20 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dişhekimleri soruyor

TÜRK Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, vatandaşların istediği devlet, üniversite ya da özel hastaneden sağlık hizmeti alabilmesiyle ilgili olarak, ‘’Sayın Başbakanımıza soruyoruz, vatandaş istediği hastaneden hizmet alıyorken, istediği eczaneden ilâç alıyorken, neden istediği dişhekiminden hizmet alamıyor?’’ dedi.


Esenler’den Pakistan’a 1 milyon TL'lik yardım

DOST ve kardeş ülke Pakistan’da 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşının etkilendi

Saatler 31 ekim'de geriye alınacak

ANKARA Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai saatlerini kış saatine göre yeniden düzenledi. 31 Ekim’den itibaren saatler bir saat geriye alın


  Üçüz bebeği duyunca bayıldı

KONYA'DA dört çocuğu bulunan Eskigil çiftinin, ikisi erkek üçüz bebekleri dünyaya geldi.


  ABD’NİN İRAN BASKISI ARTIYOR

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye'ye füze kalkanı için baskı uygulamadıklarını, ama NATO'nun bölgesel füze savunma kapasitesini benimsemesine destek vermesini istediklerini söylerken, ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mâlî İstihbarat Müsteşarı Stuart Levey İran'la ticareti engelleme amaçlı görüşmelerde bulunmak üzere bugün Türkiye'ye gelecek.


  Başörtüsü konusu konuştukça sulanıyor Başörtüsü konusu konuştukça sulanıyor Başörtüsü konusu konuştu

BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü tarışmalarını ‘’ konuşuldukça sulandırılıyor’’ diye yorumladı.


  Menderes’in son 24 saati beyaz perdeye aktarılacak

ADNAN Menderes’in son 24 saatinin beyaz perdeye aktarılacağı ‘’Başvekil Son 24 Saat’’ filminin çekimlerine 2011 yılının Şubat ayında başlanacak.


  Değişmez maddelerle sorunumuz yok

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu HSYK’daki seçimleri değerlendirirken, “Laiklik bir ülkede din ve vicdan özgürlüğünün garantisidir. Bizim hükümet olarak değişmez maddelerle zerre kadar sorunumuz yok” dedi.


  İlk görüşme CHP ile bugün

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, başörtüsü sorununun çözümüne yönelik görüşmelerin ilk olarak bugün saat 11.00’de CHP ile başlayacağını söyledi.


  Bahçeli: Talep olursa görüşürüz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizimle de görüşme talebinde bulunurlarsa arkadaşlarımız görüşecek, ancak görüşme konusunda özellikle CHP ile AKP’nin hangi zeminde buluştuklarını görmek istiyoruz” dedi.


  Arınç, bedelli askerlik için tarih verdi

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Belki yılbaşına kadar inşallah, ümit ediyorum, bedelli, tek tip, askerliğin süresi, sınır birliklerinin kurulması konusunda ortaya bir tasarı konulacak ve bu iş gerçekleşecek” dedi.


  Türkiye’nin yüzde 80’i yeni bir anayasa istiyor

Anayasa Mahkemesi eski raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can, Türkiye’nin yüzde 80’inin yeni bir anayasa istediğini belirtti.


  Kamuda 7 bin 735 özürlüye iş imkânı

Kamu kurum ve kuruluşları yılbaşından bu yana 7 bin 735 özürlü personel alımı için duyuru yaptı. Bunların 5 bin 262’sinin ataması yapıldı.


  Çeçenistan'da meclise baskın

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nde parlamentoya düzenlenen saldırıda, 3 saldırgan ile en az 4 polisin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı bildirildi.


  Genç çiftçilere AB eğitimi

Genç çiftçilerin eğitimine yönelik proje kapsamında, tarım sektöründe yönetici konumunda bulunan 6 ülkeden uzmanların biraraya geldiği Yozgat’ta ilin sektördeki yeri ve çalışmaları değerlendirilirken, ilde yaşayan nüfusun yüzde 73’ünün tarım sektöründen geçimini temin ettiğinin belirtilmesi katılımcıları şaşırttı.


  Wulff: Türklerin de cumhurbaşkanıyım

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ülkesinde yaşayan Türklerin Almanya’ya katkıda bulunmak istediklerini belirterek “Çünkü artık Alman vatandaşılar. Ben onların da cumhurbaşkanıyım” dedi.


  Kürtçe savunmaya red

Diyarbakır’da görülen KCK dâvâsında, sanıkların Kürtçe savunma talebi mahkeme tarafından reddedildi. İddianamenin de özetlenerek okunmasına hükmedildi. Mahkeme başkanı, sanıkların daha önce savcıya Türkçe ifade verdiklerini belirterek, tercüman aracılığıyla yapılacak yargılamanın dâvâyı uzatacağını vurguladı.


  Köprü sallanmazsa korkmak lâzım

Ulaştirma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’nün sallanması ile ilgili olarak ‘’Köprü eğer sallanmazsa o zaman korkmak lazım.


  Ergin ve Kamhi ifade verdi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin ve İş adamı Cefi Kamhi "Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında mağdur sıfatıyla ifade verdi.


  Lufthansa uçağında arıza

Lufthansa havayollarının, İstanbul-Münih seferini yapacak yolcu uçağında teknik arıza meydana geldi.


  Walesa Türkiye'ye geliyor

Walesa Türkiye'ye geliyor...




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.