17 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

NUR KERVANI İSTANBUL YOLUNDA

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet TIR'ı büyük finale bir adım kala Sakarya’daydı...

Sakarya Kent Meydanı’nda konaklayan TIR'ımız zaman zaman yağan yağmura rağmen büyük ilgi topladı. Pazar günü İstanbul Beyazıt Meydanı’nda yapılacak muhteşem final öncesi son il tanıtım programını Sakarya’da gerçekleştiren TIR'ımız, bu noktaya gelene kadar 1 aya yakın sürede yaklaşık 7.500 km yol kat ederek büyük bir hizmete imza atmış oldu.

Sakarya Kent Meydanı’nda TIR'ımızı karşılamak üzere toplanan Sakaryalılar, güzel bir organizasyon hazırlamışlardı. Hanımlar kendi elleriyle hazırladıkları yemek ve tatlılar ile bir kermes düzenlerken, Yeni Asya Neşriyat standı da TIR'ımız meydana geldiğinde hazır haldeydi. Yağmurlu hava için büyük şemsiyeler ve çadırlar ile tedbir alan Sakaryalıların gözlerinde büyük bir heyecan ve sevinç vardı.

TIR'ımızın sondan bir önceki durağı olması hasebiyle TIR ekibimizde Türkiye turunun bitiyor olmasının hüznü yaşanırken, öte yandan da Beyazıt’da yapılacak büyük programın da heyecanı hissediliyordu.

17.10.2010


 

Zeynep kurbanla karşılandı

Hakkari’deki mayın patlamasında annesi ölen, kendisi yaralanan ve tedavisi tamamlanarak taburcu edilen 15 aylık Zeynep, dedesi Cazım Kurt’un evinde yakınları tarafından kurban kesilerek karşılandı. Kızına kavuşmanın sevincini yaşadığını gazetecilere anlatan baba Hamit Kurt, ‘’Kızımı annesiz bıraktılar. Bunu annesiz bırakanlara da Allah böyle acı göstersin. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum: Bu olayı işleyen faillerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Bu kızın ne günahı vardı?’’ dedi.

HakkÂri’deki mayın patlamasında annesi ölen ve kendisi yaralanan 15 aylık Zeynep Kurt’un, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Hakkâri’nin Geçitli Köyü yakınlarında 16 Eylülde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde 29 gün tedavi gören Zeynep bebek evine döndü. Zeynep Kurt, taburcu işlemlerinin ardından amcası Yalçın Kurt tarafından özel araçla Hakkâri’ye getirildi. Dedesi Cazım Kurt’un evinde babası Hamit, ninesi Sabriye, amcası Nihat Kurt ve yakınları tarafından kurban kesilerek karşılanan Zeynep bebek, araçtan çıkarıldıktan sonra karşısında gördüğü babasına sarılarak hasret giderdi. Kızına kavuşmanın sevincini yaşadığını gazetecilere anlatan baba Kurt, bir aydır göremediği kızını çok özlediğini söyledi. Hamit Kurt, ‘’Kızımı annesiz bıraktılar. Bunu annesiz bırakanlara da Allah böyle acı göstersin. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum: Bu olayı işleyen faillerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Bu kızın ne günahı vardı?’’ dedi.

Köydeki evde çok anılarının olduğunu bildiren Kurt, şöyle konuştu: ‘’Anılarımı hatırlamak istemiyorum. Kızımın sağlığı için verilen sözlerin hemen hemen hepsi tutuldu. Turgut Özal Tıp Fakültesinde Baştabip ve bütün doktorlar çok ilgilendi. Hepsine teşekkür ediyorum. Sandığımızdan daha iyi geçti. Zeynep için çok korktum, ama gün geçtikçe iyiye gittiğine çok sevindim. Çok şükür. Kızımın iyileşip tekrar eve dönmesine çok sevindim. Ben de kızımı kurban keserek karşıladım. Kestiğim kurbanı fakirlere dağıtacağım.’’ Hakkâri’nin Geçitli Köyü yakınlarında, 16 Eylülde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 9 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Yaralananlardan 15 aylık Zeynep bebek, tedavi için Malatya’ya getirilmişti.

17.10.2010


 

İHH, 125 ülkede yoksulların yüzünü güldürecek

İHH İnsanî Yardım Vakfı bu yıl Rusya Federasyonu’nun en doğusundaki bölgesi olan Kamçatka ile birlikte 125 ülke ve bölgede yoksulların yüzünü güldürecek.

İhtiyaç sahibi birçok kişiye, hayırsever insanların bağışlarıyla kurban dağıtacak İHH, bu yıl kurban keseceği ülke ve bölge sayısını arttırdı. Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta ve Güney Amerika, Afrika, Ortadoğu, Orta sya, Kafkasya, Güney Asya, Güneydoğu Asya bölgelerindeki toplam 125 ülke ve bölgede kurban kesecek İHH, Türkiye’de ise 62 şehirde yoksullara ulaşacak. Vakfın bu yıl kurban keseceği en ilginç ve en uzak ülkelerden birisi Rusya Federasyonu’nun en doğusunda bulunan Kamçatka bölgesi. Kamçatka, sönmüş durumdaki çok sayıda yanardağın olması ve aşırı soğuklar ve buz dolayısıyla ‘’Ateşin ve Buzun’’ ülkesi olarak biliniyor. Bir yarımada ülkesi olan Kamçatka’da Tatarlar, Azeriler, Çeçenler, Özbekler, Ahıska Türkleri ve Dağıstanlılar’dan oluşan Müslüman nüfus da yaşıyor. Kurban bağışlamak isteyen hayırseverler, İHH’nin Fatih’teki merkezine gelerek elden, banka hesap numaraları aracılığıyla, posta çeki hesabıyla, online ve telefon yöntemiyle bağışlarını yapabilir.

17.10.2010


 

Turgut Özal’ın çalışma arkadaşları ifadeye çağrıldı

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında Özal’ın başdanışmanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi, Özel Kalem Müdürü Feyzi İşbaşaran ve Koruma Müdürü Musa Öztürk ‘’tanık’’ olarak dinlenecek.

Edinilen edindiği bilgiye göre, soruşturmayı yürüten özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından; Toperi, İşbaşaran ve Öztürk’e ‘’tanık’’ sıfatıyla ifade vermeleri için dâvet kâğıdı çıkartıldı. İşbaşaran 18 Ekim Pazartesi, Toperi 19 Ekim Salı, Öztürk ise 20 Ekim Çarşamba savcılığa çağrıldı. Şahitlerin, çağrılan günlerde uygun olmaması durumunda, ifade alma işleminin başka tarihe bırakılabileceği öğrenildi. Daha önce ifadeye çağrılan Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın da gelecek hafta için mazeret bildirdiği kaydedildi. Semra Özal’ın, 25 Ekim Pazartesi ifade vermesi bekleniyor.

17.10.2010


 

Kılıçdaroğlu, sivil toplumla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli meslek grupları, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ile bazı sanatçı, gazeteci ve yazarlarla Swissotel’de bir araya geldi. Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, farklı kesimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı, daha sonra komisyonlar halinde sürecek.

Toplantının fikir alışverişi düzeyinde bir toplantı olduğu belirtildi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı belirtilen toplantıya katılanlar arasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski genel başkanlardan Hikmet Çetin ve Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, gazeteciler Murat Yetkin ve Nuray Mert de yer aldı.

17.10.2010


 

Poyrazköy’de 4 tahliye

“Kafes Eylem Planı” ve “Amirallere Suikast” dosyalarıyla birleştirilen, Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmatla ilgili davada, tutuklu teğmenlerden 4’ü tahliye edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Erdoğan, Düzalan, Aksoy ve Ayabakan’ın üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak, oy birliğiyle tahliyelerine karar verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı ‘’örgüt üyeliği’’ suçunun CMK’nın 100/3. maddesinde sayılı suçlardan olduğunu ve kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların devam ettiğini dikkate alarak, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ocak 2011’e erteledi.

17.10.2010


 

Avcı’nın kitabına toplatma talebi

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, kitabında kendisi hakkındaki anlatımları dolayısıyla Hanefi Avcı’ya 100 bin TL’lik dâvâ açtı.

Kitabın toplatılmasını talep etti. Savcı Berk’in avukatı tarafından Küçükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dâvâ dilekçesinde, Hanefi Avcı’nın “Haliç’te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabındaki gerçeğe aykırı ifadeler dolayısıyla, Berk’in, toplumun husûmet ve hakaretine maruz bırakıldığı, gerçek dışı tahkir ve tezyif edici, haksız, hukuka aykırı beyan ve isnatlarla açıkça şeref ve saygınlığının rencide edildiği öne sürüldü. Mehmet Berk lehine 100 bin TL’lik manevî tazminata hükmedilmesi istenen dilekçede, Berk’in kişilik haklarının korunabilmesi için söz konusu kitabın piyasadan toplatılması hususunda tedbir kararı verilmesi talep edildi.

17.10.2010


 

Bediüzzaman yıllar sonra Beyazıt’ta

BİR AYLIK sürede Türkiye’yi dolaşıp Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u tanıtan Hizmet Tırı, bugün İstanbul’da yapılacak veda programıyla, turunu tamamlıyor.

Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatında önemli bir mekân olan Beyazıt Meydanında gerçekleşecek programa, İstanbulluların geniş bir katılımla eşlik etmesi bekleniyor. Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı bugün İstanbul’da gerçekleşecek görkemli bir program ile nihayete eriyor. Saat 10.00-18.00 arası Beyazıt Meydanında gerçekleştirilecek final programı şöyle: Yeni Asya Neşriyat yazarlarından Mehmet Kutlular, Selahattin Yaşar, Alaettin Temur, Banu Yaşar, Ali Ferşadoğlu, Saliha Ferşadoğlu, Vehbi Kara, M. Abidin Kartal kitaplarını imzalayacaklar. TIR’ın çevresinde karikatüristimiz İbrahim Özdabak’ın karikatür sergisi olacak. Özdabak arzu edenlere karikatürlerini imzalayacak. Bizim Radyo canlı yayın aracı da bölgede bulunarak gün boyu Beyazıt’taki atmosferi dinleyicilerine aktaracak. Yeni Asya Neşriyat kitapları, gelen konuklara armağan edilecek. Ziyaretçilere 15 bin adet Yeni Asya gazetesi dağıtılacak. Yine Bizim Aile, Genç Yaklaşım, Can Kardeş ve Köprü dergileri misafirlere hediye edilecek.Sinevizyon gösterimi ve müzik yayını yapılacak Yiyecek kermesi düzenlenecek Ayrıca okuyucuların talebi doğrultusunda hazırlanan Hizmet TIR’ı maketi, okuyucularımız için satışa sunulacak.

16 GÖNÜLLÜYE PLÂKET VERİLECEK

Gün boyu devam edecek bu programın yanı sıra saat 14.00-16.00 arası Beyazıt meydanında bir tören düzenlenecek. Törenin içeriği ise şöyle olacak:

Bizim Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın sunuculuğunu üstleneceği final töreni, Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı’nın, açılış konuşması ile başlayacak. Ardından Edebiyatçı-yazar İslâm Yaşar “Bediüzzaman ve dâvâsı” konulu bir konuşma yapacak. Son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular’ın, TIR faaliyetlerini değerlendiren konuşması olacak. Program sonunda Hizmet TIR’ında aktif görev alan 16 gönüllü plaketle ödüllendirilecek. Bunun yanı sıra gelen misafirler için çeşitli ikramlar yapılacak.

YAĞMURA KARŞI TEDBİR ALINDI

HİZMET TIR’ı Genel Koordinatörü Ali Toker, yağmura karşı tedbir aldıklarının altını çizerek, bütün İstanbulluları Beyazıt Meydanı’na dâvet etti. Hizmet TIR’ının bir aylık süre içinde 55 ilden geçtiğini ifade eden Toker, bütün Türkiye’nin Bediüzzaman TIR’ına kucak açtığını söyledi. Ali Toker, toplam 7 bin 588 km yaparak, Türkiye’yi baştan başa dolaşan Hizmet TIR’ı finalinin, muhteşem olacağını bildirdi.

HİZMET TIR’I 55 İLE UĞRADI

GAZETEMİZ tarafından Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirilen Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı, bir aylık zaman diliminde Türkiye’yi baştanbaşa dolaştı. Toplam 55 il sınırına uğrayan Hizmet TIR’ı, 49 şehirde program yaptı. 2010 Kuran yılı dolayısıyla Bediüzzaman Hazretlerinin, ‘Kur’ân’ın doğru anlaşılması’ ilgili görüşlerini geniş kesimlere aktarma amacıyla yola çıkan Hizmet TIR’ı, gittiği şehirlerin şehir merkezinde, programlar düzenledi. Gezilen şehirlerde çeşitli yazarlar konuşmalar yaptı, seminerler verildi. Ayrıca programları izlemeye gelen ziyaretçiler için on binlerce Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtıldı.

17.10.2010


 

Cumhura yasak olmaz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhura ait olan hiçbir yer cumhura yasaklanamaz” dedi.

Erdoğan, AKP 16. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin çoğunluğun olduğu kadar azınlığın da cumhuriyeti olduğunu belirtti. Erdoğan, ‘’Bu Cumhuriyetin sahibi bizzat cumhurun ta kendisidir, yani millettir. Dolayısıyla cumhura ait olan hiçbir yer cumhura yasaklanamaz, bunu böyle bilelim. Birilerinin, ‘biz cumhuru istediğimiz yere sokarız, istediğimiz yere sokmayız’ gibi bir tavrı, anlayışı olamaz. Önce bunu kavramak, anlamak durumundayız, anlamak durumundalar. Sıkıntının kaynağında cumhuru, Cumhuriyeti tanımamak yatıyor’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, halk oylaması sürecinde CHP tarafından başörtüsü konusunun gündeme ve miting meydanlarına taşındığını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Bakınız halk oylaması sürecinde CHP Genel Başkanı, bu ülkenin genç kızlarının başörtüsü sorununu biliyorsunuz gündeme taşıdı, miting meydanlarına taşıdı. Ben bugünden tezi yok, ‘gelin bu işi halledelim’ diyorum. Şimdi hemen bir cümle olarak hemen buradan hatırlatıyorum, anamuhalefet eğer samimi iseniz, dürüst iseniz, hemen talimatınızı verin, ben de talimatımı vereyim, aynı şekilde MHP diyor ki ‘biz de varız bu işin içinde’ diyor. BDP de bu işe katılacağını söylüyor. Hep beraber hemen halledelim, bu işi bitirelim. Ben şu anda grup başkanvekili arkadaşlarıma talimatı burada veriyorum, verdim ve lütfen hemen CHP’nin grup başkanvekilleriyle siz de görüşün, onların da talimat alıp almadıklarını öğrenin ve bunu biz de hemen kamuoyuyla da paylaşacağız.”

17.10.2010


 

Hakim ve savcılar sandık başında

HAKİM ve savcılar, adlî ve idarî yargı hakim ve savcıları arasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için yapılacak seçim sebebiyle bugün sandık başına gidiyor.

Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılacak seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), adlî ve idarî yargı seçim çevreleri esas alınarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan 10 bin 471 adli ve bin 268 idarî hakim ve savcının oy kullanacağı seçimde, en çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilmiş olacak. Oylarda eşitlik halinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aralarında ad çekmek suretiyle sıralamayı tesbit edecek. HSYK üyeliği için 7 asıl ve 4 yedek üye adli yargı, 3 asıl ve 2 yedek üye de idari yargıdan seçilecek. Adlî yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde her il bir seçim çevresi olarak belirlendi ve adlî yargı hakim ve savcıları, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.

İdarî yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde, bölge idare mahkemesinin bulunduğu yargı çevresi bir seçim çevresi olarak tespit edildi. İdarî yargı hakim ve savcıları da görev yaptıkları yerin yargı çevresi içerisinde yer alan bölge idare mahkemesinin bulunduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.

17.10.2010


 

Partilerin kasası dolacak

SİYASÎ Partiler, 2011 yılında Merkezi Yönetim Bütçesinden 327 milyon 301,1 bin lira yardım alacak.

Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, genel bütçe gelirlerinin beş binde 2’sini devlet yardımı olarak alan siyasi partiler, yeni yılda kasalarını dolduracak. Siyasî Partiler Kanunu uyarınca genel seçimlerde barajı aşarak, Hazine yardımına hak kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisine 2011 yılı Genel Bütçe Gelirleri esas alınarak, 109 milyon 100,4 bin lira Hazine yardımında bulunulacak. Partilerin 2007 seçimlerinde aldıkları oy miktarına göre hesaplanan Hazine yardımının 62 milyon 181,3 bin lirası AKP’ye, 27 milyon 869,5 bin lirası CHP’ye, 19 milyon 49,6 bin lirası da MHP’ye ödenecek. Ancak, 2011 yılının genel seçim yılı olması sebebiyle, devlet yardımı partilere bütçeye göre hakettikleri tutarın 3 katı olarak ödenecek. Bütçeye göre hesaplanan normal yardım tutarı, 2011 Merkezi Yönetim Bütçesinin yürürlüğe girdiği 1 Ocak’ı takip eden 10 gün içinde verilecek. Geri kalan bölüm ise Yüksek Seçim Kurulunun seçim tarihini açıklamasından sonraki 10 gün içinde hesaplara yatırılacak. Yeni yıl bütçesinden AKP’ye 186,5 milyon lira, CHP’ye 83,6 milyon lira, MHP’ye de 57,1 milyon lira aktarılacak. 2011 yılında hesaplara yatacak para ile birlikte 2008-2011 döneminde, AKP devletten 396,2 milyon lira, CHP 177,5 milyon lira, MHP de 121,3 milyon lira yardım almış olacak.

17.10.2010


 

BDP resepsiyona katılacak

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘’Biz BDP olarak bugüne kadar resepsiyon protesto etmedik. Hele başörtüsü ile ilgili olarak böyle bir gerekçeden dolayı asla böyle bir yaklaşımımız olmaz’’ dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ile yeni anayasa konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, bazı CHP’lilerin ‘’Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmayacakları’’ yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ‘’Başörtüsü konusunun inanç özgürlüğü olarak ele alınması ve zulme dönüşmüş bu meselenin bir an önce çözülmesi gerektiğini’’ söyledi. ‘’Bir insanın neye, nasıl inanacağını devletin belirleyemeyeceğini’’ ifade eden Demirtaş, ‘’(Bunu okulda yaşayıp vergi dairesinde yaşayamazsın) diyemez. (Bunu evinde yaşayıp Çankaya’da yaşayamazsın) diyemez. İnanç her yerde özgür olmalı. Bu Çankayada olur hastanede olur okulda olur. Bu konuda ayrım gözetmek inanç özgürlüğüne engel koymaktır. CHP’nin yaklaşımı CHP’yi bağlar. Biz BDP olarak bugüne kadar resepsiyon protesto etmedik. Hele başörtüsü ile ilgili olarak böyle bir gerekçeden dolayı asla böyle bir yaklaşımımız olmaz’’ dedi.

17.10.2010


 

Devlet, başı örtülü okumak isteyenleri caydıramadı

TÜRKİYE Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Devlet bütün imkanlarını kullanarak başörtüsü yasağını uyguladı ama görüldü ki başı örtülü okumak isteyenler caydırılamadı” dedi.

Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, başörtüsü sorununa yönelik tutumlarının, yasağının bir an önce kaldırılması ve öğrencilerin üniversite kapısından geri çevrilmemesi yönünde olduğunu belirtti. Dünya devleti olan Türkiye’nin başörtüsü gibi bir sorunla meşgul edilmemesi gerektiğini bildiren Başoğlu, şunları kaydetti: ‘’Devlet bütün imkânlarını kullanarak başörtüsü yasağını uyguladı, ama görüldü ki başı örtülü okumak isteyenler caydırılamadı. Türkiye Müslüman ülkelere örnek olabilecek bir yol izlemeli ve artık başörtüsü sorunuyla vakit kaybetmemelidir. CHP’nin gücü başörtüsü sorununun çözümünü engellemeye yetmeyecektir. CHP, eğer milletin reyini istiyorsa başörtüsü sorununa daha fazla karşı çıkmamalıdır.’’

17.10.2010


 

Beyazıt'ta Buluşalım

Bir aylık sürede Türkiye’yi dolaşıp Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u tanıtan Hizmet Tır'ı, bugün İstanbul’da yapılacak muhteşem buluşma ile, turunu tamamlıyor.

BEDİÜZZAMAN TIR'I ORADA Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatında önemli bir yeri olan Beyazıt Meydanında gerçekleşecek programa İstanbulluların geniş bir katılımla iştirak etmesi bekleniyor. PROGRAM, 14:00'TE BAŞLAYACAK Saat 14’te başlayacak programda gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, Romancı-Yazar İslâm Yaşar konuşacak. Sinevizyon gösterimi ile sürecek programın ardından yazarlar kitaplarını imzalayacak. Saat 10’dan itibaren ise sergi ve satış masaları açılacak.

17.10.2010


 

Üniversitelerde 70 bin kontenjan boş kaldı

ÜNİVERSİTELERDEKİ boş kontenjanlara yapılan ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Buna göre, üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında 70 bin 281 kontenjan boş kaldı. Adaylar, ek yerleştirmeye göre hangi üniversiteye yerleştirildiklerini ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilecek. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, devlet üniversitelerinde 88 bin 568, vakıf üniversitelerinde 39 bin 350, Kıbrıs üniversitelerinde 14 bin 578 ve diğer devletlerdeki üniversitelerde ise 470 kontenjan olmak üzere toplam 142 bin 966 kontenjan boş bulunuyordu. 2010 ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarına göre, devlet ve vakıf üniversiteleri ile Kıbrıs ve diğer devletlerdeki üniversitelerin lisans programlarında 31 bin 729, önlisans programlarında ise 38 bin 552 olmak üzere toplam 70 bin 281 kontenjan boş kaldı. Ek yerleştirmeyle bu programlara 72 bin 685 aday yerleştirildi. Devlet üniversitelerinin 7 bin 314’ü lisans programlarında, 17 bin 502’si ön lisans programlarında olmak üzere 24 bin 816 kontenjanı boş kaldı. Vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 12 bin 433, önlisans programlarında 19 bin 283 olmak üzere toplam 31 bin 716; Kıbrıs üniversitelerinin lisans programlarında 11 bin 758, önlisans programlarında bin 167 olmak üzere toplam 13 bin 411; diğer devletlerdeki üniversitelerin lisans programlarında 224, ön lisans programlarında 114 olmak üzere toplam 338 boş kontenjan bulunuyor. Açıköğretim programlarında ise kontenjan sınırlaması olmayan programlara 52 bin 956, kontenjan sınırlaması olan programlara ise 458 olmak üzere toplam 53 bin 414 aday yerleştirildi.

17.10.2010


 

Bir Cuma günü Sakarya Kent Meydanı

KONUŞMALARIN ardından Işık Doğudan Yükselir adlı belgesel filminin gösterimi yapıldı.

Daha sonra ise TIR'ımızın önünde hatıra fotoğrafları çekildi. Tanıtım programının sonunda karikatüristimiz İbrahim Özdabak ve yazarımız İslâm Yaşar sevenleriyle buluşarak, eserlerini imzalarken, programımıza iştirak eden Sakaryalılara yüzlerce kitap, broşür ve Yeni Asya gazetesinin o günkü nüshası takdim edildi. Akşam saatlerine kadar TIR'ımız şehir meydanında kalırken, önünden kalabalıklar hiç eksilmedi. Geceyi Sakarya’da geçiren Hizmet TIR'ı, sabah erken saatlerde ekibimizle Sigorta Kavşağı’nda Sarıkışla Camii’nin önünde buluştu. Tıpkı yıllar önce Bediüzzaman’ın bu noktaya geldiği gibi, Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı da aynı noktadan büyük final programının yapılacağı İstanbul’a dönmek üzere hareketine başladı. İstanbul girişinde karşılanan TIR'ımız, daha sonra Yeni Asya Medya Grup Güneşli Tesisleri’ne geçiş yaptı. BEDİÜZZAMAN YİNE SAKARYA'DA TOÇOĞLU'NUN ardından da Araştırmacı Yazar İslâm Yaşar Sakaryalılara hitap etti. Yaşar şunları söyledi: “Sevgili Sakaryalılar. Bediüzzaman Said Nursî 50 yıl sonra yine Sakarya’dadır diyebiliriz. Bediüzzaman adeta Ankara’dan İstanbul’a bir veda ziyaretinde bulunacaktır. Ancak İstanbul’da fazla durmaz, tekrar geri döner ve bu dönüşünde dinlenmek üzere Sakarya’ya uğrar. Bediüzzaman’ın Adapazarı ile ilgisi sadece bu kısa ziyaretten ibaret değildir tabiî ki. O eserlerinde o dönemlerde bu şehirde yaşanan büyük bir deprem ile ilgili bir meseleden de bahseder. O zaman Bediüzzaman, geçmiş olsun mahiyetinde ifadelerden sonra, depremin sebepleri ile ilgili mühim tesbitlerde de bulunur. İşte Bediüzzaman da böyle büyük afetlerden insanlığı kurtarmak için elmas hakikatler neşretmiş. Bu hakikatler de Bediüzzaman’ın buraya gelmesinden çok önce ve sonra da Sakarya’ya gelmiş ve neşvü nema bulmuştur. Bugün sizler de burada toplanarak bu hakikatlerin sizlere ulaştığını ispat etmiş oluyorsunuz.” İBRAHİM ÖZDABAK'A TEŞEKKÜR TÜRKİYE turunun son etabında TIR'ımıza koordinatörlük yapan İbrahim Özdabak böylece görevini başarıyla tamamlamış ve tırımızı sağsalim final programına yetiştirmiş oldu. Son etapta TIR'ımızı fedakârca koordine eden ve bu görevini eksiksiz yerine getiren İbrahim Özdabak’a teşekkürlerimizi sunarken, TIR ekibi olarak 17 Eylül’den bu yana bizleri karşılayan, ağırlayan ve koordinasyonda emeği geçen herkese şükran, hürmet ve muhabbetlerimizi sunarız.

17.10.2010


 

Sakarya Sigorta Kavşağındaki buluşma

İslâm Yaşar’dan sonra Yeni Asya Medya Grup Sakarya Temsilcisi Sadettin Çelik de bir teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasına şiirler başlayan Çelik şu mısraları okudu:

“Başında imamet sarığın, elinde Kur’ân

İşte karşımızda, Müceddid Bediüzzaman

Bakın ey dostlar şu TIR kervanına

Konaklamış Sakarya’nın şehir meydanına

Cennet bahçesinin Tuba ağacı

Edirne’de düğün, Erzurum’da sancı

Nur dalının meyvesi, olmaz ki acı

Gitgide büyüyorsun, vefakar Yeni Asya

Sevinç yumağısın, hep gönüllerde

Hem bir cilâsın, paslı kalplerde

Okutursun kâinatı bütün dillerde

Milâd olsun bize, Ey Nur kervanı”

Bu güzel şiirin ardından konuşmasını sürdüren Çelik, asrımızda amansız hastalıklarla mücadele etmek için milyarlarca dolar harcandığını hatırlatarak, bunun da insan hayatının çok değerli olduğunu gösterdiğini belirtti. İman ile ilgili şüphelerin giderilmemesinin insanın hem dünya, hem de ahiretini tehdit eden amansız bir hastalık olduğunu anlatan Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Bu asırda okudukları kitaplardan, tahsil gördükleri okullardan, aldıkları bilgilerle aklı ve ruhu kararan ve karışan insanların yardımına bir hızır gibi yetişmiştir Bediüzzaman. 1950’li yıllarda Bediüzzaman Hazretleri, Ankara’dan İstanbul’a geçerken, belki de ilk defa şehrimizden geçmişti. Hatta sigorta kavşağındaki Sarıkışla Camii’nde bir sabah namazını eda ettiklerini şimdi rahmetli olan insanlardan duymuştuk. Yıllar sonra ise eserleri geliyor ve ziyaret ediyor şehrimizi. Risâle-i Nur’un ve Bediüzzaman’ın Tanıtım ve Hizmet TIR'ı, maddesiyle ve mânâsıyla beraber şimdi bir kez daha şehrimize ayak basmıştır. Hizmet Kervanı şu anda kent meydanında konaklamış sizleri bekliyor.”

Sakarya temsilcimiz Sadettin Çelik bir şiirle başladığı sözlerini yine bir şiirle sonlandırdı. Çelik’in dilinden dökülen “Ey Aziz Üstad’ım” adlı şiirin mısraları şu şekildeydi:

“Ümitler, gözler sende; sen ki bir çığır açtın

Ömür boyu yaşadın ne usandın, ne kaçtın

Şimdi sesleniyorum kabr-i meçhulüne ben

Binler Said var oldu, samimî nefesinden

Ashab-ı Güzin gibi yaşadın ömür boyu

Tam şecaat gösterdin, idam ettin korkuyu

Barekallah ömründe eğilmedin, yılmadın

Tufanlar esti, yine çökmedin, yıkılmadın

Ruhunla yaşıyoruz, damarımızda kansın

Sen, ey büyük mücahid, sen, Bediüzzamansın.”

17.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.