"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küresel piyasalar Fed endişesi ile negatif seyrediyor

10 Kasım 2015, Salı 09:45
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerinin yükselmesi ile negatif bir seyir izliyor.

ABD'de, Fed'in aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerinin fiyatlamaları ile dolar endeksi ve tahvil faizleri yükseliş eğilimini devam ettirdi, pay piyasalarında yüzde 1'i aşan düşüşler görüldü. ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yaklaşık 3,5 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 2,38'i gördükten sonra yüzde 2,35 seviyelerinde dengelenirken, dolar endeksi yaklaşık 7 ayın zirvesini görerek 99'un hemen üzerinde dengelendi. Dün, Dow Jones endeksi yüzde 1,00, S&P 500 endeksi yüzde 0,98 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,01 değer kaybetti. Analistler, bugün toptan eşya stokları verisinin ve Fed başkanlarından Charles Evans'ın açıklamalarının takip edileceğini belirtiyor.

Avrupa tarafında, Fed'e ilişkin beklentilerle uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi devam ederken, avro/dolar paritesi 6 ayın en düşük seviyesi olan 1,07'den gelen tepki alımları ile 1,0750 seviyesinde dengelendi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,57, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,92 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,46 değer kaybetti. 

Asya tarafında, bugün Japonya'da açıklanan cari işlemler fazlasının beklentilerin altında kalmasının ardından kapanışa yakın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,15 yükselirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,36 geriledi.

Yurt içinde, küresel piyasalara bağlı olarak döviz kurları ve faizlerin yükseliş eğilimini korumasına karşın BIST 100 endeksi günü sınırlı da olsa artışla tamamladı. Endeks, günü yüzde 0,15 yükselişle 82.050 puandan tamamlarken, dün 2,9250 seviyelerinden işlem gören dolar/TL, bugün bankalararası piyasanın açılışında 2,9150 seviyelerinden alıcı buluyor.

AA

Etiketler: küresel piyasalar, fed
Okunma Sayısı: 1362
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı