"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dikkat: Taşeron işçilerin ''kadro'' başvuruları 11 Ocak'ta sona erecek

02 Ocak 2018, Salı 11:45
Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evrakını hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakı ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müraacatlarını yapmaya başladı. Kadroya geçişlerin yapılacağı bazı kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluştuğu görüldü.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde de işçiler evrakını ilgili personele teslim etti. Başvurusunu tamamlayan temizlik işçisi Veysel Özgeç, kadroya alınacakları için mutlu olduğunu söyledi.

Temizlik işçisi Mehmet Kıran da 2,5 yıldır aynı şirkette taşeron olarak çalıştığını, kadroya alınan taşeronların mağduriyetlerinin ortadan kalkacağına inandığını dile getirdi.

"Tüm işçi kardeşlerimizin müracaatlarını alıyoruz"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, başvuruların alındığı birime gelerek işçilerle sohbet etti.

Masa başına oturarak temsili olarak birkaç işçinin başvurusunu alan Usta, müracaatlarını yapan işçilere 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Usta, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şu anda bünyemizde nitelikli olmayan ya da verimli olmayan arkadaşlarla mümkün mertebe çalışmıyoruz. Ama bunların içinde zorunlu olarak yasa gereği devam ettiremeyeceğimiz arkadaşlar da var ki onlar yasada mevzuat gereği kamu ile mahkemelik olanlar, başka kurumdan emekli olmuş ya da sosyal destek alanlar bu yasa kapsamından istifade edemiyor. Onun haricindeki müracaat eden arkadaşlarımızın tamamının biz devam etmesini arzu ederiz ama ufak tefek aksaklıklar ya da bir takım gerekçelerle çalışılmayacak durumda olanlar varsa onlar zamanla belli olacak. Biz yine müracaat eden tüm işçi kardeşlerimizin müracaatlarını alıyoruz."

Birçok işçinin yapılacak yazılı sınavla ilgili aklında soru işareti bulunduğuna dikkati çeken Usta, yazılı sınavın üniversite sınavı gibi olmayacağını, formalite niteliğinde olacağını kaydetti.

"3-5 yıl, 10 yıl çalışılmış bir kardeşimizle sadece bu yasal düzenlemeden dolayı çalışmama durumunun çok fazla olmayacağını zannediyorum. Çünkü kurumlar da zaten bunların çalışmasını arzu edecektir. Sonuçta işini seven, işinde verimli olan, çalışmak isteyen ve tecrübeli arkadaşlara ihtiyaç duyulacaktı. Bunlar da bunların içinden olacaktı doğal olarak." diyen Usta, çalışmak isteyenlerle yola devam etmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, 10 gün sürecek başvurular 11 Ocak'ta sona erecek. Başvurunun ardından süreç, "tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı", "ilana itirazlar", "itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı", "sınavın gerçekleştirilmesi", "sınav kuruluna itiraz", "itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı" şeklinde devam edecek. Hak sahipleri, 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

AA

Okunma Sayısı: 1642
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı