15 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bursa’da “yüzyılın yağışı”

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve meteorolojinin “Yüzyıldır böylesi görülmedi” dediği sağanak yağış sebebiyle Bursa adeta felç olurken, bir kişi vefat etti. Yağıştan dolayı ilk ve orta dereceli okullar dün ve bugün tatil edildi. Birçok ev ve işyerini su bastı.

İstanbul Ataşehir’de de evine su damlamaması için çatıda çalışan bir kişi, ayağı kaydığı için düşerek öldü. İstanbul genelinde çok sayıda trafik kazası yaşanırken, milyonlarca liralık hasar meydana geldi. Sağanak yağış felç etti BURSA'DA önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kuvvetli sağanak dolayısıyla Bursa’da birçok ev ve işyerini su bastı. Ulaşımda zaman zaman aksamaların olduğu şehirde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün süreyle ara verildi. Su baskınlarıyla ilgili polisi ve itfaiyeyi arayan vatandaşlar hatların yoğun olması sebebiyle yetkililere güçlükle ulaştı. Bursa’da şiddetli yağış sebebiyle iki kişi vefat ederken, hayat felç oldu. Yüzlerce fabrika, alış veriş merkezi, işyeri ve ev sular altında kaldı. Derelerin taşması, cadde ve sokaklardaki rögarların tıkanması sonucu bir çok kişi işine gidemedi. Özellikle Osmangazi İlçesi’ne bağlı Alacahırka Mahallesi’nde Gelinboz Deresinin taşması sonrasında yatalak İsmail Güven, vefat ederken bir çok evi su bastı, çok sayıda araç ise sulara gömüldü. Okulların tatil edildiği kente birçok semt de geceyi karanlıkta geçirdi. Bursa’da son 24 saat içerisinde metrekareye 115,6 kilogram yağış düştüğü, bu oranın son 60 yılın rekoru olduğu belirtildi.

Otogar'ı su bastı

YAĞMURUN etkili olduğu Bursa’da Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni de su bastı. Hem otobüs işletmecileri hem de yolcular sıkıntılı anlar yaşadı. Terminale giremeyen vatandaşlar suyu geçmek için ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldı. Terminal saatlerce hizmet veremedi. Öte yandan yağışın getirdiği sel ve su baskınları yüzünden Yenişehir ilçesine bağlı Selimiye Köyünde bulunan bir çiftlikteki yaklaşık 30 bin tavuğun telef olduğu bildirildi.

15.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hizmet TIR'ı final etabında

  SANKİ ÜSTAD’I YENİDEN GÖRDÜM

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  UŞAK'TA ÇEKİLİŞE RİSALE-İ NUR DAĞITILDI

  Uşak’ın kalbine girdik

  Afyon'da Nurlu simalar

  Bursa’da “yüzyılın yağışı”

  Kızılay, Pakistan’da sevgi mahallesi kuracak

  Sandıklarınızı iyilik için açın

  ALES’e başvurular 18 Ekim’de başlıyor

  Diyanet, bin 713 din görevlisi atadı

  AÖF kayıtları için son gün

  “Telefonlar kilitlendi”

  İstanbul’da da etkili yağmur

  Yeşil kartlar için yeni düzenleme

  Mavi Marmara dâvâsı Lahey’de

  Şehitler duâlarla

  DES: Öğretmen açığı 250 binlere dayandı

  Vergi affı kesinleşmiş alacakları kapsayacak

  Ekmek zammı yürürlükte

  Dolar iki yıl sonra 1.4 sınırının altında

  FÜZE TUZAĞI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.