23 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

İnternette sosyalleşeyim derken, işinizden olmayın

İNTERNET sosyal paylaşım siteleri iletişim çağının vazgeçilmezi olsa da, işverenlerin her zaman bu işe sempatiyle bakmadığı ortaya çıktı. Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşımların en yoğun yaşandığı ülkelerin başında gelen Amerika’da pek çok insan sırf bu sebeble işinden kovulunca, sokak dilinde “Facebook Kovulması” (Facebook fired) diye yeni bir İngilizce deyim türetildi. Haberin Devamı: http://kisaurl.com/?BX6

Uykudan önce internet ve

SMS gençleri hasta ediyor

RAHAT bir uyku herkesin hayali. Üstelik ertesi gün zinde uyanmak ve sağlıklı bir ruh hali (mod) için de ön şart. Rahat bir uyku herkesin hayali. Üstelik ertesi gün zinde uyanmak ve sağlıklı bir ruh hali (mod) için de ön şart. Ancak gençlerin çoğu arkadaşlarıyla mesajlaşmadan, ya da internete girmeden yatağa girmiyor. Sizin çocuğunuz da uyumadan önce cep telefonu ve diğer elektronik iletişim araçlarından uzak duramayanlardansa uzmanlara kulak verin. Haberin Devamı: http://kisaurl.com/?BX5

23.11.2010


Müslümanlara özel “Helâl Arama Motoru” www.imhalal.com

Britanya’da kurulan ImHalal.com adresinde yayın yapan site, sakıncalı bulduğu İngilizce kelimeleri filtreleyerek, bu kelimeler hakkında kullanıcıya uyarı mesajı veriyor.

Arama kriterlerini üç bölüme ayıran site, en sakıncalı kelimeler arandığında, kullanıcıyı, kelimenin 3. seviyede haram olduğu ve arama kriterini değiştirerek yeniden arama yapması yönünde uyarıyor. Sitenin kurucuları, Müslümanların son yıllarda internette oldukça etkin şekilde yer aldığını, İslâmî kurallar çerçevesinde internette gezinebilmeyi sağlamak amacıyla “I’m Halal” (Ben Helâlim) adıyla bu arama motorunu kurduklarını ifade ediyor.

23.11.2010


İnternet tarayıcılarda klavye kısayolları

CTRL - Enter

Tarayıcınızın adres çubuğuna yalnızca ortadaki kısmını girdikten sonra CTRL tuşu ile birlikte Enter ‘e basarsanız, www…….com baş ve son otomatik olarak eklenecektir.

ALT - D

Herhangi bir sayfada içeriği incelerken farklı bir adrese gitmek istediğiniz zaman adres çubuğuna yeniden fareyi götürmek zorunda değilsiniz. Fareyle adres çubuğuna tıklamak yerine ALT tuşuyla birlikte D tuşuna basmanız, adres çubuğunun aktif hale gelmesi için yeterli olacaktır. NOT: Aynı görevi Internet Explorer’da ALT-A tuş kombinasyonu yerine getiriyor.

Geri tuşu

Sayfalar arasında gezinirken önceki sayfaya geri dönmek istediğinizde, arayüzdeki geri düğmesine tıklamak yerine klavyenizdeki <——geri (backspace) tuşuna basabilirsiniz. Benzer şekilde ileri düğmesine tıklamak yerine Shift tuşuyla birlikte geri tuşuna basmak da geçerli bir yöntem olarak bilinmekte.

CTRL - fare tekerleği

Gezindiğiniz ve tetkik ettiğiniz sayfayı büyütmek ya da küçültmek istediğinizde,tarayıcınızın arayüzündeki yakınlaştırma bölümüne mecbur değilsiniz. Klavyenizdeki CTRL tuşunu basılı tutarak farenizin tekerleğini çevirdiğinizde, sayfadaki içeriğin büyütülüp küçültüldüğünü göreceksiniz. NOT: Chrome ve Safari bu durumda yalnızca metinlerin boyutunu değiştirirken, Internet Explorer, Firefox ve Opera sayfada bulunan resimleri de büyütüp küçültüyor.

CTRL - sol tuş

Tarayıcınızda açık olan sayfada bulunan bir bağlantıya CTRL tuşunu basılı tutarak farenizin sol tuşu ile tıklamanız durumunda, hedef sayfa tarayıcınız içinde yeni bir sekmede açılacaktır. Aynı işi Shift tuşuyla yapmak Internet Explorer, Firefox ve Google Chrome’da bağlantının yeni bir pencerede açılmasını sağlıyor. Shift - sol tuş Safari’de herhangi bir tıklama gibi algılanırken Opera Shift’le birlikte tıklanan bağlantıyı yeni sekmede açıyor.

F5 ve CTRL - F5

İncelemekte olduğunuz sayfanın yeniden yüklenmesini (yenilenmesini) istediğinizde, elinizi fareye götürmek yerine klavyenizdeki F5 tuşuna basabilirsiniz. F5 tuşuna basarken CTRL tuşunu basılı tutmanız durumunda Internet Explorer ve Firefox önbelleğe alınmış dosyaları da en baştan yükleyecektir.

CTRL - T

Yeni bir sayfa açmak için yeni bir pencere kullanmak yerine mevcut pencerenin içinde yeni bir sekme açmak için CTRL –T tuşları imdadımıza yetişiyor.

CTRL - F4

Sekmeleri kapatmak için kullanılabilecek bir kısa yol! Klavyenizdeki CTRL tuşuyla birlikte F4 tuşuna basmanız durumunda, aktif olan sekme kapatılacaktır. NOT: Tarayıcınızda yalnızca bir sekme açıkken bu işlemi yaptığınızda Internet Explorer ve Google Chrome tarayıcıyı tümden kapatırken, Firefox ve Opera ekranı boşaltıyor, Safari ise tepkisiz kalıyor.

CTRL - F

İncelemekte olduğunuz belgenin içinde bir sözcüğü bulmak istediğinizde CTRL tuşuyla birlikte F tuşuna basarak arama formunu aktif hale getirebilirsiniz. Farklı tarayıcılarda farklı kullanım özelliklerine sahip olan arama özelliklerinin en önemli ortak noktası, aynı kısayol tuşlarıyla açılıyor olmaları.

CTRL - K

Tarayıcınızın arayüzüne entegre edilmiş arama formunu sıkça kullanıyorsanız, bu klavye kısayolu çok işinize yarayacak. CTRL tuşu ile birlikte K tuşuna basmanız durumunda Safari ve Firefox’ta dahili arama formu aktif hale geliyor. Google Chrome ise adres çubuğunu aktif hale getirerek başına bir soru işareti koyuyor.

CTRL - D

Internet Explorer’da Sık Kullanılanlar adıyla, diğer tarayıcılarda da genellikle Yer İmleri (Bookmarks) adıyla anılan bölüm, web’de keşfettiğimiz ve daha sonra tekrar ihtiyaç duyabileceğimiz sayfaları saklamak için her zaman elimizin altında. İncelemekte olduğunuz sayfayı bu bölüme kaydetmek için bütün tarayıcılarda CTRL tuşuyla birlikte D tuşuna basmak yeterli oluyor. Ayrıca kaydettiğiniz sayfaları görmek ve düzenlemek için CTRL - B tuşlarını kullanabilirsiniz.

23.11.2010


Webmasterlar için kaynaklar

İHTİYACINIZ olan kodları kolayca bulun, kısa sürede hayalinizdeki web sitesinin sahibi olun. CodeProject: Başarılı bir ASP ve ASP.NET kaynağı www.codeproject.com.

CodeProject’in en önemli özelliği, örnek uygulamaların hazırlayan programcının anlatımıyla sunulması. Web sitenizde kullanacağınız uygulamayı bir çırpıda indirebileceğiniz gibi, hazırlayan programcının açıklamalarını inceleyebilir, hangi kod bölümlerinin ne amaçla yazıldığını ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz

Sayfalarınızı süsleyecek JavaScript’ler http://javascript.internet.com Web sitenizin arka planında kullandığınız programlama dilinden bağımsız olarak tarayıcı tarafında çalışacak JavaScript’ler kullanabilirsiniz. JavaScript’ler birçok fonksiyon sağlayabildiği gibi web sitenizin sayfalarını renklendirecek efektler de sunuyor.

Hotscripts: Binlerce PHP uygulama www.hotscripts.com PHP uygulaması bulunuyor. Bunun yanında C ve C#, Flash, Ruby on Rails, XML, ASP, CFML, Java, Python, ASP.NET, CGI ve Perl, JavaScript dillerinde hazır uygulamalar bulabiliyorsunuz. Site ASP ve ASP.NET konularında da boş değil. 3 binin üzerinde klasik ASP uygulaması ve binin üzerinde ASP.NET uygulaması buradan edinilebiliyor.

23.11.2010


Sorularla İslamiyet

Soru: İnternette veya başka bir vesile ile tedbir olsun diye ismin farklı söylenmesinin sakıncası var mıdır? O kişinin üzerine yalan yazılır mı?

Değerli kardeşimiz; Internette isim yerine başka bir rumuz kullanılması caizdir. Bu yalana girmez. Çünkü bunda bir aldatma yoktur.

Soru: Televizyonda canlı yayında namaz kıldıran bir imama uyarak namaz kılınabilir mi?

Değerli kardeşimiz; imama uyup namaz kılabilmek için İslâm bir takım şartlar ve prensipler koymuştur. En azından imamla kendisine uyanlar arasında umuma ait, insanların ve arabaların gelip geçeceği kadar genişlikte bir caddenin ya da büyükçe bir ırmağın bulunmamasıdır. O halde cemaate namaz kıldırmakta olan bir imama radyo ya da televizyon vasıtasıyla uymak sahih değildir. Çünkü belirtilen şartlar gerçekleşmemiştir.

23.11.2010


Çanakkale’nin sanal haritası hazırlanıyor

ÇANAKKALE'NİN 360 derece görülebilen panoramik fotoğraflarından oluşan şehir haritası hazırlanıyor. Caddelerin, mahallelerin, tarihî mekânların ve işletmelerin internetten gezilmesini sağlayan haritayla her yer gitmeden görülebiliyor.

Çanakkale Web Televizyonu tarafından geliştirilen “Çanakkale Web Turu” isimli proje sayesinde fotoğrafları çekilen noktalar, 360 derece açıdan görülebiliyor, ayrıca istenen bölümler yakınlaştırılıyor. Özel bir teknikle çekilen görüntülerin birleşmesiyle şehrin bir haritası oluşturulup cadde ve sokaklardaki işyerlerinin içine kadar girilip görülmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı İçin: http://kisaurl.com/?BX3

23.11.2010


Facebook hesabınız aniden kapanabilir

Facebook’ta ortaya çıkan bir açık, sahte olduğunu sandığı Facebook hesaplarını kapatıyor.

“Sandığı” diyoruz; zira sahte olmayan binlerce hesap bu açık yüzünden kapatılmış durumda. 500 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi olan Facebook’ta ortaya çıkan bir açık, sahte profil olarak gördüğü hesapları kullanıcılardan habersiz kapatıyor. Facebook’un uzun zamandır sahte hesaplara karşı savaş açtığı ve bu açıdan on binlerce hesabın kapatıldığı biliniyor. Ancak kullanıcıları canından bezdiren bu açık, sahte olmayan hesapları da engelleyince kullanıcılar Facebook’u eleştiri yağmuruna tuttu. Facebook’tan yapılan açıklamada söz konusu açığın kapatılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

23.11.2010


Osmanlıca - Türkçe Lügat 2.0

OSMANLICA-TÜRKÇE Lügat 2.0 adlı programımızın size yarar getireceğini düşünüyoruz.

İşitme engelliler için düşünülen bir özellik; sesli olarak kelimeler dinlenebiliyor. Çok güzel hazırlanmış ve geniş içeriğe sahip olan bu programın her bilgisayarda olması lazım. Program sadece lügat özelliği ile kalmamış içerisinde yararlı bir çok uygulama da mevcut. Daha fazla söze gerek yok. Buyurun kendiniz deneyin.

İndirme adresi: http://kisaurl.com/?BLB

23.11.2010


Bursa’ya bilim ve teknoloji merkezi kuruluyor

BURSA'DA, Bilim ve Teknoloji Merkezi kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alanda inşa edilecek merkezde 170 farklı ünitede eğitim verilecek.

Dünyanın birçok kentinde müze olarak kurulan bu merkezlerde oluşturulan mekânlara ve ünitelere dokunmamanın yasak olduğuna işaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde ise çocukların görme, işitme ve özellikle dokunma duyularına hitap eden bir sistem uygulanacak. Merkeze gelen çocuklar burada oluşturulacak bilimsel ve teknolojik ünitelere dokunarak hem eğlenecek, hem de öğrenecek. Bu yüzden projemizin sloganını da ‘Dokunmamak Yasaktır’ olarak belirledik. Bu merkezde çocuklar her şeyi görecek, dokunacak, test edecek ve öğrenecekler” dedi.

Haberin Devamı İçin : http://kisaurl.com/?BX1

İthal edilen

makineyi yaptı,

iki tane de

TÜBİTAK’a sattı

GAZİANTEP merkezli Kuruman Makine, daha önce ithal edilen serbest soğutma makinesini üreterek, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na da (TÜBİTAK) iki tane sattı.

Devamı İçin: http://kisaurl.com/?BX2

23.11.2010


İnternet adresi en az 2, en fazla 63 karakter olacak

İNTERNET Alan Adları Yönetmeliği Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelik alan adlarının en az iki en fazla altmış üç karakter uzunluğunda olabilecek. Alan adları bir defada en az bir, en fazla beş yıl süre için tahsis edilebilecek. Alan adı sahibinin verdiği bilgilerin doğru olmadığının tespit edilmesi, alan adıyla ilgili mahkeme kararının bulunması durumunda kapatılacak. Yönetmelik tarafından .tr altında tanımlanan alt alanlar “.com”, “.net”, “.biz”, “.info”, “.bbs”, “.name”, “.org”, “.web”, “.gen”, “.av”, “.tv”, “.dr”, “.k12”, “.tel”, “.bel”, “.gov”, “.edu”, “.pol”, “.tsk” belirlendi. Haberin Devamı: http://kisaurl.com/?BX4

23.11.2010


iPhone’a karşı John’s Phone

HER türlü marifete sahip yeni nesil cep telefonlarına karşı, aramaktan başka hiçbir özelliği bulunmayan cep telefonu üretildi. “John’s Phone” adı verilen telefon, internete girilemediği, oyun onanamadığı, fotoğraf çekilemediği ve daha bir sürü şey yapılamadığı gibi, mesaj bile atılamıyor. Telefon sadece bir telefonun asli işlevini yerine getiriyor: arama yapmak. Namı-ı diğer “anti iPhone”, yeni nesil telefonların marifetlerinden yararlanmak istemeyen, teknolojiyi sevmeyenler için geliştirildi.

Haberin Devamı: http://kisaurl.com/?BX7

23.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.