12 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DARBECİLER DIŞLADI İLİMDE YILDIZ OLDU

Yarım asırdır Almanya'da bulunan dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Dr. Fuat Sezgin, 1960 darbesinden sonra üniversitedeki görevine son verilen 147'liklerden biri olduğunu söyledi. Eğitim için gittiği Almanya'dan 1.5 yıl sonra, 1960'ta geri döndüğünde bazı maceracıların darbe yaptığını anlatan Sezgin, "Bir sabah gazeteden öğrendim ki, benim de üniversitedeki görevime son verilmiş” dedi.

AĞABEYİM, DP MİLLETVEKİLİ SERVET SEZGİN'Dİ Bu listeye girmesinde ağabeyi Servet Sezgin'in DP milletvekili olmasının rolü olup olmadığını bilmediğini belirten Sezgin, “Darbeciler Menderes'i asmışlardı. Ağladığımı hatırlıyorum. Almanya'ya dönerken arkama bile bakmadım” diye konuştu. Sezgin o zaman küstüğünü, ama sonra MBK üyesi Mehmet Özgüneş'e “Beni atmasaydınız bu kadar çok şey öğrenemeyebilirdim” dediğini anlattı. DÜNYANIN önde gelen bilim tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin, 1960 darbesinden sonrası görevine son verilen meşhur 147’liklerden biri olduğunu söyledi. İstanbul Gülhane’de kurduğu İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nde Müslümanların icatlarını sergileyen dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Sezgin, Sabah’taki mülakatında, 1960 darbesinden sonrası görevine son verilen meşhur 147’liklerden biri olduğunu söyledi. Prof. Sezgin, eğitim için gittiği Almanya’dan 1.5 yıl sonra geri döndüğünde bazı maceracıların darbe yapmış olduğunu kaydederek, “Bir sabah gazeteden öğrendim ki benim de üniversitedeki görevime son verilmiş. Hani 1960 darbesi sonrası görevine son verilen meşhur 147’likler var ya! İşte onlardan biri de bendim” dedi.

Almanya’dan eğitim sonrası döndüğünde Başbakan Adnan Menderis’in asıldığını öğrenince ağladığını belirten Prof. Sezgin, “... Menderes’i asmışlardı. Ağladığımı hatırlıyorum. Almanya’ya dönerken arkama bile bakmadım” diye konuştu.

Prof. Dr. Sezgin, Türkiye’ye küsüp küsmediğine dair bir soruya ise, “O zaman küsmüştüm. Çünkü benim gibi bir değeri kaldırdılar sokağa attılar. Ben Türkiye için yoktum! Ben Türkiye için bir şey değildim” karşılığını verdi.

“MÜSLÜMANLARI AŞAĞILIK

DUYGUSUNDAN KURTARMAK İSTEDİM”

Müslümanların icatlarını günyüzüne çıkartıp sergilemenin en büyük hayali olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sezgin, “Tek derdim, Avrupalıların aslında boşu boşuna böbürlendiğini anlatıp, Müslümanları aşağılık duygusundan kurtarmak” diye konuştu. İstanbul Gülhane Park’ında kurduğu İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni insanımızın ilgi göstermediğine çok üzüldüğünü belirten Prof. Dr. Sezgin, “Merak yok! ‘Gidip bakalım Müslümanlar neler icat etmiş’ diyen yok! Çok kızıyıorum buna. Üzülüyorum. İstiyorum ki özellikle çocuklar ve gençler görsün İslam bilim adamları nelere icat etmiş” dedi.

DARBECİ BAKANA:

BİR ŞEYİ DOĞRU YAPTINIZ

Prof. Dr. Sezgin, Yeni Şafak’a verdiği mülâkatında ise “Bir gün darbeyi yapan bakanlardan Mehmet Özgüneş’in yanına gittim. Ona şunu söyledim: ‘Size karşı muhaliftim. Siz her şeyi yanlış yaptınız, fakat içlerinde sadece bir şeyi doğru yaptınız... Bu da beni bu ülkeden dışarı çıkarmış olmanız’ dedim. Çünkü o çıkarmasaydı bu kadar çok şey öğrenemeyebilirdim” dedi.

12.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Denizli’de özgürce dolaştı

  Akşam sohbeti

  DENİZLİ’DE MEHTERLİ, İHTİŞAMLI KARŞILAMA

  Nurun ilk kapısı

  Burdur’da askerlerin programa ilgisi

  Bediüzzaman’ı küçümsemek akıl dışıdır

  Bediüzzaman’dan bütün insanlık faydalanmalı

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  Türkiye'nin AB'ye girişi hızlandırılmalı

  DARBECİLER DIŞLADI İLİMDE YILDIZ OLDU

  HSYK’da 7 istifa

  Bedelli için söz vermedim

  Parti içinde sorun yok

  Meclisteki 3 parti sörf yapıyor

  Ceza dâvâsı düşünce tazminat kararı geldi

  Kaçmaz’dan İnal’a da suç duyurusu

  CHP’den Dursun için iptal talebi ve dâvâ

  Eymür dinlemeleri şikâyet etti

  Saadet Partisi'nde istifalar sürüyor

  THY uçağı türbülansa girdi

  Emeklilerin gözü Başbakan'da

  Tuzla'da bir işçi ölümü daha

  Teröre 10 gözaltı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.