’li Kart'tan YSK'ya dâvâ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının tek tek sandık sonuçlarının yayınlanması için yaptığı başvuruyu reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararının iptali için Danıştay’da dâvâ açacağını bildirdi.


  Öğrencilerden ‘Pakistan’a 100 bilezik, 100 yüzük’

Pakİstan’da yaşanan sel felâketi sebebiyle bütün ülkede yardım seferberliği yaşanırken Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri de bayram harçlıklarıyla bu yardıma destek verdi.


  ManİsalI doktorlar, yara sarmaya gİdİyor

Geçen hafta Orta Afrika Cumhuriyeti’nden gelen ve 2 bin 985 kişiyi muayene eden Manisalı gönüllü doktorlar, şimdi de yüzyılın sel felâketini yaşayan Pakistan’a yara sarmaya gidiyor.


  Okullar için kriz timi projesi

Ankara Valiliği, okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek ‘’cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz, tecavüz, intihar’’ gibi olaylara ilk müdahale edecek ‘’Kriz Müdahale Ekibi’’ oluşturulmasını istedi.


  Ankara’da şiddetli yağış

Ankara’da sabah saatlerinde etkili olan yağış, şehir merkezinde metrekareye 2.2 kilogram yağış bırakırken, Nallıhan ilçesinde metrekareye düşen yağış miktarı 9 kilogram olarak kaydedildi.


  7 yılda 78 üniversite açıldı

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, “Bilim çağında bilgi toplumunda bilgi en önemli silâh haline gelmiştir.


  Atılım Üniversitesi pilot yetiştirecek

AtIlIm Üniversitesi’nde Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulacak. Yüksekokul kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yer aldı.


  Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor

Türkİye yeni bir demografik yapıya geçiyor. 2005 yılında yüzde 5.7 olan 65 yaş üzeri nüfus, 2009 yılında yüzde 7 oldu. 2050 yılında ise yüzde 17.6’ya ulaşacağı tahmin ediliyor.


  Sarıkamış, Doğu’yu ısıtacak

Kars’In Sarıkamış ilçesinde üretilen sobalar, Doğu’yu ısıtacak. 6 ay süreyle imal edilen yaklaşık 55 bin soba Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ilde pazar buldu.


  İslâm terörün panzehiri

Dİyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlanmasının, toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçların dile getirilmesine fırsat verdiğini söyledi.


  Türkiye’nin tek cam okulu İzmir’de sergi açacak

Türkiye’nin ilk ve tek cam okulu olan Cam Ocağı, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir sergiyle sanatçılarının eserlerini İzmirlilerle buluşturacak.


  İşyeri stresi, ekonomiye de zarar

ÇalIşanlarIn, iş ortamındaki stresten kaynaklanan rahatsızlıklarının, Kanada ekonomisine zararının yıllık 51 milyar Kanada doları olduğu açıklandı.


  50 yıl sürecek kanser araştırması

Dünya sağlık tarihinin en uzun süreli kanser araştırması, Kanada’nın Alberta eyaletinde 2012 yılının Mart ayında başlayacak.


  Dünyaya benzeyen gezegen keşfedildi

AmerİkalI gök bilimciler, ilk kez hayat şartlarının oluşması açısından mükemmel bir konuma sahip bir gezegenin keşfedildiğini açıkladı.


  Dumansız kampüs

İzmİr’İn vakıf üniversitelerinden olan ve hafta başında yeni akademik yıl açılışını gerçekleştiren Yaşar Üniversitesi’nin kampüsü sınırlarında, açık hava dahil sigara içilmediği, tütüm mamullerinin tüketilmediği bildirildi.


  6 tonluk omlet

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR), ‘’Dünya Yumurta Günü’’nde, dünyanın en ağır omletini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek istiyor.


  empatik.net, 9. StajOkulu Sertifika Törenini düzenledi

empatik.net tarafından 9. su düzenlenen StajOkulu’ndan mezun olan öğrencilere, Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki törenle sertifikaları verildi.


  Ankaralılar taze meyve sularını sevdi

Başkentlİler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ederek vatandaşlara maliyetine satışa sunduğu taze sıkılmış meyve sularını çok sevdi.


  Savaş dönüşü açılan dükkân 80 yıldır ayakta

İzmİr’İn ‘’bakkal dedesi’’ 79 yaşındaki Nail Bumin, 1930 yılında babasının açtığı bakkalda başladığı esnaflığı devam ettiriyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.