26 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Doğu’da kış hazırlığı

KIŞ mevsiminin soğuk ve çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi’nde, özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar yakacaklarını ormanlık arazilerin bulunduğu dağlardan karşılıyor.


Kanser tedâvisine az para harcıyoruz

‘’TÜRKİYE’DE Hastaların Kanser İlâçlarına Erişimi Raporu’’na göre, Avrupa ülkelerinde sağlık harcamalarında kanser harcamalarının payı ortalama yüzde

Uludağ’da 3 cm kar var

BURSA Uludağ’da kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’da oteller bölgesinde ka


  Kamu binaları engellilere göre dizayn edilecek

ANKARA Valiliği, başşehirde kamuya açık binaların engellilerin faydalanabileceği şekilde yeniden düzenlenmesi için genelge yayınladı.


  İsrail’in ne yapacağı belli olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İsrail belirsizlikler ülkesi. Ne zaman ne yapacağı belli değil’’ dedi.


  ERDOĞAN'A 'YILIN LİDERİ' ÖDÜLÜ

Başbakan Erdoğan, Lübnan’nın başşehri Beyrut’ta Arap Bankalar Birliği tarafından verilen “Yılın Lideri” ödülünü aldı.


  SİVİLLER DARBE YAPMAZ

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa, bakanlar tarafından üç general açığa alındı.CHP’den ‘sivil darbe’ eleştirileri geldi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz’’ sorusuna şu karşılığı verdi: “Siyasî partilerimizin değerlendirmeleri kendi takdirleridir. Ancak sivil irade darbe yapmaz, siviller seçim yaparlar.’’


  GÜL: BAKANLAR YETKİLERİNİ KULLANDI

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, üç generalin açığa alınmasıyla ilgili, ‘’Yasaların sayın bakanlara verdiği yetki, bakanlar değerlendirmişler ve kullanmışlardır.


  Başörtülü öğrenciler AÖF’ye kayıt yaptıramıyor

Bayan öğrenciler, Açık Öğretim Fakültesi’ne (AÖF) başörtülü fotoğraflarıyla kayıt yaptıramıyor.


  Yargıda modernleşme zorunluluk

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, modern çağın gereklerinden yararlanamayan bir yargının etkisiz ve işlemez hale geleceğini, suç ve suç örgütleri ile mücadelede başarısız olacağını ve toplumun adalet ihtiyacını karşılayamayacağını belirterek, “Bu anlamda yargıda modernleşme bir ihtiyaç değil, bir zorunluluktur’’ dedi.


  12 Eylül’e yeni suç duyurusu

Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyesi bir grup kadın, başta Kenan Evren olmak üzere, 12 Eylül 1980 askerî müdahalesinin tüm sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


  AKP neyi bekliyor?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “İstediği her yasayı çıkarabilen bir siyasî iktidar acaba Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldırma konusunda neyi beklemektedir?’’ dedi.


  2-B’ye hız verildi

Orman vasfını kaybetmiş 2-B arazilerine ilişkin çalışmalara hız verildi. 2-B’lere ilişkin yasa taslağının 2011 Ocak ayı içinde Meclis’e sunulması düşünülüyor.


  KOSGEB desteğine rekor başvuru

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB aracılığıyla esnaf-sanatkarlarla KOBİ’lere yönelik başlatılan ve 23 Kasım 2010 tarihinde başvuruları alınan 3 Milyar liralık Yeni Destek Kredisine 80 bine yakın işletmenin başvuruda bulunduğunu bildirdi.


  Elektrik dağıtımına 39 teklif

TEDAŞ’IN bağlı şirketleri olan Akdeniz, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım’ın özelleştirilmesi ihaleleri için toplam 39 teklif alındı.


  Ücret dengesizliğine son verin

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Merkezi, kurumlar arasındaki ücret dengesizliğinin arttığını savundu.


  Esnaf uzun tatile tepkili

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, son yıllarda bayramların adeta seyahat ve tatil günleri olarak anılmaya başlandığını belirterek, ‘’9 günlük tatiller sadece turizmcilere yarıyor.


  15 milyon çalışan 9 milyon emekli var

SGK kayıtlarında, Temmuz 2010 itibariyle 15 milyon 969 bin 748 kayıtlı çalışan bulunurken, emekli sayısının da toplamda 9 milyon 434 bin 209 kişi olduğu bildirildi.


  Yaşını doldurup prim borcu olana iyi haber

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında emeklilik bekleyenlere müjde verdi.


  'Çobanyıldızı' KOBİ’lere yol gösterecek

Mıkro düzeydeki işletmeler ile KOBİ’lerde finansman yönetimi konusunda eksikliği fark eden katılım bankası Bank Asya, bu kesime danışmanlık konusunda yardım edecek ‘Çobanyıldızı’ programını başlattı.


  Japonya ile ekonomik işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Japonya’nın önümüzdeki 10 yıllık zaman diliminde gıda güvenliği, Ar-Ge ve inovasyon, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve üçüncü ülkelerde işbirliği konusunda güçlendirilmiş bir ekonomik işbirliği modeli üzerinde çalışması gerektiğini bildirdi.


  MÜSİAD: KOBİ’lere destek verilmeli

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, KOBİ’lere destek çıkılması gerektiğini, aksi takdirde, Ar-Ge harcamalarını ülke ölçeğinde artırmanın mümkün olamayacağını belirtti.


  Su kuyuları barıştırıyor

SağlIklI içme suyuna erişim açısından dünya ortalamasının çok altında kalan Çad’da yaşanan kabile savaşları, Türk hayırseverlerce yaptırılan su kuyuları sayesinde azalma gösterdi.


  Generalleri savundular

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, “Balyoz Planı’’ soruşturması kapsamında isimleri geçen üç generalin açığa alınmasını, yayınladığı bir bildiriyle kınadı. Bildiride, “Askerî Yüksek İdare Mahkemesinin kararını hiçe sayarak, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olan Türk Silâhlı Kuvvetleri yöneticisi generalleri görevden alan Bakanlar Kurulu’nun iki üyesinin bu tutumunu şiddetle yadırgıyoruz” ifadesi de yer aldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.