"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bulgaristan'dan 'TürkAkımı' açıklaması

09 Aralık 2019, Pazartesi 19:27
Bulgaristan doğalgaz iletim operatörü Bulgartransgaz’ın CEO’su Vladimir Malinov, yılbaşından itibaren TürkAkım boru hattından gelecek gazı Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya transitini sağlamaya hazır olacaklarını belirtti.

Yerel basına konuşan Malinov, “Rus gazının Ukrayna üzerinden Trans Balkan boru hattı ile Bulgaristan’a transiti yılbaşından itibaren durma ihtimaline karşı hazırlıklıyız. Türkiye 30 Kasım’da, TürkAkım’ı Balkan Akım doğalgaz boru hattımıza bağlayan ‘altın’ kaynağı yaptı. Bu hafta Bulgartransgaz, boru hattının topraklarımızdaki 11 kilometrelik kısmını, Türkiye de 140 kilometrelik kısmını gaz ile doldurmaya başlayacak. Biz 15 Aralık, onlar da umarım 20 Aralık’a kadar hazır olacak” dedi.

Balkan Akım boru hattının Sırbistan sınırına kadarki 308 kilometrelik kısmının 31 Mayıs’a kadar tamamlanacağını anlatan Malinov, bu boru hattı üzerinden sevkiyatın günlük 8.75 milyon metreküp olabileceğini belirterek, “Ama o güne kadar Bulgaristan üzerinden gaz transiti mevcut hatlar üzerinden yapılacak” diye ekledi.

Balkan Akım doğalgaz boru hattının Bulgaristan’dan geçen 484 kilometrelik kısmının tamamı 2020 sonlarında tamamlanacak.

Okunma Sayısı: 2580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı