21 Aralık 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Termal su yerine gaz çıktı

Bolu’da termal su sondajı çalışmaları sırasında açılan bir kuyudan bileşimi henüz belirlenemeyen bir gaz çıkışı meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Bolu merkeze bağlı Örencik köyü yakınlarında özel bir firma tarafından sıcak su bulmak amacıyla sondaj çalışması başlatıldı.

Çalışma sırasında 362 metre derinliğe inildiğinde, kuyudan yoğun şekilde gaz çıkışı başladı. Gazın sesi ve kokusu Örencik ile çevre köylerde bulunan vatandaşları korkuttu.

Köylülerin haber vermesiyle Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, doğal gaz yetkilileri ve jandarma ekipleri kuyunun bulunduğu bölgeye geldi. Jandarma ekipleri köylüleri kuyunun yanından uzaklaştırırken, gazın bileşiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Gazın kendilerini tedirgin ettiğini belirten köylüler, ‘’Termal su bulmak için yürütülen sondaj çalışması sırasında kuyudan gaz çıkmaya başladı. Gazın şiddeti artınca çalışma durduruldu. Gazın ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyoruz. Yetkililerden yardım istedik’’ diye konuştular. Gazın yanıcı olmadığını, yoğun bir kokusu bulunduğunu belirten yetkililer ise, bir sonuca varılıncaya kadar köylülerin bölgeden uzak durması gerektiğini söyledi. Yetkililer, çıkan gazın yanıcı olmadığını, havada yoğun bir gaz kokusunun yaygın olduğunu, yapılan ölçümlerin ardından bir sonuca varılabileceğini dile getirdi.

21.12.2010


 

Hayırseverlerden fakir ailelere yakacak yardımı

Düzceli hayırsever işadamları, soğuk kış aylarında yakacak alamayan fakir ailelerin yardımına koşarak kömür ve fındık kabuğu dağıtıyor.

Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla her yıl ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür yardımının bu sene gecikmesi sebebiyle, Düzceli hayırsever işadamları ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu. Hayırsever işadamlarının yardımlarının yardıma muhtaç kişilere ulaştırılmasını sağlayan Düzceli işadamı İsmail Yıldız, kamyonlara yüklenen fındık kabuğu dolu çuvalları bizzat kendisi yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyor. Her biri 60 kilo gelen 400 çuval fındık kabuğu dolu çuvalları ailelere teslim eden İsmail Yıldız, her pazar günü dağıtım yaptıklarını belirtti. Şu ana kadar 4 kamyon fındık kabuğu dağıtımı yaptıklarını anlatan Yıldız, “Her kamyonda 400 çuval var ve her biri 60 kilo ağırlığında. Fındık kabuğunun haricinde yine hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla kömür yardımında bulunduk. Evi yanan ailelerin her türlü ihtiyacını karşıladık. Elimizden geldiğince insanlarımızın yardımına koşmaya gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

21.12.2010


 

Seyir halindeki otomobil yandı

BakIrköy’de seyir halindeki otomobil yandı. Alınan bilgiye göre, Sahil Kenedy Caddesi üzerinde Şahin Seyidoğlu yönetimindeki 34 GK 6547 plakalı otomobil, Eminönü istikametinden Bakırköy yönüne seyir halindeyken motor bölümünden aniden alev aldı.

Seyidoğlu, otomobilini yol kenarına çekerek araçtan inerken yangına, duran diğer otomobillerdeki vatandaşlarca yangın tüpleriyle müdahale edilmeye çalışıldı. Vatandaşların müdahalesi yetersiz kalınca yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.

21.12.2010


 

Üniversiteli genç kız kazada öldü

Konya’da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı üniversite öğrencisi genç kız öldü. Edinilen bilgiye göre, Selçuk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Hilal Orçan’a (22), Alaaddin Keykubat Kampüsü’nden çıkıp evine giderken merkez Selçuklu ilçesi İstanbul yolunda Bayram G. (31), idaresindeki 42 DH 861 plakalı otomobil çarptı. Orçan, olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından ceset otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü Bayram G’nin gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

21.12.2010


 

25 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 25 kilogram esrar ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Çiftlibahçe köyünde 2 ev ve arazide arama yapıldı. Aramada 20 kilo toz ve 5 kilo kubar olmak üzere 25 kilo esrar ele geçirildi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda, ayrıca 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

21.12.2010


 

Sarp Sınır Kapısında tır kuyruğuna son

Artvİn Valiliği, Sarp Sınır Kapısında bazı dönemlerde yaşanan tır yoğunluğunu sona erdirmek için harekete geçti. Kurulacak tır parkı ile hem yığılmaların önüne geçilecek hem de şoförlerin dinlenip, kişisel ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir mekân oluşturulacak.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, konuyla ilgili soruları cevaplarken, Sarp Sınır Kapısı’nın önemli bir nokta olduğunu, günde 200-250 tırın geçiş yaptığını söyledi. Sınır kapısının Türkiye’deki tarafında ulaşımın tünellerle sağlandığını, coğrafi şartların tırların beklemesi için imkân vermediğini kaydeden Yemlihalıoğlu, ‘’Yeni düzenlemeler yaptık, ormandan tahsik aldık. Yaklaşık 2 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 150 tırın park edebileceği, şoförlere duş, kafe imkânları da sunacak bir tır parkı yapacağız’’ dedi. Yemlihalıoğlu, bu sayede tır kuyruğunun sona ereceğini, her tıra bir sıra numarası verileceğini anlattı.

21.12.2010


 

Kura Nehrinde buzlanma

Doğu Anadolu Bölgesi’nde zaman zaman etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ardahan’da bulunan Kura Nehri’nde soğuk hava sebebiyle buzlanma meydana geldi. Doğu Anadolu Bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı, Ardahan’da eksi 12, Erzurum ve Kars’ta eksi 10, Ağrı’da eksi 6, Iğdır’da eksi 4 ve Erzincan’da eksi 3 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki 4-5 gün içerisinde bölgede yağışın beklenmediğini belirtti.

21.12.2010


 

‘Sokaklar umut olmasın’

Osmanİye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, ‘Sokaklar Umut Olmasın, Çiçekler Solmasın’ projesi çalışması başlattıklarını söyledi.

Ceren, yapılan çalışmalar neticesinde 39 çocuğun sokakta yaşadığı ve çalıştırıldığını tespit ettiklerini belirterek, “Sosyal hizmetler uzmanı nezaretinde 39 çocuğun aileleri ile birebir yapılan görüşmeler ve çocukların tedavi ve rehabilitasyonu neticesinde 17 çocuk metruk binalardan ve madde bağımlılığından, kötü alışkanlıklardan kurtarıldı” diye konuştu.

21.12.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.