"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''2017'de kamuya 60 bin personel alınacak''

17 Ekim 2016, Pazartesi 12:08
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2017'de kamuya farklı kanal ve sektörlerden 60 binin üzerinde personel alımı gerçekleştirilecek." dedi.

Ağbal, Bakanlıkta, Ocak-Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016 Yıl sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi.

"Büyüme dostu bir maliye politikası uygulayacağız"

2017-2019 döneminde uygulanacak maliye politikasının büyüme oranını yukarıya çekeceğini belirten Ağbal, bu dönemde bir yandan özel sektör yatırımlarına kaldıraç oluşturacak kamu yatırımlarına, üretim ve ihracatı destekleyecek teşvik ve yardımlara, işletmelerin finansa erişimine katkı sağlayacak desteklere, diğer yandan da Ar-Ge, inovasyon ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine daha fazla kaynak ayırmak suretiyle büyüme dostu bir maliye politikası çerçevesini uygulayacaklarını anlattı.

Bu dönemde mali disiplini de kararlılıkla korumaya devam edeceklerini aktaran Ağbal, "2017 yılında yüzde 1,7 olacak genel devlet açığının milli gelire oranını program dönemi sonunda yüzde 1'e düşürmeyi hedefliyoruz. 2016 yıl sonunda yüzde 32,8 oranında gerçekleşmesini beklediğimiz AB tanımlı borç stokunun milli gelire oranını 2017 yıl sonunda yüzde 31,9'a, 2019 sonunda ise yüzde 29,9'a düşürmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları

 

 

Maliye Bakanı Ağbal, 2016-2017 dönemini kapsayan toplu sözleşme hükümleri uyarınca 2017 yılı ocak ayında tüm kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının yüzde 3, temmuzda ise yüzde 4 artış yapılacağını belirterek, "Herhangi bir şekilde bu dönem içerisinde enflasyonda beklenmeyen, öngörülmeyen bir artış olması halinde yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre enflasyon farkı olarak kamu görevlilerimizin gelirlerinde bir azalmaya meydan vermeyecek değişiklikler ayrıca yapılacak." dedi.

Büyüme sayesinde elde edilen refah artışının sosyal programları aracılığı ile toplumun tüm kesimlerine ulaştırıldığını vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Hükümetlerimiz döneminde sosyal yardım programlarına ayrılan kaynaklarda büyük artışlar yapılmıştır. 2002 yılında sosyal yardım ve hizmetler için harcanan kaynak 1,6 milyar lirayken 2017 yılında bütçeden sosyal yardım amacıyla ayırdığımız kaynak tutarı 45 milyar liraya çıkmış olacak. 2017 yılında ödeme gücü olmayan yaklaşık 9 milyon vatandaşımızın sağlık giderlerini karşılamak amacıyla bütçemizden 7,2 milyar lira kaynak ayırdık. 508 bin engelli vatandaşımızın evde bakımına destek amacıyla 5,8 milyar lira kaynak ayırdık. Ayrıca 65 yaş üstü yaşlılarımızdan bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızdan ve yakınlarından oluşan yaklaşık 1 milyon 220 bin kişiye bağladığımız aylıklar, yani 65 yaş aylıkları için bütçeden 5,3 milyar lira kaynak ayırdık. Şartlı nakit desteği programı kapsamında, eğitim ve sağlık alanlarında bu desteği alan 2,5 milyon kişi için 1,2 milyar lira, 82 bin çocuk ve gencin faydalandığı ekonomik ve sosyal destek programı kapsamında 782 milyon lira, yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye doğum yardımı için 544 milyon lira kaynak ayırdık."

AA

Okunma Sayısı: 1687
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı