07 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bankalar ‘kuruşu’nu bırakmıyor

Adana’da bir banka, kart borcunu kapatan ancak, bozuk parası olmadığı için 1 kuruş bakiyesi kalan müşterisine, noter kanalıyla 4 yıl aradan sonra ihtarname göndererek, 7 gün içinde 45,81 TL masraf ve bir kuruşluk borcun ödenmemesi halinde icra işleminin başlatılacağını bildirdi.


Üniversitede ilk ders maden işçisinden

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin (ZKÜ) 2010-2011 akademik yılının açılışında ilk dersi veren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi işç

BM, İstanbul’u sevdi

Kültürel Barış ve Ekonomi İnisiyatifi (CPEI) ile Birleşmiş Milletlerin (BM) Ticaret ve Gelişimin (UN-HABITAT) ortaklaşa düzenleyeceği panel, yarın İst


  Çocuklara uyku saatini televizyon hatırlatacak

Geç saatlere kadar televizyon izleyen çocuklara, uyku saatini artık televizyonlar hatırlatacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Televizyon Yayıncıları Derneğinin (TVYD) işbirliğiyle hazırlanan ‘’İyi Uykular Çocuklar Projesi’’ bugün hayata geçiriliyor.


  Akdağ: Sezaryenle doğum önemli sağlık sorunu

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, sezaryenle doğum uygulamasının önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek, ‘’Bazı bölgelerde yüzde 40’a yakın -bazı bölgelerde bunu da aşan- sezaryenle doğum oranı var.


Açıklama

Vodafone'nun 30 Eylül 2010 tarihinde gazetemizin arka kapağında tam sayfa ilanı sehven yanlışlıkla yayınlanmıştır.


  Şanlı, Gazi, Kahraman Üstad

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı yolları aşmaya, insanlara ulaşmaya devam ediyor.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Maraş’ta ilginç simalar

ÖTE YANDAN TIR'ımızı baştan sona kadar takip eden ilginç bir sima da bulunuyordu.


  Üniversiteler, bir dönem enerjilerini boşa harcadı

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, bir dönem üniversitelerin aslı görevleri dışında enerjilerini, önceliklerini başka konulara verdiklerini belirtti. Uzun bir dönem durgunluk yaşandığını aktaran Abdullah Gül, “Üniversiteler artık kendi asli görevlerinin ve önceliklerinin ne olduğunun farkına vardılar ve büyük bir yarış içerisine girdiler” dedi.


  Tezkere meclise sunuldu

TSK unsurlarının, Irak’ın kuzeyine sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete verilen yetkinin 17 Ekim’de bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.


  Erdoğan:Bizi oyalamayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda “Eğer Türkiye’yi istemiyorsanız çıkın bunu açıklayın. Bizi oyalamayın” dedi.


  21 dokunulmazlık dosyası daha

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 21 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Fakıbaba da SP’den istifa etti

Saadet Partisi’nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un istifasının ardından il ve ilçe teşkilâtlarında da istifalar devam ediyor.


  Erteleme samimiyetsizlik

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, “yeni anayasayı seçim sonrasına ertelemenin samimiyetsizlik olacağını” öne sürdü. Yıldız, beraberinde partisinin bazı milletvekilleri ile düzenlediği basın toplantısında, referandumda AKP’nin “evet”, CHP’nin “hayır”, BDP’nin ise “boykot” çağrısında bulunduğunu hatırlattı.


  YASAK UTANCI ARTIK BİTSİN

Üniversitelerin çağdaş dünyada, bilim, teknoloji ve icatlar üretmekle yarıştığını, her türlü düşünceyi özgürce tartıştığını ifade eden Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye'deki üniversitelerin bu yarıştan geri kalmasının ve genç kızların giysileriyle uğraşmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, buna artık son verilmesi gerektiğini vurguladı.


  Ek yerleştirmede son gün 11 Ekim

Ünıversıtelerdekı boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular dün başladı. Adaylar, 11 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecek.


  Hacı adaylarına aşı şartı

Suudı Arabistan Sağlık Bakanlığı, bundan böyle hac ve umre için bu ülkeye gideceklere, kendi ülkelerinde bazı aşıları yaptırma zorunluluğu getirdi.


Açıklama

Vodafone'nun 30 Eylül 2010 tarihinde gazetemizin arka kapağında tam sayfa ilanı sehven yanlışlıkla yayınlanmıştır.


  Baransu beraat etti

Yazdiği haberlerle ‘’devletin güvenliğine ve siyasi yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’’ suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, beraat etti.


  Arif Doğan adliyede

“Ergenekon” dâvâsı sanığı olan ve eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili ses kaydı internete düştüğü için hakkında inceleme başlatılan emekli Albay Arif Doğan, başka bir soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi.


  Buldukları cisim ellerinde infilâk etti

Şirnak’in Güçlükonak ilçesinde buldukları bir cismin patlaması sonucu 2 çocuktan 1’i öldü, diğeri yaralandı.


  Kışlada iki şüpheli ölüm daha

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskân Tesislerinde vatanî görevini yapan er A.K. (20), cinnet geçirerek, aralarında anlaşmazlık bulunan üst devre erler Ömür Canca (21) ve Tevfik Cebeci'yi (21) gece koğuşta uyudukları sırada G-3 piyade tüfeğiyle vurarak şehit etti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.