"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşsizlik sebebiyle sosyal yardım ihtiyacı arttı

29 Şubat 2024, Perşembe 10:23
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, 2024-2028 dönemini kapsayan beş yıllık yol haritasını içeren Stratejik Planı hazırlandı. Stratejik Plan’da, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ağır sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açtığı belirtildi.

Öte yandan planda, ekonomik ve sosyokültürel alanlarındaki mevcut duruma yönelik değerlendirmeler de yer aldı. BirGün’ün haberine göre bakanlık, AKP’nin ekonomi politikası nedeniyle enflasyondaki çarpıcı artışı da “Tespitler” arasında sıraladı. Enflasyon nedeniyle sosyal yardımların etkinliğinin azaldığını belirten bakanlık, Türkiye’de işsiz sayısındaki artışın sosyal yardım gereksinimini de artırdığını kaydetti. Öte yandan planda “Kadına karşı şiddeti önlemede cezaların yetersiz olması. Kadına yönelik şiddet ve çocuk ihmal ve istismarına karşı duyarlılığın yetersiz kalması” tespitlerine de yer verildi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 807
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı