21 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Polat da suçlu

G.Saray yönetim kurulu haftalardır devam eden kötü gidiş için nihayet toplantı yaptı. Kendi sahasında 4 gol yiyene kadar bekledi böyle bir toplantı için. Ligin başlamasından bu yana G.Saray hem Avrupa ligi, hemde süper ligde pozitif oynadığı bir 90 dakikası yok. Bu durumun sorumlusu elbetteki öncelikle teknik heyet. Ancak teknik direktörün istediği transferleri yapmayan, yaptığı transferleri de son anlara sıkıştıran yönetim de en az teknik heyet kadar suçlu. Adnan Polat yönetiminin G.Saray markasını yönetirken, algılayamadığı en önemli konu; futbol takımının, sportif başarısı olmaksızın yönetilemeyeceği.

Bugünkü gelinen noktaya öyle bir anda gelinmedi. Futbolun idaresi noktasında bir çok hata yapıldı. En önemli yanlış, giden oyuncuların değerinde yeni oyuncular alınmadı. Sonrada G.Saray transferde kâr eden kulüp diye lanse edildi. Bırakın diğer mevkileri. Kaleci mevkii bir takımın yumuşak karnıdır. Buradaki sıkıntıyı göremeyen yönetici, teknik heyet ve bu konuda her kim sorumluysa, bu işi doğru yapıyorum diyemez. Emre Güngör'ü gönderip Ali Turan'ı, Kaita'yı gönderip Pino'yu transfer etmek bu bilgisizliğin açık örnekleridir.

"Başarı" yakalamak yerine "kâr" ediyorum mantığı G.Saray'ı bugünlere getirdi. Ve hâlâ yönetim kurulu savsaklama politikasını inatla sürdürmektedir. A.Gücü'nden sahasında 4 gol yedikten sonra camia acil tedbirler dizisini bekledi. Yönetici Mehmet Helvacı "eylem planlarını" hemen yürürlüğe koyacaklarını açıkladı.

"Acelecilik" adına mantıklı bır düşünce olabilir. Ertesi gün toplantı yapıldı yine açıklanan bir çözümler silsilesi yok. Sayın Helvacı teknik direktör gitti mi, kaldı mı, gittiyse yenisi kim gibi soruları cevaplamadı. Hafta boyunca yapılacak icraatları göreceksiniz dedi.

Belkide böyle bir durum dünyada ilk oluyordur. Teknik adamın görevine son verildiyse bu deklare edilir. Yenisi kimse açıklanır ki, oyuncular yeni teknik adama adapte olup, yeni bir hava yakalanabilir. Bu durumdan şu sonucu çıkarıyoruz. "Nasıl olsa F.Bahçe bizi yeniyor, tedbirlerimizi daha sonraki haftalara göre alalım". Eğer bu düşünce doğruysa, G.Saray'ın bu senesi de feda edildi demektir.

Adnan Polat israrla gelecek yıl da takımı Rijkaard'ın çalıştıracağını söylemişti. Bu iş inatla olmaz. Futbolda peşin peşin şöyle olacak diyemezsiniz. G.Saray geçen yıl şampiyon olsaydı, Adnan Polat gelecek yıl da Reijkaard'a takımı emanet edebilirdi. Geçen yıl dip yapmış olan G.Saray'ın, şu anda hiç bir düzelme belirtisi yokken, kulüp başkanı Adnan Polat'ın böyle bir açıklama yapması kendisini zor durumda bıraktı. Bakalım bu karmaşık durumdan ne gibi bir sonuç çıkacak?

SAİD OKUR

[email protected].

21.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Polat da suçlu

  G.Saray Rijkaard'ın görevine son verdi

  BEŞİKTAŞ UEFA'DA PORTO KARŞISINDA

  MEHMET TOPAL ‘Örümcek Adam’

  Derbiyi Yıldırım yönetecek

  Federasyon 65 kişiyi PFDK'na verdi

  A Millî Futbol Takımı 8 basamak birden düştü

  Konyaspor Aziz Yıldırım'dan küfür için özür diledi

  HAKEMLER AÇIKLANDI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.