23 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İstanbul sise teslim

İstanbul’da etkili olan sis hayatı olumsuz etkiledi. Dün yoğun sisle güne başlayan İstanbullular, vapur seferleri iptal edilince işyerlerine gidemedi. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında uçuşlar yapılamadı. Buraya inmesi gereken uçaklar da Atatürk Havalimanı ve Çorlu Havaalanına yönlendirildi.


Kuzey Anadolu fayına dikkat!

Karadenİz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, ‘’Beklenen İstanbul

Akdeniz’deki büyük beyaz köpekbalıkları Avustralyalı

Türk ve İskoç araştırmacıların önderliğinde yapılan DNA analizi, Akdeniz’de bulunan büyük beyaz köpekbalıklarının kökenlerinin Avustralya olduğunu ort


  Çiftçiler ‘yağmur duâsı’na çıkacak

Adana’nIn Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Çukurova yöresinde üreticilerin kuru alana buğday ekimi yaptığını belirterek, ‘’Eğer ay sonuna kadar yağış olmaz ise yağmur duasına çıkacağız’’ dedi.


  Şeker yerine Hurma

Hac görevini tamamlayan hacılar, ülkelerine hurma ve zemzem götürmeyi ihmal etmedi.


  Bayrama gittiler, erzakla döndüler

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren İstanbulluların dönüşlerinde memleketlerinden çuvallarla getirdiği erzak dikkatlerden kaçmadı.


  ABD’nin ‘çok gizli’ casusu fırlatıldı

Amerİkan Hava Kuvvetleri’ne ait ‘çok gizli’ nitelikteki casus uydu, Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden fırlatıldı.


  NATO zirvesinde akvaryum gezisi

Dünya liderlerini buluşturan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine ev sahipliği yapan Portekiz’in başşehri Lizbon, sualtı dünyasının eşsiz güzelliklerini barındıran ‘’Ocenarium’’ ile de dünyanın gözünü üzerine çekiyor.


  Kaplanlar 12 yıl içinde yok olabilir

Rusya’nIn St. Petersburg şehrinde kaplanların geleceğiyle ilgili yapılan uluslar arası zirveye katılan uzmanlar, hayat alanlarını korumak için ülkelerin harekete geçmemesi ve kaçak avcılara karşı mücadele etmemeleri halinde, kaplanların neslinin 12 yıl içinde tükenebileceğini ifade etti.


  Flamingolar Van’ı sevdi

Her yıl çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan ve adeta kuş cennetini andıran Erçek Gölü’nün göçmen misafirleri, bölgedeki sıcak hava ve avlanma yasağı sayesinde konaklama sürelerini uzattı.


  “Rüşvet soruşturması”nda bir kişi daha tutuklandı

Bir fuarcılık şirketi ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki davayla ilgili rüşvet iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında eski Yargıtay çalışanı Gülhanım Kızıltaş tutuklandı.


  Adalet Bakanları İstanbul’da buluşacak

Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı, Türkiye’nin evsahipliğinde 24-26 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.


  ÖSYM: KPSS’de hatalı soru yok

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 31 Ekim 2010’da yapılan KPSS Lisans-Eğitim Bilimleri sınavının sorularıyla ilgili bir soruna rastlanmadığını bildirdi.


  YAŞzedeleri YAŞ’a teslim etmeyin

Hükümet, YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilen askerlerin sorununa “çözüm” olarak mağdurların YAŞ’a başvurmalarını ve bu başvuruları kabul edilmezse Askerî Yüksek İdare Mahkemesine (AYİM) dâvâ açmalarını öngören bir modeli gündeme getirirken, mağdur askerler, kaderlerinin YAŞ üyesi 15 orgenerale bırakıldığı bu modele tepki gösterdiler.


  Erdoğan: Komuta NATO’da olmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, füze kalkanının komutasyla ilgili olarak, “Şu anda komutası şu ülkededir diye belirlenmiş birşey söz konusu değil. Buranın komuta sisteminin tamamıyla NATO’da olması gerektiğini söyledik ve bunu savunduk” şeklinde konuştu.


  Evren’e bir suç duyurusu daha

12 Eylül 1980 darbesinin ardından 18 yaşında tutuklanan ve 21 yaşında idam edilen Halil Esendağ’ın ailesi, oğullarının ölümünden sorumlu tuttukları 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulundu. 74 yaşındaki anne Mürüvvet Esendağ, ‘’21 yaşındaki gencecik evlâtlara acımayan kanun, 80 yaşındaki ihtiyara da acımasın’’ dedi.


  Eğitimde “Fatih” dönemi

“FIRSATLARI Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi”nin (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın katılımıyla Rixos Otel’de gerçekleştirildi.


  Eşref Bitlis’in dosyası Başsavcılığa ulaştı

KARA Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığının, 1993 yılında uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili ‘’takipsizlik’’ kararı verdiği soruşturma dosyası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.


  Kazaların baş sebebi alkol

Adlî Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, trafik kazalarının dört önemli sebepten kaynaklandığını ifade ederken, bunları alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı sollama ve uykusuzluk olarak sıraladı.


  Trafik kazası mağdurları haklarını biliyorlar mı?

Bir bayramı daha geride bıraktık. Ama acaba ‘kurban‘ bu bayramın mı, yoksa trafikte verdiğimiz canların mı adıydı? Bayram süresince trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 200’e yaklaştı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.